RAM yükseltmek vs RAM kullanımını azaltmak

Mr.headshot

Centipat
Merhabalar. Ben çoğunlukla CS:GO, Valorant, GTA 5 ve Witcher 3 oynuyorum. Laptopumda 8 GB RAM var. Oyun oynamak için kullanıyorum zaten Gaming laptop laptopum. Windows 10 kullanıyorum ve Windows 10 gerçekten RAM'in yarısını yiyor(laptop kullandığım için tam olarak 8 GB değil RAM. 7, 8'ini kullanabiliyorum sadece.)Oyun oynamıyorken RAM'in 4 GB'ı Windows 10 gidiyor ve bana 3,8 kalıyor ve hatta ondan biraz daha azı kalıyor. İnternette bir sürü RAM kullanımı azaltma videosu vb. var. RAM'i 16 GB'a yükselteyim mi yok bu internetteki videolar falan onları mı uygulayayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Ben çoğunlukla CS:GO, Valorant, GTA 5 ve Witcher 3 oynuyorum. Laptopumda 8 GB RAM var. Oyun oynamak için kullanıyorum zaten Gaming laptop laptopum. Windows 10 kullanıyorum ve Windows 10 gerçekten RAM'in yarısını yiyor(laptop kullandığım için tam olarak 8 GB değil RAM. 7, 8'ini kullanabiliyorum sadece.)Oyun oynamıyorken RAM'in 4 GB'ı Windows 10 gidiyor ve bana 3, 8 kalıyor ve hatta ondan biraz daha azı kalıyor. İnternette bir sürü RAM kullanımı azaltma videosu vb. var. RAM'i 16 GB'a yükselteyim mi yok bu internetteki videolar falan onları mı uygulayayım?

Windows 7 yapabilirsiniz ama gerek yok bende öyleyim fakat 5GB RAM'i çok rahat görüyorum.

En fazla 1, 5 GB azaltırsın. Oyunlarda içi boş 8 GB RAM bile yetersiz geliyor. O yüzden yükseltmek en mantıklı seçenek.

Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. İnternetteki videolar pek bir işe yarar gibi değiller.
Windows 7 yapabilirsiniz ama gerek yok bende öyleyim fakat 5GB RAM'i çok rahat görüyorum.

Windows 7'ye dönmek istemiyorum ileride de kullanıcağım için RAM yükseltmek daha mantıklı geliyor.

Temiz kurulum Windows 10 bile kursan 2 gb RAM kullanacak. Driver'lar, programlar derken yine 3-4 gb civarı olur. Kalan kısım oyuna yetmiyorsa RAM yükseltmen gerek.

Temiz kurulum Windows 10 bile kursan 2 GB RAM kullanacak. Driver'lar, programlar derken yine 3-4 GB civarı olur. Kalan kısım oyuna yetmiyorsa RAM yükseltmen gerek.

Tam olarak dediğin gibi hocam. Gerekli uygulamalar falan ancak o kadar RAM yiyor gereksiz dediklerimiz çoğunlukla kapalılar bende. Zaten açık olsalar bile fazla RAM yemiyorlar.

Merhabalar. Ben çoğunlukla CS:GO, Valorant, GTA 5 ve Witcher 3 oynuyorum. Laptopumda 8 GB RAM var. Oyun oynamak için kullanıyorum zaten Gaming laptop laptopum. Windows 10 kullanıyorum ve Windows 10 gerçekten RAM'in yarısını yiyor(laptop kullandığım için tam olarak 8 GB değil RAM. 7, 8'ini kullanabiliyorum sadece.)Oyun oynamıyorken RAM'in 4 GB'ı Windows 10 gidiyor ve bana 3, 8 kalıyor ve hatta ondan biraz daha azı kalıyor. İnternette bir sürü RAM kullanımı azaltma videosu vb. var. RAM'i 16 GB'a yükselteyim mi yok bu internetteki videolar falan onları mı uygulayayım?

DWS i indirerek RAM kullanımını 1.2 GB kadar düşürebilirsin veya Win 10 Lite var 400-700 MB arası RAM yiyor ama hizmetleri daha az örnek One Note yok ama sonradan indirebilirsin ikisininde linkini atabilirim.

DWS i indirerek RAM kullanımını 1.2 GB kadar düşürebilirsin veya Win 10 Lite var 400-700 MB arası RAM yiyor ama hizmetleri daha az örnek One Note yok ama sonradan indirebilirsin ikisininde linkini atabilirim.

Windows Lite indirme linkini değil ama şu dwsninkini atabilirsin RAM almayı düşünüyorum zaten gelene kadar idare ederse beni ne âla.

Windows Lite indirme linkini değil ama şu dwsninkini atabilirsin RAM almayı düşünüyorum zaten gelene kadar idare ederse beni ne âla.

.
Link bu virüs olarak algılıyor ama değil inince sil in yanında yukarı doğru üçgen var tıkla ve sakla yap ondan sonra uygulamayı Rar'dan çıkar ve aç ayarlar "Windows metro uygulamaları sil" tik at profesional modu sakın açma sonra ana sayfa destroy Windows 10 spying tıkla bitti mi PC'yi yeniden başlat ve RAM kullanımına bak. Sonucu atarsan sevinirim.

.
Link bu virüs olarak algılıyor ama değil inince sil in yanında yukarı doğru üçgen var tıkla ve sakla yap ondan sonra uygulamayı Rar'dan çıkar ve aç ayarlar "Windows metro uygulamaları sil" tik at profesional modu sakın açma sonra ana sayfa destroy Windows 10 spying tıkla bitti mi PC'yi yeniden başlat ve RAM kullanımına bak. Sonucu atarsan sevinirim.

Şu an tatildeyim 1 ay sonra deneyip sonuçları sana atarım ama Discord vb. bir şey kullanıyorsanız size ulaşmam kolay olur.
.

Hocam birazcık baktım. Bence şu profesyonel mod falan fazla zor bir şeye benzemiyor birazcık bilgisayardan anlayan yapabilir gibi gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı