RAM Yükseltmenin Yırtılmaya ve FPS'e Etkisi

Kaplanbjk006

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var sizlere de danışacağım. Diyelim ki her özelliği tüm oyunları karşılayabilen bir bilgisayarda RAM'i arttırdığımız takdirde ekrandaki yırtılmalar, ani FPS düşüşleri, takılma vb. sorunlar ne ölçüde giderilebilir?

Sistemin RAM ihtiyacı varsa, yetersiz RAM sonucu oluşan kasma sorunları azalır. İhtiyacını karşılayacak kadar RAM eklediğinizde, "yetersiz RAM kaynaklı" tüm kısıtlanma sorunları ortadan kalkar. Ancak örneğin Intel i7 6700K, GTX 1080 ve 16 GB RAM olan sistemde ani FPS düşüşleri veya yırtılma sorunları oluyorsa, isterseniz 128 GB RAM takın sorun çözülmez. Çünkü 16 GB oyunlar için yeterli. Yetersiz gelme söz konusu değil. Sorunlu bilgisayarda RAM kullanımı %100 olabilir, o ayrı. 32 GB da olsa %100 olabilir sistemde başka bir sorun varsa. Bahsettiğiniz sorunlar genelde ekran kartı sürücü kaynaklı sorunlardır.

Kendimden pay biçmek istiyorum. Intel i5 6400, GALAX GTX 1060 EX OC ve 8 GB RAM olan bir sistemim var. Çoğu oyunu ultrada sorunsuz akıcı bir şekilde oynamaktayım. Ancak GTA V olsun Witcher 3 Wild Hunt olsun bir de şu son çıkan Battlefield 1 Open BETA gibi oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Sizce Ram takviyesi bu problemi halleder mi?

Kendimden pay biçmek istiyorum. Intel i5 6400, GALAX GTX 1060 EX OC ve 8 GB RAM olan bir sistemim var. Çoğu oyunu ultrada sorunsuz akıcı bir şekilde oynamaktayım. Ancak GTA V olsun Witcher 3 Wild Hunt olsun bir de şu son çıkan Battlefield 1 Open BETA gibi oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Sizce Ram takviyesi bu problemi halleder mi?
Msi afterburner gibi bir programla ram kullanımına bakın, eğer RAM kullanımı 8 GB'a dayandıysa görev yöneticisinden arkaplanda çokça RAM tüketen uygulamaları kapatmak veya RAM takviyesi yapmak sorununuzu çözecektir Allah'ın izniyle.

Bu GTX 1060 serisi sizce de biraz sorunlu değil mi? Çünkü her yerde aşırı sayıda Fps düşüşleri, takılma sorunlarını vb. okuyorum.

@Kaplanbjk006 @Blaxide 8 GB üzerinden 6.5 GB pek ideal değil. %70'in üstünde kullanım oluyor neredeyse, Chrome'da bile %70-80 olunca yavaşlıyor makine. Ultra ayarlarda güncel oyunlar 9-10 GB RAM kullanıyor. 12 GB RAM olsa sisteminizde, farkı hissedersiniz. Kimse durduk yere 8 + 4 GB RAM almadığı için otomatik olarak 16 GB RAM öneriyoruz. Ek olarak, 12 GB alınca bugün için yeterli olacak ama 1-2 sene içinde yine sınıra ulaşılacak. 16 GB RAM bu yüzden gerekli.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı