Super User
Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Laptopumda 8 GB RAM bulunmakta. Yakın sürede 8 GB RAM alıp sistemi 16 GB RAM'e taşıyacağım. Windows 11'in boşta RAM kullanımı çok yüksek olduğu için geçip geçmeme konusunda karasızım. Windows 11'de hala sistem animasyonlarında bile droplanmalar görünürken Windows 10 hala çok daha stabil, çok daha bugsuz ve çok daha akıcı çalışıyor. Bu RAM takviyesinden sonra sistemde çok büyük bir ferahlama göreceğimi ön görüyorum. Sizce 11'e geçmeli miyim?
İşlemcim: i5 11400H.
(Windows 11'e geçmeli miyim diye sorma amacım RAM'i aldıktan sonra format atacağım. 11 mi yoksa 10'u mu kurmalıyım amacıyla sordum. Sistem bu haliyle bile zaten çok rahat 11'i kaldırıyor. Sadece Windows 11'in boşta RAM kullanımı, performans eksikliği vs. nedenleriyle kafamı kurcalıyor. Çünkü 11 hala geçmeye değer bir OS değilse Windows 10'un desteği kesilene kadar 10'da kalacağım.)
İşlemcim: i5 11400H.
(Windows 11'e geçmeli miyim diye sorma amacım RAM'i aldıktan sonra format atacağım. 11 mi yoksa 10'u mu kurmalıyım amacıyla sordum. Sistem bu haliyle bile zaten çok rahat 11'i kaldırıyor. Sadece Windows 11'in boşta RAM kullanımı, performans eksikliği vs. nedenleriyle kafamı kurcalıyor. Çünkü 11 hala geçmeye değer bir OS değilse Windows 10'un desteği kesilene kadar 10'da kalacağım.)
Son düzenleme: