RAM'i arttırmak FPS'yi yükseltir mi?

DDR2 söketi kullanan anakartınız var ve DDR3 RAM takmayı düşünüyorsunuz. Boyutu ve özellikleri bakımdan imkansız eğer ki anakartınızda iki türden RAM desteklemiyorsa.
 
DDR 3 2x4 yapacakmış.🤔

Fark etmedim.

Merhaba, bazı hatta birçok bilgisayar anlayan daha doğrusu anladığını söyleyen kişiler bana RAM eklemek FPS vermeyeceğini. Onun yerine ekran kartı veya işlemci almamı söyledi. Ben de size bu soruyu sormak istedim. Şu an bilgisayarımda 4 GB RAM var. Eğer 2x4 DDR3 RAM alırsam bilgisayarıma bir pozitf etkisi olur mu yoksa sadece boşuna para vermiş mi olurum?

(Not) bilgisayarda DDR2 4 GB RAM var.

Arkadaşım yeni fark ettim DDR2 bilgisyaara DDR3 takamazsın öyle olsaydı herkes DDR5'e geçerdi her anakartın DDR sürümü farklı DDR3 takmak istiyorsan DDR3 destekleyen yeni bir anakart almalısın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dual Channel olarak kullanman oyunlarda da uygulamalarda da performans artışı sağlar. Ancak ekran kartı güncellemek ya da işlemci güncellemek kadar büyük bir etki beklememelisin. %3 ile %5 arasında bir değişiklik görebilirsin tahminimce. DDR2 anakarta DDR3 RAM takamazsın bu arada. Haberin olsun.
 
Günümüzde 4 GB yetersiz kalmaktadır. Kesinlikle fark edilebilir bir artısı olacaktır. Büyük ihtimal ile RAM yüzünden takılmalar yaşıyorsun ve diger bileşenleri yükseltmenin bir anlamı yok. Diğer arkadaşlar gibi sunu yükselt daha iyi olur demektense komple sistemi yenilemenin daha isabetli olacağını düşünüyorum.
 
APU sistemim var. 2GB ekran kartı kendine ayırır, benim ise 8 belleğim vardı kullanılabilir 5.95. Ondan sonra 16 belleğe geçtim, fps boost olmadı lakin oyunlar falan çok stabil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı