Ramler 1866 MHZ olmuyor

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 2.969
Otomatik ayaralarda 1600 MHZ olarak görüyor. Neyrse senin dediğin ayarı nerden bulabilirim?
Resim gözükmüyor mu? Aİ Overclock Tunner diye bir sekme var. Bu Auto'da. Onu Tıkla ve "D.O.C.P" olarak değiştir. Sonra Ram Mhz'i göreceksin altta. "Memory Frequency" sekmesinde. Onu tıkla ve "Profil 1, Profil 0" gibi sekmeler göreceksin. Onlardan birini seç. Sonra da Kayıtla de çık.

He pardon gördüm. :) Tamam sağol öyle bi deniyim. :)

- - - Güncellendi - - -

Yok arkadaşım olmuyor. Dediklerini yaptım ve otomatik olarak 1866 MHZ gördü fakat ayarları kaydedip çıktığım zaman mavi ekran hatası aldım sonra PC kendini resetledi. Bu sefer windows geldi ve windows kapanmadan kurtardı diye bir yazı geldi. Daha sonra yine mavi ekran hatası aldım yine resetleniyorken BİOS'a girdim ve tekrar AUTO ayarlara aldım. Şu an bir sorun yok. PC'de daha 2 ay olmadı alalı bir zarar vermek istemiyorum.

He pardon gördüm. :) Tamam sağol öyle bi deniyim. :)

- - - Güncellendi - - -

Yok arkadaşım olmuyor. Dediklerini yaptım ve otomatik olarak 1866 MHZ gördü fakat ayarları kaydedip çıktığım zaman mavi ekran hatası aldım sonra PC kendini resetledi. Bu sefer windows geldi ve windows kapanmadan kurtardı diye bir yazı geldi. Daha sonra yine mavi ekran hatası aldım yine resetleniyorken BİOS'a girdim ve tekrar AUTO ayarlara aldım. Şu an bir sorun yok. PC'de daha 2 ay olmadı alalı bir zarar vermek istemiyorum.
Otomatik 1866 görür zaten o şekilde. Profil atayacaksın bios'tan. 9-10-9-28'dir Gskıll 1866Mhz ramlerin "timing"i. Profil atayınca bu şekilde ayarlıyor. Kendim bu ayarda kullanıyorum. Eğer bu şekilde yapmış, yani profil atamış ve mavi ekran almışsan ram'lerinde ya da anakartında sorun olabilir. Çünkü Gskıll firması bu zamanlamaları bu hızdaki ramleri için öneriyor.

Hayır profil atamadım nasıl yaparım? Bu arada sistem AUTO modunda ana kart tarafından kontrol ediliyor. Yani demek istediğim gerektiğinde kendi sistemi yükseltmiyor mu? Ben BİOS'tan pek anlamamda tırsıyorum bir şey olucak diye. Daha kızlığı bozulmadı PC'nin yahu. :)

Hayır profil atamadım nasıl yaparım? Bu arada sistem AUTO modunda ana kart tarafından kontrol ediliyor. Yani demek istediğim gerektiğinde kendi sistemi yükseltmiyor mu? Ben BİOS'tan pek anlamamda tırsıyorum bir şey olucak diye. Daha kızlığı bozulmadı PC'nin yahu. :)
Gskıll de alsan Corshair de 1866'lık ramleri 1600Mhz, 1600lükleri 1333Mhz görüyor. Yapman gereken şu: D.O.C.P yaptın. Bundan sonra altta 1866Mhz gördüğün yere tıkla. "Profil 1.......................................9-10-9-28" gibi uzun bir yazı göreceksin Ram hızları arasında. (En altta olur ve iki tanedir genelde.) Bunlardan birini seç. Bundan sonra kaydet yapıp çık. Sorunsuz çalışması lazım böyle.

Deniyim, bu arada çok yardımcı oluyorsun sağol. :)

- - - Güncellendi - - -

Yok ya bende öyle bir yazı çıkmıyor. Profil filan çıkmıyor. BİOS güncellmeyi biliyorsan buraya yaz ben yarın güncellemeyi deniyicem. İyi geceler.

Deniyim, bu arada çok yardımcı oluyorsun sağol. :)

- - - Güncellendi - - -

Yok ya bende öyle bir yazı çıkmıyor. Profil filan çıkmıyor. BİOS güncellmeyi biliyorsan buraya yaz ben yarın güncellemeyi deniyicem. İyi geceler.
You Tube'de Recep Baltaş'ın Asus anakartlar için nasıl günceleme yapıldığı ile alakalı videosu var. Ona bir göz at. İşini görecektir. Profile ile alakalı da şu video'yu sonuna kadar incele:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İzledim onda çıkan yazı bende çıkmıyor. Benim ana kartım evo değil ama 1866 MHZ destekliyor. Anlamadım.

- - - Güncellendi - - -

Tamam sorun düzeldi. Ram'leri 1866 mhz olarak ayarladım ve sorunsuz bir şekilde açıldı. Senin dediğin gibi yaptım. Profil atamayı buldum ve seçince düzgün açıldı. Yardımların için sağol. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı