RAM'ler DxDiag'da ve BIOS ekranında düşük görünüyor

norvous

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, sorunumu açıklayıcı bir şekilde anlatmaya çalışacağım, umarım anlaşılır olur ve yardım bulabilirim ☺️

Bir hafta önce RTX 3060 12 GB'dan RTX 4060 8 GB'ta geçtim, o günden beri oyunlarda 10 FPS'e düşme sorunu yaşıyorum. Özet olarak sorunun RAM'lerden kaynaklı olduğunu buldum.

Sistemim de 2x8GB, 1x16 GB RAM vardı ama sistemde 24 GB olarak görünüyordu. 16 GB RAM'in bozuk olduğunu anladım, başka sistemlerde de denedim, her türlü testi yaptım.
Ve yeni 16 GB RAM aldım. Tüm RAM'ler takılı 32 GB haldeyken de oyunlarda bir süre sonra10 FPS'e kadar düşüyorum. RAM'lerin slotlarını değiştirerek bu durum bir nebze düzeliyor ancak tamamen kaybolmuyor.

Yaşadığım sorunun konusunu buraya da açmıştım: RTX 4060 8 GB sistemde oyunlar 10 FPS'e düşüyor

Bugün her türlü farklı kombinasyonla RAM slotlarını denedim ancak sorunum tamamen ortadan kalkmadı. Bunları yaşarken BIOS da takılı RAM'larin hepsini "8 GB" göründüğü (ama toplam bellek 32 yazıyor) ve DxDiag ekranında da 24303 MB göründüğünü fark ettim.

Sistem ekranında baktığımda ise 32 GB görünüyor. Görüntüleri aşağı koyuyorum. Sorunun ya RAM slotlarının arızalı, ya da RAM'lerin bir birinden farklı olduğu için bu sorunları yaşadığımı düşünüyorum ancak sistemin her yerinde farklı RAM görünmesini anlamıyorum.

Son olarak RTX 3060 12 GB'da hiç bu sorunları yaşamamıştım. Yeni kartı taktıktan sonra bunları yaşamaya başladım.

Dosya Ekleri

• 3.jpg
    3.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 30
  • 2.jpg
    2.jpg
    92,2 KB · Görüntüleme: 32
  • 1.jpg
    1.jpg
    20,5 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler