RAM'ler farklı slotlarda farklı hızlarda çalışıyor

Profeam

Centipat
Anakartımın tüm RAM slotları çalışıyor fakat sadece B1 ve B2'ye takınca RAM'lerimin asıl frekansında çalıştırabiliyorum. Diğer slotlara taktığımda 2400MHz'lik RAM'lerimi maximum 1500MHz'de çalıştırabiliyorum. Bunun bir çözümü var mıdır acaba?

Dual kullanabilmek için B1 B3 ya da B2 B4 takmak gerekir. Bu anakarttan anakarta değişebilir ama genel olarak böyledir yani.

1500 MHz'yi nereden görüyorsun? CPU-Z - Memory kısmından SS at, bakalım. Yanlış baktığın bir yer var. XMP açtın mı bu arada?

Genelde anakartlarda RAM'ler şu şekilde takılır. 4 slot var ise DIMM A2 ve DIMM B2 slotlarına takın.

RAMönerilentakmaşekli.jpg

a2 ve b2 kombinasyonu ile a1 ve b1 kombinasyonlarını yaptığımda ramlerimi sadece 1500mhz'ye çekmem gerekiyor aksi halde bios ekranından sonra kitlenip kalıyor ama b1 ve b2 ye taktığımda istediğim frekansda çalıştırabiliyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı