RAM'lere overclock yapılamıyor

Ahmet. Mert

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Benim 16 GB 3200MHz RAM'im var fakat BIOS'ta 2133 MHz kullanıyor gösteriyor. DOCP'yi profile 1'e alıyorum, 3000MHz'ye yükseleceğini söylüyor ve yeniden başlata basıyorum, kaydediyorum. Ardından bilgisayar tamamen kapanıyor ve 3 kere açıp kapatıyor kendini. En sonunda açılıyor ve American Megatrends hatasını alıyorum. Beni BIOS'a atıyor ve hiçbir şekilde DOCP'yi disabled yapmadan PC'yi açamıyorum. Ne yapmam lazım? BIOS'umu hiç güncellemedim. Tanıdıklarıma sorduğumda çok riskli, gerek yok, yapma diyor ama ben RAM'lerimi 3200 MHz'de kullanmak istiyorum. Yaptığımdada yukarıdaki hataları veriyor. Bunun sebebi nedir ve çözümü nedir? Bilgisayarcıya boşuna para vermek istemiyorum.

O hatayı almak istemyiosan bios güncellemek zorundasın. Eğer hiç bios güncellemediysen anakartının olduğu videolara bakmanı öneririm. Kendine güvenmiyosan da bilen bi arkadaştan yardım al.

bios sürümün kaç acaba ?

Arkadaşlar merhaba. Benim 16 GB 3200MHz RAM'im var fakat BIOS'ta 2133 MHz kullanıyor gösteriyor. DOCP'yi profile 1'e alıyorum, 3000MHz'ye yükseleceğini söylüyor ve yeniden başlata basıyorum, kaydediyorum. Ardından bilgisayar tamamen kapanıyor ve 3 kere açıp kapatıyor kendini. En sonunda açılıyor ve American Megatrends hatasını alıyorum. Beni BIOS'a atıyor ve hiçbir şekilde DOCP'yi disabled yapmadan PC'yi açamıyorum. Ne yapmam lazım? BIOS'umu hiç güncellemedim. Tanıdıklarıma sorduğumda çok riskli, gerek yok, yapma diyor ama ben RAM'lerimi 3200 MHz'de kullanmak istiyorum. Yaptığımdada yukarıdaki hataları veriyor. Bunun sebebi nedir ve çözümü nedir? Bilgisayarcıya boşuna para vermek istemiyorum.
biosu güncelleyin. ayrıca ramleri orjinal frekansa getirmek riskli bir işlem değildir.

BİOS SÜRÜMÜNÜ ÖĞRENMEK İÇİN:
Komut İstemi veya CMD'yi seçin. Komut İstemi penceresi görünür. Wmic bios get smbiosbiosversion yazın ve Enter tuşuna basın.

birde anakartınızın modeli nedir ?

BIOS SÜRÜMÜNÜ ÖĞRENMEK İÇİN:
Komut İstemi veya CMD'yi seçin. Komut İstemi penceresi görünür. Wmic BIOS get smbiosbiosversion yazın ve Enter tuşuna basın.

Bir de anakartınızın modeli nedir?

1804 Sürüm ASUS B450M Dragon Da ekran kartım.

O hatayı almak istemyiosan BIOS güncellemek zorundasın. Eğer hiç BIOS güncellemediysen anakartının olduğu videolara bakmanı öneririm. Kendine güvenmiyorsan da bilen bir arkadaştan yardım al.

BIOS sürümün kaç acaba?

1804.
ASUS B450-M Dragon.

Son düzenleme:
reis sen bayadır güncellememişsin

bak buradan indirip güncellemen gerek

senin bios 2019 tarihli kalmış

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"ASUS Anakart BIOS Güncelleme 2023" bunu yazar mısını youtube a.​

ama dikkatli ol elektrik kesintisi çok olmayan bir yerde yapmaya çalış ya da ups güç kaynağına bağlı güncelle (eğer varsa)

Son düzenleme:
Reis sen bayağıdır güncellememişsin.

Bak buradan indirip güncellemen gerek.

Senin BIOS 2019 tarihli kalmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"ASUS anakart BIOS güncelleme 2023" bunu yazar mısını YouTube'a.​

Ama dikkatli ol elektrik kesintisi çok olmayan bir yerde yapmaya çalış ya da UPS güç kaynağına bağlı güncelle (eğer varsa)

Hocam güncellemek istiyorum ama şansıma elektrik kesilir veya yanlış bir şey yaparım PC'ye zarar veririm diye korkuyorum açıkçası.

valla o da artık kader diyelim ama 1000/1 olan bir şey imiş.

istersen bir tane ups güç kaynağı bul ya da direk bilgisayarcı da yaptır ama tanıdık varsa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı