RAM'leri en yüksek MHz'de kullanamama sorunu

seyithankc

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
24
Merhaba.
ASUS A320M-F anakartım, Ryzen 3 1300X işlemcim ve Kingston 8 GB 3200MHz RAM'im var. RAM'imi en yüksek MHz'de kullanmak için BIOS güncelledim profilden 3200 yaptım olmadı. DOCP'dan manuel yükselttim o da olmadı. Açılırken "the System has posted in safe mode" ile başlayan bir hata veriyor. Sizce sorun nerede? Voltajları mı yükseltmeliyim?
 
Elle frekans girdiğiniz sayfada Dram Voltage bilgisi vardır. Auto veya 1.20 olarak görünüyordur. Onu 1.35 Volt yapın. Eğer sorun devam ederse bir de belleği diğer slota takarak deneyin. Bir de yine hata alırsanız frekansı 3133 MHz girerek deneyin.
 
Son düzenleme:
3000 MHz olarak kullanabiliyor musunuz? Voltajı biraz daha artırıp 1.38-1.39 deneyin. Eğer yine olmazsa Memtest86 programıyla belleğinizi test edebilirsiniz. Bu test uzun sürebilir. Eğer testte hata alırsanız bellek arızalı olabilir.
 
Ekran Alıntısı.PNG

anakartımda D.O.C.P modu var fakat kingston ram paketinde XMP yazıyor bundan kaynaklı bir problem olabilir mi
 
Bilemiyorum normalde çalışması lazım. Dediğim Memtest86 programıyla belleğinizi test edin. Test biraz uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellek arızalı olabilir. İmkanınız olursa farklı bir bellekle deneme yapın. DOCP açınca 3000-3200 MHz değerlerine çıkıyor mu kontrol edin. Bellek sağlamsa anakartta veya işlemcide sorun olabilir.
 

Geri
Yukarı