Rehber Rampage Ellıpse EL27R240Q 2K 240HZ İPS oyuncu monitörü alınır mı?

Makaleler
8
Daha fazla  
Panel bilgisi

Panel olarak sadece BOE İPS panel olduğunu belirtmişler. Tam model belli değil, incelemede de tam model belirtilmemiş. En azından BOE'nin çok sağlam bir panel üreticisi olduğunu biliyoruz. Msi, Asus vb markalar baktığım incelemeler sonucunda üst segment ürünlerinde ağırlıklı olarak BOE panel tercih ediyor.

Renk gamutu

Renk gamutu mükemmel, beklentimin çok üstünde bir sonuç vermiş. %153.4 SRGB volume, %96.4 Adobe RGB ve %93 DCI-P3 çok iyi sonuçlar. DCI-P3 diğer gamutlara göre biraz düşük kalsa da segmentindeki marka monitörlerin çoğundan iyi sonuç vermiş. 3 farklı renk uzayında da oldukça doygun renkler görebileceksiniz.
Desktop Screenshot 2025.07.09 - 15.01.07.79.png

Parlaklık ve kontrast oranı

Parlaklık 440nit çıkmış, çok iyi sonuç vermiş. Kontrast oranı ölçülmemiş, bu konuda yorum yapmak güç fakat İPS ortalamasından iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü kontrast oranı yüksek olan modeller genelde BOE panel tercih ediyor, birde buna bağlı olarak arka aydınlatması da daha kaliteli oluyor. Renk gamutu ve parlaklık ölçümleri de kaliteli olduğuna işaret. Tahminim 1250:1-1300:1 civarı olacağı yönünde. Tabiikide bu sadece bir tahmin, üst seviye monitörlerin BOE panel kullanması ve ölçüm sonuçlarıyla kıyasladığımda benzer sonuçlar vermesinden ötürü böyle bir kanıya vardım. Arka aydınlatması kötü olsa parlaklıkta zayıf olurdu. Veya arka aydınlatma panele tümleşiktir, sonuçlar biraz daha farklıdır bilemiyorum.

Tepki süresi

Yenileme sıklığı, ortalama tepki süresi, en kötü tepki süresi, en iyi tepki süresi, koyu renklerdeki tepki süresi vs gayet iyi. Herhangi bir alanda kötü bir sonuç vermemiş. Overshoot da kabul edilebilir derecede az.
Desktop Screenshot 2025.07.09 - 15.19.15.47.png

Ufo Testi

Ufo testini ekran görüntüsü aldım biraz bulanık vs çıkmış olabilir ama gözle görülür ghosting veya overshoot durumu yok. Ne koyu ne de açık renklerde bir sıkıntı çekmiş. Hareket netliği de keza gayet iyi.
Desktop Screenshot 2025.07.09 - 15.19.25.26.png

Sonuç

Beklenmedik derecede iyi sonuç vermiş. Renk gamutu ve parlaklık çok iyi. Tepki süresi ve ufo performansı çok iyi. Panel olarak da BOE kullanıyor ki çok kaliteli bir marka, sadece kontrast oranı bilgisi yok. Renk doğruluğu da ölçülmemiş fakat üniteden üniteye göre renk doğruluğu değiştiği için çok da önemli değil. Güncel fiyatı 12 bin TL, bu fiyatta şu an Asus TUF VG27AQML1A, G65B, GS27QXA vb modeller var. Bu modellere göre artıları ve eksileri var fakat kontrast oranının ölçülmemesi büyük risk.

Eksi olarak marka, işçilik, garanti, yazılım vs hesaba kattığımızda nokta atış bir cevap vermek güç. Ama diğer modeller zamlanır veya bunu daha uyguna falan bulursanız muadillerine göre kontrast oranı bilgisi hariç çok yakın sonuçlar verdiğini hatta renk gamutunda bu saydığım modellerden daha iyi olduğunu söylememde fayda var. Kaliteli bir iş çıkarmışlar.

Monitörde bulunan özellikler

G-SYNC Compatible
Freesync
Pivot ve yükseklik ayarı var.
Flicker free
Blue light filter
27''
240hz
2x HDMI/2x DP/1x 3.5mm jak çıkışı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7 700'e Samsung monitor var IPS 2K 180Hz. 1ms, biri 0.5 240 Hz cok mu onemli 60 Hz fark? Ya da 0.5ms. 7 8'e Samsung varken, Rampage almam icin fiyatinin 2K filan olmasi lazim, anca o zaman dusunurum alsam mi diye? Rampage ne ya:D

7 700'e Samsung monitor var IPS 2K 180Hz. 1ms, biri 0.5 240 Hz cok mu onemli 60 Hz fark? Ya da 0.5ms. 7 8'e Samsung varken, Rampage almam icin fiyatinin 2K filan olmasi lazim, anca o zaman dusunurum alsam mi diye? Rampage ne ya:D

Dediğin Samsung monitör %124sRGB, %73 Adobe RGB ve %85 DCI-P3 çıkıyor, bu monitör ise %153sRGB, %96 Adobe RGB ve %93 DCI-P3 çıkıyor. Arada segment farkı var. Rampage'i bende önermiyorum normalde ama nadiren iyi iş çıkartabiliyorlar, bu da onlardan birisi.

Ayrıca o dediğin samsung monitörde gsync/freesync açmak overdrive'ı devre dışı bırakıyor, bu yüzden hareket performansı epey düşüyor. Stok haldeki gecikme süresi biraz fazla o modelin, haliyle ufo test kıyaslaması yaparsak aradaki fark fazla olur.

VRR açınca standart moda geçiyor, G5 ufo testi:
Desktop Screenshot 2025.07.09 - 16.06.03.06.png

Bu da rampage:
Desktop Screenshot 2025.07.09 - 15.19.25.26.png

Rampage onerdigin icin saka yapiyorsun zannettim ona guldum :D ciddiysen durum daha kotu :(
G5 ile bu monitörü kıyaslayıp samsung'u övüyorsan kimin için durum daha kötü belli oluyor. Monitörden anlayan biri olsaydın G5'i bu modelden üstün tutmazdın.

G5 ile bu monitörü kıyaslayıp Samsung'u övüyorsan kimin için durum daha kötü belli oluyor. Monitörden anlayan biri olsaydın G5'i bu modelden üstün tutmazdın.

Yoo, ama biri 12 bin, biri 7.7k. Biri hiç degilse Samsung, biri hiç degilse daha ucuz, birini aldiginda en kotu Samsung dersin, oburunu aldiginda ovunecegin tek şey kimsenin okumadigi 1-2 degerin daha yuksek olmasi. Ki 12 bin bandina ciktiginda LG geliyor, sansin varsa indirimde 12 -13 bine LG alabiliyorsun. Dusun ayni fiyat bandinda LG var, sen 12bin bandinda Rampage monitor tek diyorsun.

Yoo, ama biri 12 bin, biri 7.7k. Biri hiç degilse Samsung, biri hiç degilse daha ucuz, birini aldiginda en kotu Samsung dersin, oburunu aldiginda ovunecegin tek şey kimsenin okumadigi 1-2 degerin daha yuksek olmasi. Ki 12 bin bandina ciktiginda LG geliyor, sansin varsa indirimde 12 -13 bine LG alabiliyorsun. Dusun ayni fiyat bandinda LG var, sen 12bin bandinda Rampage monitor tek diyorsun.
Kimsenin okumadığı 1-2 değer mi? Dostum monitörü okumak için mi görmek için mi alıyorsun? Monitörün renk gamutu ölçüm sonuçları bunlar, kırmızı, yeşili vs ne kadar doygun gösterdiğinden bahsediyoruz burada. Sen bununla nasıl böyle bir çıkarıma vardın?

Ayrıca rampage monitör tek falan demedim, muadillerinden iyi renk gamutuna sahip dedim. Okuduğunu anlamıyorsun belli ki.

Kimsenin okumadığı 1-2 değer mi? Dostum monitörü okumak için mi görmek için mi alıyorsun? Monitörün renk gamutu ölçüm sonuçları bunlar, kırmızı, yeşili vs ne kadar doygun gösterdiğinden bahsediyoruz burada. Sen bununla nasıl böyle bir çıkarıma vardın?

Ayrıca Rampage monitör tek falan demedim, muadillerinden iyi renk gamutuna sahip dedim. Okuduğunu anlamıyorsun belli ki.

Tamam kardesim, Rampage'den devam et sen, ben sana inaniyorum, o fiyatlarda tek en iyi monitor o, kesinlikle bu paralari hak ediyor, keske daha fazlasini haketse. Hayirli olsun, guzel gunlerde kullan 🙏.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı