Rampage Hydra R7 vs Rampage Ultimate

Önerdiğin klavyeleri gözden geçirdim. Optik mekanik tuşlar kullanılmış. İlk olarak klavye alırken birkaç araştırma yapman gerekiyor. Kendine ' Ben bir klavyede ne istiyorum? ' sorusunu sorman gerekiyor. Diyelim bu soruları kendine sordun ve cevaplarını verdin. Şimdi ise gördüğüm kadarıyla klavyeler arasındaki farkları yazacağım.

Hydra R7 optik mavi switch kullanıyor. Mavi switchler başlı başına bana her zaman ses problemi gibi gelmiştir. 0.2 MM lik algılama süreci gereksiz. Bir cetvel al ve 0.2 MM nin nereye denk geldiğine bak. Genelde mekanik klavyelerin tuşları 2 MM ye kadar inebiliyor. 0.2 MM algılama sürecinde ise sadece tuşu algılıyor ama sen zaten 0.2 MM ye indikten sonra tuştan elini çekmiyorsun, hayır 2 MM ye kadar iniyorsun.

Ultimate ise gördüğüm kadarıyla siyah switch. 0.2 MM için yazdıklarım yine Ultimate adlı klavyede de geçerli ama bu sefer bizi Siyah switch karşılıyor. Yazma hissiyatı gerçekten güzel ama parmakları birazcık acıtıyor çünkü kendileri ağır.

Başlığa ne için alacağını da yazsaydın keşke. Oyun içinse hangi tür oyunlar oynayacaksın? Moba ağırlıklı oynuyorsan Mavi switch olanını al derim. Fps ağırlıklı ise Siyah olanını.

Bana kalsan bunların ikisini de alma derim. 0.2 MM lik tuş algılaması gerçekten gereksiz. Silver switchlerde bile ( 1.2 MM ) tuşa basıp basmadığını anlamıyorken 0.2 MM de anlamak cidden zor.

Fps oyunları için almayı düşünüyorum bu konuda kırmızı switch tavsiye ediliyor ama optik switchlerin çalışma yapısı farklı olabilir diye düşündüm.

O bütçeyle çin malı Rampage almak ne kadar mantıklı?

Tavsiyem mavi switch istersen:
Kırmızı switch istersen:
Siyah switch istersen:

500-600 lirayı çin malı Rampage'e vermek akıl karı değil. Yukarıda bahsettiğim ürünlere bakın.

Cooler Master CK 350'yi diğer arkadaşlar da çok tavsiye etti ama klavyede bilek desteği yok yazılım desteği yok RGB denilmiş ama ara renkler yok 16.8 milyon renk desteği yok yani ben bir klavyeye 500 küsür para vereceğim ve bu özellikler olmayacak :/

Bu konudaki mesajıma bakmanızı tavsiye ederim.
@Steelo Buyrun eşi benzeri olmayan klavyeniz:

Bunlar da diğer örnekler:

Alibaba'nın Aliexpress'ten farkı, üreticiyle konuşup pazarlık yapıp, üzerine istediğiniz logoyu veya ismi bastırıp toptan şekilde ürün ürettirip almanızdır.

Hatta bakın Philips'de aynı şekilde geçen sene klavye yaptırmıştı:

Bu markaların klavye, kulaklık gibi çevre birimleri aynı fiyata kaliteli bir markanın olmaması durumunda alınabilir buna bir itirazım yok. Ama bunları da fiyatlarına göre değerlendirmek gerekir. Üst seviye ürünler gibi kaliteli olması beklenmemeli.

Ancak bu Çinli markaların bilhassa güç kaynakları kullanılmamalı. Çünkü hangi kalitede bileşenlerin kullanıldığı ve bugüç kaynakalarının OVP, UVP, OPP, SCP, SIP gibi kritik önem taşıyan korumalarının olup olmadığı muallak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı