Rampage Markası Kalitesiz mi?

@Berkay Davas Segment Bilgisayar'ın Türkiye veya Çin'de kendi fabrikası veya özel üretim sahası yok sonuçta. Ya kendileri Çin'de aynı merdiven altında ürettiriyor ya da distribütörlük alıyor. Adamlar sayfalarına Microsoft da koymuş, Everest de. Elimizde Rampage ürünleriyle ilgili yalnızca iletişim sayfası dışında bir bilgi yok. Bu da onu aynı seviyedeki fason üretimlerle bir yapar.

Tek yaptığın bir marka, logo ve kutu tasarlamak (istersen onlar senin yerine yapıp sana örnek sunuyorlar) ve maliyet, üretim, planlı eskitme, sevkiyat vb. anlaşmaya varıp arkana yaslanmak. Fason üretim ağı olan herhangi bir "merdiven altı" dediğimiz Çinli üreticiyle bunu gerçekleştiriyorsun. Aliexpress'te birbirinin benzeri binlerce aynı fiyatta ama farklı komik isimli ürün görmen de bunun sonucu.
Fason üreticiler konusunda haklısın. Fakat Türkiye kaynaklı bir firma maalesef büyük yatırımlar yaparak bu işe girişemiyor. Üstelik bu firmanın sahipleri Malatyalı :D Kısacası bu işlerden çok anlamıyorlar. Danışmanların yönlendirmesi ile birkaç yıllık dönemde birkaç kaliteli model çıkarttılar. Test ettiğim için biliyorum. PSU'ların ETX ve RMP serileri bunlardan. Tabii ki aynı parada başka marka varken Rampage alın demiyorum. Eğer ucuzsa ve değerlerinden eminseniz alabilirsiniz.

@FantastikTürk senin konuşmaların hiç iç açıcı değil maalesef sen de kör bir şekilde Rampage karşıtı savunma yapıyorsun. Madem mantıklı bir şekilde tartışma ortamı istiyorsun konuşmalarına dikkat et. Aynısını bana da yaptın. Madem uygunsuz üslupun ne olduğunun farkındasın ona göre davran.
 
Rampage markası kötü mü arkadaşlar? Herkes berbat diyor. Bende Rampage DLM-355 faresi var, çok memnunum 2 sene önce Vatan'dan aldım. Kutunun içinden yedek altlıklar çıkıyor. 2. yılında o altlıkları değiştirdim yedeklerle. Işıklarda bozulma falan da yok şu an gayet iyi kullanıyorum. Neden herkes çok kötü diyor. Bir de şu kullanmadan yorum yapanlardan nefret ediyorum, kullanmadıysanız yorum yapmayın lütfen.

Merhaba dostum mousem: Rampage SMX-R85 Gentle RGB Makrolu Oyuncu Mouse Fiyatı
Kulaklığım :Rampage Miracle-X1 RGB 7.1 Sound Titreşimli Mikrofonlu Fiyatı (hunharca kullandım ve kablosu bozuldu kablosu değiştirildi garantide mis gibi kullanıyorum)
Klavyem:Rampage KB-R101 IMPRESSIVE RGB Aydınlatmalı Kristal Switch Mekanik Gaming Klavye fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 360 TL'ye almıştım
Hepsinden gayet memnunum iyi araştırırsan alabilirsin.
 
@Berkay Davas Kör bir şekilde karşıtlık yapmıyorum. Ne durumda önerdiğimi ne durumda önermediğimi bile yazdım. Üstünkörü okuyup geçme.
Sen de haklısın. Çünkü ülkemizde senin attığın gibi testler yapan araştırmacı sayısı az. Yapanlar da bunları paylaşmıyor. Sen ve ben de bu ürünleri saçma incelemeler ile tanımaya çalışıyoruz. Şahsen imkanım olduğu için bir ürünü almadan test ediyorum.

Senin de yazdıklarının 9/10'u Rampage çöp olduğu için seni yanlış anladım. Aslında aynı şeyi savunuyoruz.
 
Rampage markası kötü mü arkadaşlar? Herkes berbat diyor. Bende Rampage DLM-355 faresi var, çok memnunum 2 sene önce Vatan'dan aldım. Kutunun içinden yedek altlıklar çıkıyor. 2. yılında o altlıkları değiştirdim yedeklerle. Işıklarda bozulma falan da yok şu an gayet iyi kullanıyorum. Neden herkes çok kötü diyor. Bir de şu kullanmadan yorum yapanlardan nefret ediyorum, kullanmadıysanız yorum yapmayın lütfen.

Şahsen malzeme kaltesi sıfır 3.ayda mousenin yandan boyaları atmaya başladı. Ne yapalım Türkiye şartlarında böyle para olsa Logitech almaz mıydık.

Şaka bir yana alırımda ben 12 veya 10 binlik DPI'lık mouse neden fazladan para vereyim kullanamıyorum zaten maksimum 6400 kullanabiliyorum bu sebeplen almak zorunda kalmıştım. Şu an performans konusunda üzmedi şahşen.
 
Rampage markası ekipman tarafından kötü değil, buradaki kimse kusura bakmasın ucuzluk bir yerlerimize batıyor. Örneğin Rampage defilade mouse 50M tıklama huona Switch ve PWX 3327 sensor kullanıyor. Sensor ortalamanın üzerinde. Malzeme olarak abs plastik
GR olarak 78 delikli falan ve 180 lira şimdi bu Mouse'ta Corsair ya da Logitech yazsaydı almayan kalmazdı. Bunu okuyup yorumlara aksini iddia eden varsa yazsın sıkıntısı neymiş. Bende öğreneyim.
50M tıklama olması hiç bir şey ifade etmiyor. çünkü 10M olsa bile bu çok çok fazla. İnsanın gözünde 50M daha fazla olunca daha iyimiş gibi gözüküyor.Ü
Sensör ise oratalamanın üstünde falan değil ki :D. Gayet yeterli başlangıç seviyesi farelerde kullanılır fakat ortalamanın üzerinde değil :D.
 
@Berkay Davas Mesela ben şu anda Redragon K553 Usas kullanıyorum. İmzamda elimden geldiğince, bütün bilgimle bir inceleme paylaştım. Elbette amatörce bir inceleme ancak bilgi konusunda çok fazla eksiği olduğunu düşünmüyorum. Maalesef YT'deki kanallar bile bu kadar bilgi vermiyor. İşte o yüzden insanlar yanlış bilgileniyor-eksik bilgileniyor.
 
@Berkay Davas size yazmak istediklerimin hepsini @kino arkadaş yeterince güzel, hatta benden daha güzel açıklamış. Ben açıklamaya kalksam şimdiye uygunsuz üslup cezasını yemiştim bile 🤣

Ayrıca @Silinen üye arkadaş da gayet güzel açıklama yapmış. Dediğin gibi @erdem sümer arkadaş kendisiyle çelişiyor. Tartışmaya devam ederdim ama arkadaş kendi yanlışını kabul etmeye niyetli değil. Demek istediğim en başından beri mantıklı bir tartışma ortamı oluşturup hem kendi hatalarını kabul etmek hem de karşıdakine kendi fikirletirini açıklamak için gelmemiş. Sadece kendi düşüncesini savunuyor.

@erdem sümer benim anlattığımla ilgili de yanlış anladığın bir şey var galiba. Ekipman konusunda aynı paraya Rampage dışında marka yoksa zaten adama gidip "Üzerine +xxx TL koy şunu al" demiyorum. Parası yetmiyorsa ve aldığı ürünün eksilerini biliyorsa sorun yok. Ama işte böyle olmuyor. Adam gidip 250 TL'ye Rampage mekanik klavye almaya çalışıyor. Halbuki o fiyata CM'nin HyperX'in Membrane klavyeleri var. Yahu bir düşün, bütün markalar mekanik bir klavyeyi minimum 400 TL'ye satıyor. Sen 250 TL'ye mekanik ve aynı zamanda kaliteli bir klavye alabileceğini sanıyor musun? "N'apalım o zaman mekanik almayalım mı?" Diyorlar. Evet almayacaksın. Parana göre ürün alacaksın. Diğer marka ürünlerin Membrane klavyelerini alacaksın.
PSU konusunda da aynı şekilde. Rampage PSU ile aynı fiyatta Zalman, High Power, FSP, CM, Corsair varken gidip Rampage alıyorlar. Sonra da "Rampage aldım bir şey olmadı" diye savunuyorlar.

Yani anladım şu an zaten Rampage marka klavye değil de Logitech kullanmamın amacı o yani Rampage düşük bütçelilere hitap ediyor.
Daha çok ne para vereceğim ya ben bu kadar al bunu gitsinli kişilere göre iyi marka veya benim gibi 2000TL'ye güzel bir kasa alamıyorsan tercih edilecek marka
Ve şu an tartışıyorum bu markayı çok kaliteli şöyle böyle diye savunmuyorum ama çoğu markaların ürünlerinden kaliteli ürünleri de yok değil Everest'in o eski çok dandik ürünleri yok artık firma yavaştan kendini geliştiriyor ama diğerlerine kalite olarak yetişmesi zor zaten
Bir örnek vermek gerekirse
Bak bu markayı tecknopat da videosunu izlemesem bu ne ya Çin markası mı derim?
Ama öyle değil kaliteli bir markaymış ve bu ürününü halihazırda kullanıyorum
Şimdi bu verdiğim örnekteki gibi adam X bir Çin Mali marka alacağına gidiyor Rampage alıyor. Veya bütçesi yetmiyor diğer markalara mecburi bunu alıyor.
İşte burada adamları bilgilendirmemiz lazım ya sen bunu alıyorsun ama bu markadaki bu ürün şu an indirimde ve şu kadar veya bu ürünle aynı fiyata ve bu daha iyi dememiz lazım bazı konularda da özellik olarak iyi ise Rampage ısrarla ya arkadaşım bak bu marka bilindik marka bunu al illaki dememiz lazım
 
Şu Rampage konusunu görünce aklıma geliyor. Sitelerine girince şu klavyeyi koymuşlar ve orada "professsionel" yazıyor. İngilizcem iyidir ama ben bu kelimenin "professional" dışında kullanıldığını görmedim. Yanlışım varsa düzeltsinler. Harf oyunu gibi de gelmedi.

Yahu zaten yalnızca Türkiye'de satılan isimsiz bir markasın, hem İngilizce yazıyorsun o da yanlış. Typo desem değil çünkü görseli böyle tasarlamışlar. Turistik yerlerdeki ara sokak kebapçısı gibi. Beşiktaş'a sponsor olmuş marka bir de.

Screenshot_2.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı