Rampage Markası Kalitesiz mi?

@erdem sümer Her bütçeye illa ki alternatifleri, daha iyileri veya daha güvenilirleri vardır. Kullanıyorsunuz ve sorun yok diye kalite olduğu anlamına gelmiyor. PSU da zaten güvenilir bir tane almanız lazım en önemli bileşeni olduğu için. Güvenilir deyince akla ilk Rampage gelmiyor bile.

Sizde şimdi 300-350 TL gibi bütçe olsaydı PSU için FSP mi alırdınız Rampage/Everest mi? ''Olsaydı alırdım, onlar pahalı'' diye bir cevap yok. 350 TL'ye bir güzel 500W FSP bulabilirsin. Çok kaliteli olmasa da en azından Rampage'den iyidir.

500 TL'ye veya 1000 TL'ye kolaylıkla iyi kasalar bulabilirsin. Mesela MSI MAG Forge veya XPG Invader. 800-700 TL'ye birçok Corsair kasası var. Meshify C de var.

Mesela attığın SSD iyi değil, sorunlu. Onun yerine bunu tercih edebilirdin:


Belki bütçen çok az ise Rampage markasının klavyeleri veya mouseları alınabilir ama yine bunlar yerine Logitech/Bloody veya A4 markalarının klavyeleri/mouseları tercih edilebilir.
 
X bir Çin Mali marka alacağına gidiyor Rampage alıyor.
Burada bile hatalısınız. Adamlar zaten Çin malı ki. Yerli malı falan mı sanıyorsunuz? Güldürmeyin lütfen. Çin'de merdivenaltı üretilmiş ürünlere Rampage etiketi basıp Türkiye'de satıyorlar. Ya da Çin'de fason üretim yaptırıyorlar. Ortalama Çin markalarından bile kötüler yani.
 
@erdem sümer Her bütçeye illa ki alternatifleri, daha iyileri veya daha güvenilirleri vardır. Kullanıyorsunuz ve sorun yok diye kalite olduğu anlamına gelmiyor. PSU'da zaten güvenilir bir tane almanız lazım en önemli bileşeni olduğu için. Güvenilir deyince akla ilk Rampage gelmiyor bile.

Sizde şimdi 300-350 TL gibi bütçe olsaydı PSU için FSP mi alırdınız Rampage/Everest mi? "Olsaydı alırdım, onlar pahalı" diye bir cevap yok. 350 TL'ye bir güzel 500W FSP bulabilirsin. Çok kaliteli olmasa da en azından Rampage'den iyidir.

500 TL'ye veya 1000 TL'ye kolaylıkla iyi kasalar bulabilirsin. Mesela MSI Mag Forge veya XPG Invader. 800-700 TL'ye birçok Corsair kasası var. Meshify C'de var.

Mesela attığın SSD iyi değil, sorunlu. Onun yerine bunu tercih edebilirdin:


Belki bütçen çok az ise Rampage markasının klavyeleri veya mouseları alınabilir ama yine bunlar yerine Logitech/Bloody veya A4 markalarının klavyeleri/mouseları tercih edilebilir.

Usta tam okumadın herhalde zaten halihazırda klavye mouse ve kulaklığı Logitech aldım ve kullanıyorum sadece kasayı bütçem olmadığı için Corsair değil de Rampage aldım ekranda aynı şekilde aldım
Ha berbat mı değil şu an idare ediyor beni demek istediğim bu zaten alternatif çok var piyasada Corsair'dan daha iyileride var piyasada ama bütçe neye yetiyorsa o ve inan bana alacağım zaman araştırdım hani alacağım ebatta sistemi tam olarak kabul edecek kasa yoktu ve bende hem maddiyattan hem de ona denk kasa bulamadığımdan onu aldım.
Yoksa Cooler Master var oda iyi ama örnek atayım kaliteli kasasını
COOLER MASTER MASTERBOX MB511 650W 80 PLUS 3x120mm ARGB FANLI MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da buna benzer alırım
Ve PSU'da Full modüler 1000W 80Plus Gold alırım temizinden ama işte yok yani o attığım kasayı alacak para yoktu o yüzden gittin bende
Bunu aldım 650 TL'ye ve devalasyondan sonra bu aldığım kasa 960 TL olmuştu
 
Usta tam okumadın herhalde zaten halihazırda klavye mouse ve kulaklığı Logitech aldım
Tamam, ben düşük bütçeliysen belki alınabilir ama hala daha güvenilir alternatifleri var dedim.

sadece kasayı bütçem olmadığı için Corsair değil de Rampage aldım ekranda
Bu kasa ve ekran için de geçerli. LG, Philips, Samsung ve Asus'un pahalı olmayan monitorleri de var. 800-700 TL zaten eli yüzü düzgün monitorlerin başladığı bütçe. Daha azını bilemem. Kasa olarak da Zalman'ın ve Aerocool'un kasaları 400 TL civarı bulunabiliyor diye biliyorum. Hatta daha ucuza.

500 TL'ye en iyi kasalar MSI MAG Forge ve XPG Invader diye biliyorum.

Dediğim gibi sadece araştırman yeterliydi, illa ki düşük bütçede Rampage veya Everest alınacak gibi bir şey yok. Gördüğün gibi daha iyi ve güvenilir modeller/markalar var her bütçede.
 
50M tıklama olması hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü 10M olsa bile bu çok çok fazla. İnsanın gözünde 50M daha fazla olunca daha iyi miş gibi gözüküyor. Ü.
Sensör ise oratalamanın üstünde falan değil ki :D. Gayet yeterli başlangıç seviyesi farelerde kullanılır fakat ortalamanın üzerinde değil :D.

Nasıl ortalamanın üzerin de değil?
Araştırıp yazdım.
Gayet orta ve ortalamanın üzerinde bir sensor.
Tıklama ömrüne gelirsen haklısın sadece yazmak için yazdım o detayı.
 
Bence Rampage kotu, Everest iyi. Şu an o klavyeyle yazıyorum. Mouse da var. Klavye Everest GX9 SM68X, mouse bence cok iyi.
 
Kaliteli bir marka. Bende yaklaşık 1 senedir SN_R5 kulaklığını kullanıyorum. Kulaklı 1 2 kez yere düştü. Kulaklıkta hemen kırılacak gibi duruyor. Ama kulaklık hala taş gibi.
Rampage genelde kaliteli malzemeyi azaltıp insanları çekmek için malzemenin içine renkli ışık koyuyor.benimde zamanında Rampage marka 350w bir güç kaynağım vardı ve daha 1 sene geçmeden sistemim yandı... o yüzden kimseye tavsiye etmem.
Hayır. Benim tanıdığım bir kişi Rampage klavyesini yaklaşık 6 7 yıldır kullanıyor. Ama şurda haklısın Rampage markasında Power Supply gibi şeyler alınmaz.
Öncelikle Rampage bir marka değil. Everest'in sanırım ekipmanlar için isimlendirmesi. Ekipman işi bütçe işidir. Bütçen kaliteli markaları almayacak sevideyse tercih edilebilir ama çok da bir şey beklememek gerekir.

Ben almışken 1 kere alıp, uzun kullanma taraftarı olduğum için biraz daha verip daha güvenilir ve kaliteli markaları tercih ediyorum.

PSU gibi önemli bileşenlerde ve bütün sistemin stabilitesini etkileyecek bileşenlerde bu tür markaları tercih etmeyin.
Doğru. Hadi kendi şeyleri de var. Ama daha çok Rampage gibi Segment Bilgisayar markalarının ürünlerini isimlendirip kullanıyorlar. Mouse klavyede Everest'le kulaklıkta da Snopy ile anlaşmaları var. Ama tekrar hatırlatayım her iyi markanın pahalı ürünün çok kusurları olabilir. Örneğin buna Asus TUF Gaming serisini örnek verebiliriz.
Bence Rampage kotu, Everest iyi. Şu an o klavyeyle yazıyorum. Mouse da var. Klavye Everest GX9 SM68X, mouse bence cok iyi.
Everest ile Rampage aynı kalite de diyebiliriz. Şuan Rampage kullananlar baksın ürünlerinin yanında Everest yada Snopy var mı diye.
 
Rampage'nin her ürünü 1 yılı geçmeden arıza veriyor net. Şu an Rampage klavyeyle yazıyorum. Enter tuşu bozuk Shift bozuk temassızlık çok fazla. Arada yazılımdan kaynaklı klavye sapıtıyor. Hiç tavsiye etmiyorum.
 

Geri
Yukarı