Rampage PSU motor sesi geliyor

Taha Latif Kurt

Centipat
Daha fazla  
Rampage PSU'dan yüke binince su motoru gibi ses geliyor, PC'yi alalı daha 1 yıl oldu. İlk aylarda da bu kadar olmasa da ses geliyordu, ama ben yeni olduğu için takmıyordum. Şimdi daha da arttı özellikle yüksek grafikli oyunlarda çok ses çıkıyor. Valorant'da hiç çıkmazken BF 2042 de ses çok geliyor. Vatan'dan almıştım bilgisayarı, götürsem sorun çıkartırlar mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
eğer garantisi bittiyse aç ve fanın üstündeki etiketi kaldır orda biryer var istersen gres yağı sür ben zeytin yağı sürdüm bilgisayarım açılırken aşırı fazla ses çıkarıyodu zürdüm sesi kesildi yanlışım varsa söyleyin lütfen

eğer garantisi bittiyse aç ve fanın üstündeki etiketi kaldır orda biryer var istersen gres yağı sür ben zeytin yağı sürdüm bilgisayarım açılırken aşırı fazla ses çıkarıyodu zürdüm sesi kesildi yanlışım varsa söyleyin lütfen
Kanka PSU Fanı diyor onu çıkarmak zor diye biliyorum.

Rampage PSU'dan yüke binince su motoru gibi ses geliyor, PC'yi alalı daha 1 yıl oldu. İlk aylarda da bu kadar olmasa da ses geliyordu, ama ben yeni olduğu için takmıyordum. Şimdi daha da arttı özellikle yüksek grafikli oyunlarda çok ses çıkıyor. Valorant'ta hiç çıkmazken BF 2042 de ses çok geliyor. Vatan'dan almıştım bilgisayarı, götürsem sorun çıkartırlar mı sizce?

Sorun çıkartmazlar neden çıkarsınlar? Garantisi varsa gönderebilirsin. Garantisi bitmemiş ise tozunu al ve güç kaynağını çıkarıp güç kaynağının vidalarını sık. Ayrıca kasanın vidalarını da iyice sık. (eğer bu konuda yeterince bilginiz yoksa yapmayın bilgisayarcıya danışın.)

Bence çok kolay bir tane tornavida ile rahatcana çıkarabilirsiniz.

Aslında ona da gerek yok. Dışarıdan fanda kırıklık var mı gözükebilir? Zaten fan kırılmışsa açsa da bir şey yapamaz. Kişinin söylediği kadar yüksek bir sesi ise yağ çözmez (bence)

Kanka eğer oyunlarda daha fazla ses çıkarıyorsa bence büyük ihtimal bir sorun vardır bilgisayarcıya götürse daha iyi olur.

Tabii ama bilgisayarcıdan önce denenebilecek şeyler var. Bazen tozlar fanın dönmesini engelleyip özellikle yüke binince çok ses çıkarmasına sebep olabiliyor. Veya PSU'nun titreşiminden vidalar gevşeyip sesin artmasına neden olabiliyor. Tabii garantisi varsa kasayı ellemeden garantiye yollasın arkadaş. Risk almaya gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı