Rampage RM K1 Pulsar için EQ ayarı önerisi

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Selamünaleyküm. EQ ayarları için tavsiye almak istiyorum. Sesler tuhaf geliyor, şarkıdaki insanın şarkı söyleme sesi az geliyor, mesela oyundaki silah sesleri çok az duyuluyor ayak sesleri dahil. Oyundaki karakter konuşmaları yine aynı şekilde az. EQ ayarlarını nasıl yapacağımı bilmediğimden dolayı rastgele yükselttım EQ ayarlarını falan ama bir işe yaramamış gibiydi. Şu an varsayılan ayarlarında EQ ayarları. Eskiden böyle bir şey yoktu bugün aniden kulaklığın sesleri falan kısıldı sesler kötüleşti o yüzden EQ ayarları ile düzeltmeye çalışıyorum kulaklığı değiştirme vakti geliyor ama bir süre daha kullanmak istiyorum.

Kulaklık modeli: Rampage RM K1 Pulsar.

1673726022887.png

1673726038423.png

5 Band EQ ile kulaklığa çok düzgün bir ayar çekebileceğinizi sanmasam da ses insandan insana değişiyor yani "şu EQ" demek yanlış olur. Deneyerek küçük küçük oynamalar yaparak ayarlamanız gerekiyor.

Yazılımından 3D ve Virtual 7.1 ayarlarını kapatmayı deneyin ve Kulaklıklar İçin Windows Sonic seçeneğinin devre dışı olduğundan emin olun.

Aleykümselam hocam, bende de RM K18 modeli var. Program falan kurmadım ama ses kalitesi gayet iyi.

3D ve Virtual 7.1 kapatıp dener misiniz? Virtual 7.1 sesi çok bulanık yapıyor ve çok uzaktan duyuruyor.

5 band EQ ile kulaklığa çok düzgün bir ayar çekebileceğinizi sanmasam da ses insandan insana değişiyor yani "şu EQ" demek yanlış olur. Deneyerek küçük küçük oynamalar yaparak ayarlamanız gerekiyor.

Yazılımından 3D ve Virtual 7.1 ayarlarını kapatmayı deneyin ve kulaklıklar için Windows Sonic seçeneğinin devre dışı olduğundan emin olun.

Windows Sonic devre dışı.

Bende de rm K18 modeli var. Program falan kurmadım ama ses kalitesi gayet iyi.

Ses kalitesi bugüne kadar iyiydi EQ ayar yapmadan bile ancak bugün içerisindeki kablo mu oynadı bilmiyorum çünkü kablosu çok kolay bükülüyor ve sesler çok kötüleşti.

3D ve Virtual 7.1 kapatıp dener misiniz? Virtual 7.1 sesi çok bulanık yapıyor ve çok uzaktan duyuruyor.

Sesler biraz daha iyi olmaya başladı ancak hala şarkıdaki adamın sesi uzaktan geliyor gibi.

Hatta en temiz önerim şu parçayı kullanarak EQ ayarı yapmanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

320Kbps hali için

Parçadaki tüm enstrümanları ayırt edici biçimde duyabildiğiniz zaman tamamdır.

Son düzenleme:
Windows Sonic devre dışı.

Ses kalitesi bugüne kadar iyiydi EQ ayar yapmadan bile ancak bugün içerisindeki kablo mu oynadı bilmiyorum çünkü kablosu çok kolay bükülüyor ve sesler çok kötüleşti.

Sesler biraz daha iyi olmaya başladı ancak hala şarkıdaki adamın sesi uzaktan geliyor gibi.

Virtual 7.1 kısmında reset bölümü var resetleyip dener misiniz?

Virtual 7.1 kısmında reset bölümü var resetleyip dener misiniz?

Biraz daha iyi olmaya başladı ama hala eskisi gibi değil. Şöyle örnek göstereyim mesela bu şarkının tüm dakikalarında sesler arkadan ve az geliyor gibi. Arkadan dediğim uzaktan ve az geliyor gibi. Sadece bu şarkı değil diğer şarkılarda da buna benzer oluyor ama bunda daha çok hissedebiliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hatta en temiz önerim şu parçayı kullanarak EQ ayarı yapmanız.

Parçadaki tüm enstrümanları ayırt edici biçimde duyabildiğiniz zaman tamamdır.

Şu an ayırt edici biçimde duyabiliyorum.

Biraz daha iyi olmaya başladı ama hala eskisi gibi değil. Şöyle örnek göstereyim mesela bu şarkının tüm dakikalarında sesler arkadan ve az geliyor gibi. Arkadan dediğim uzaktan ve az geliyor gibi. Sadece bu şarkı değil diğer şarkılarda da buna benzer oluyor ama bunda daha çok hissedebiliyorum.

Şu an ayırt edici biçimde duyabiliyorum.

Effect kısmında hangi ayarlar var? Bende de önceden Rampage vardı ama kulaklığı bırakalı 1-2 ay oldu.

Effect kısmında hangi ayarlar var? Bende de önceden Rampage vardı ama kulaklığı bırakalı 1-2 ay oldu.

Bunlar var.

1673727865441.png

Galiba bu sorun EQ ile düzelmeyecek kulaklığın kendi donanımsal sorunu gibi sesle alakalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı