Rampage RM K1 Pulsar için EQ ayarı önerisi

EQ Ayarlarınızdaki 300Hz Değerini yavaşça yukarı doğru çekip dinlemeyi deneyin.

1200Hz bandını da vokalleri telefonla konuşuyormuş gibi yapana kadar yukarı çekip sesi netleşene kadar yavaşça aşağı indirip deneyebilirsiniz.
1673728023494.png

Yazılımın EQ ayarı da sadece low-mid (300) ve high-mid( 1200) değerlerini vermiş vokaller için...

EQ ayarlarınızdaki 300Hz değerini yavaşça yukarı doğru çekip dinlemeyi deneyin.

1200Hz bandını da vokalleri telefonla konuşuyormuş gibi yapana kadar yukarı çekip sesi netleşene kadar yavaşça aşağı indirip deneyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1633088
Yazılımın EQ ayarı da sadece Low-mid (300) ve high-mid( 1200) değerlerini vermiş vokaller için...

Hiçbir şey fark etmedi maalesef. O ayarları değiştirince sesler çok da değişmiyor aynı gibi kalıyor.

Donanımsal olabilir 🙁

Evet, muhtemelen öyle. Kulaklığın bu tarafı yırtıldı ve kablolar gözüküyor ondan sonra kablosu büküldü bükük kullandim bir süre falan bayağı bir şey oldu gene iyi götürdü bence. Sonra bugün biraz sinirlendim ses bozulunca ve kablolara elimle bir şey yaptım elledim düzeltmeye calistim. Burasi daha onceden hiç yirtilmasaydi daha gotururdu bence. Bundan once bir de sesler gitmisti hiç duyulmuyordu sesler neredeyse. Yazilimi indirdim biraz duzeldi ama hala eskisi gibi degil.

20230114_234238.jpg

Kırmızı gözüken şey içinin kablosu.

İlginç bir şekilde kablonun ucuyla biraz oynadım sağa sola çevirdim düzeldi birazcık daha. Yani eskisi kadar gene değil ama kesinlikle bir artış var en azından sesler gayet iyi duyuluyor şarkı sesleri. EQ on, 3D on, 7.1 on yaptım. EQ ayarlarını reset yaptım bir de.

Selamünaleyküm. EQ ayarları için tavsiye almak istiyorum. Sesler tuhaf geliyor, şarkıdaki insanın şarkı söyleme sesi az geliyor, mesela oyundaki silah sesleri çok az duyuluyor ayak sesleri dahil. Oyundaki karakter konuşmaları yine aynı şekilde az. EQ ayarlarını nasıl yapacağımı bilmediğimden dolayı rastgele yükselttım EQ ayarlarını falan ama bir işe yaramamış gibiydi. Şu an varsayılan ayarlarında EQ ayarları. Eskiden böyle bir şey yoktu bugün aniden kulaklığın sesleri falan kısıldı sesler kötüleşti o yüzden EQ ayarları ile düzeltmeye çalışıyorum kulaklığı değiştirme vakti geliyor ama bir süre daha kullanmak istiyorum.

Kulaklık modeli: Rampage rm K1 pulsar.

Eki Görüntüle 1633013

Eki Görüntüle 1633014

Hocam size tam bir tavsiye veremem herkesin kulak zevki farklı ancak şöyle söyleyeyim. Soldaki ayarlar bassları artırıp azaltır tam ortadaki ayar vokali ve son olarak sağdaki ayarlarda tizleri artırıp azaltır. Yani sizde de soldaki ikisi bass ortadaki vokal sağdaki ikisi tiz ona göre ayarlamayı deneyin. Fakat sizin kulaklığın kablosu sıkıntılı gibi geçmiş olsun.

Anakart modelinizi bilmiyorum fakat Nahimic 2 kurun, insan sesini öne çıkaran özel bir algoritması var, denediğim her kulaklıkta muazzam bir performans veriyor.

Anakart modelim ASUS P5KPL SE. Uygunsa kurabilirim anakart desteği falan mı lazım?

Hocam size tam bir tavsiye veremem herkesin kulak zevki farklı ancak şöyle söyleyeyim. Soldaki ayarlar bassları artırıp azaltır tam ortadaki ayar vokali ve son olarak sağdaki ayarlarda tizleri artırıp azaltır. Yani sizde de soldaki ikisi bass ortadaki vokal sağdaki ikisi tiz ona göre ayarlamayı deneyin. Fakat sizin kulaklığın kablosu sıkıntılı gibi geçmiş olsun.

Fark ettim kablo sıkıntılı. Kabloyu falan oynatınca hafif düzeliyor gibi kablodan yani bu ses sıkıntısı.

Anakart modelim ASUS P5KPL SE. Uygunsa kurabilirim anakart desteği falan mı lazım?
Evet, ama çok fazla anakartı destekliyor. MSI, GIGABYTE, ASUS vs. birçok üretici desteği var. Nahimic 2 versiyonunu kurun, sanırım kaldırılmıştı internette eğer bulamazsanız buradan haber verin, ben archive.org üzerinden yedeğini almıştım diskimde mevcut, bir yükleme servisine yükleyip link atarım size.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı