Rampage Trapper 750W 80+ Bronze sisteme güç gelmiyor

ardalavista

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600x MSI A520M-A PRO MSI Ventus 2X RTX 3060 12GB Adata Legend 750GB PNY CS900 480GB GSKILL Ripjaws 3200mhz 8x2 16gb ram Rampage Trapper 750w 80+ bronze kasa
Arkadaşlar merhaba.
Rampage Trapper 750W 80+ Bronze kasa var bende, son 1-1.5 aydır tuşa tek basışımda çalışmamaya başladı. Basılı tutunca çalışıyordu ama gün geçtikçe süresi uzadı ve biraz önce galiba açılmamaya başladı. Güç kaynağıyla alakalı bir sorun mu var yoksa güç tuşunun devreleri ya da kablolarıyla bir alakalı sorun mu var? Yardım ederseniz teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok eski bir güç kaynağında aynı sorunu yaşamıştım içini açtığımda coiller oksitlenmiş ve 1 tane kapasitör şişmişti.

Çok eski bir güç kaynağında aynı sorunu yaşamıştım içini açtığımda coiller oksitlenmiş ve 1 tane kapasitör şişmişti.

Bilgisayarı 1.5 sene önce topladım temiz baktım böyle bir şey olabilir mi cidden böyle bir şey varsa çözümü yeni güç kaynağı almak mı?

Şişmiş kapasitörler yüzünden olabilir içini açıp bakmadan anlamak zor. Bütün PSU kablolarını anakarttan SSD'den söküp videodaki yöntemi dene eğer çalışmazsa büyük ihtimalle PSU da sorun vardır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığım videodaki işlemi yapmayı dene. Eğer tekte açılırsa sorun başlatma tuşunda veya devrelerindedir. Eğer bu işlemde PC tek seferde açılmazsa sorun PSU'dan kaynaklıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı