Rampage V00-S direksiyon

Arkadaşlar ilk incelemem olacak sorunlarım olursa kusura bakmayın.
Öncelikle direksiyonu 16.08.2023 (çarşamba) tarihinde satın aldım ve 19.08.2023 (cumartesi) tarihinde elime ulaştı.
MediaMarkt'dan satın almıştım ve 2 yıl garantili olduğunu, herhangi bir sorun yaşarsanız geri gönderebileceğimizi belirttiler ve biz kupondan yararlanarak 300 TL daha ucuza aldık (3700₺).
Kutudan direksiyon, pedallar, masa sabitleyici ve kullanım kılavuzu çıktı. Günümüzde otomatik vitesli araçlar daha çok olduğu için ve vitesli araç sevmediğimden dolayı vitessiz alma kararı aldık ki vites sevenler V902 modeline bakabilir. 5000TL gibi bir fiyatı var onun.

1692681983905.png

Direksiyonu tuttuğumuz yer kauçuk da değil, yapay deri de değil gerçek deri de değil. Yumuşatılmış plastik. Direksiyonun üstündeki tuşlar, beyaz yer, üst ve alt kısmı sert plastik. Direksiyonun arkasındaki kutu da plastik fakat vurduğunuzda içi dolu tok bir ses çıkıyor. Direksiyonun arkasını da boş geçmemişler arkasında Lamborghini tasarımı var, onun fotoğrafını bulamadım maalesef çekecek kameramda yok. Jipe benziyor biraz. Direksiyondaki düğmelerin F1 vitesi dahil hassasiyeti çok güzel yapılmış. F1 viteslerinin sesi de çok güzel geliyor kulağıma. Direksiyonun hassasiyeti gerçek arabadan 2 tık daha kolay dönüyor diyebiliriz. Direksiyonun en önemli özelliği isteğe göre 900 derece ve 270 dereceye ayarlanabiliyor olması. Biliyorsunuz ki bazı oyunlar 270 derece direksiyona sahip ve bunun sayesinde 270 derecelik oyunları da rahatlıkça oynayabiliyorsunuz. Direksiyonu sabit tutmak için iki yöntem var; biri vakum, biri ise sabitleme aparatı. Benim masam tırtıklı olduğu için vakumlar tutmuyor. Onun için sabitleme aparatı kullanıyorum ki çok daha güzel tutuyor. Fakat masası çok kalın olanlar bu aparatı kullanamıyor.

Sanırım maksimum 4cm masa destekliyor. Direksiyon döndükçe ses çıkartmıyor. İlk aldığınızda direksiyona 10cm kadar yaklaştığınızda plastiği biraz koku yapıyor. 1 günde geçti benimkinin plastik kokusu. Direksiyonu çevirip bıraktığınızda çok fazla sallıyor fakat bence bu drift yaparken daha çok lazım oluyor çünkü çevirmeye uğraşmıyorsunuz. Fakat en gıcık olduğum bir konu var ki direksiyonun ortasındaki Rampage logosu tuş değil, parlayan sert plastik. Tuş olmaması üzdü açıkçası. Direksiyonda titreme özelliği var ve çok iyi çalışıyor. Forcefeedback özelliği yok fakat olsaydı en az 5000 lira olurdu diye düşünüyorum. Neyse, şimdi pedallara geçelim:

1692682134163.png

Pedallar alüminyum metal ki bu çok güzel. Üstünde ufak siyah çıkıntılar var. Pedalın alt kısımdaki kutusu plastik. Gaz ve fren hassasiyeti aynı. Gaz gerçek arabadakine biraz benzese de fren aynı hassasiyete sahip olduğu için çok hassas. Pedalın alt kısmında ayağımızı koymamız için bir plastik var. Pedalın altında kaydırmaz plastik var ki ayağımızı koyacağımız yere de bastığımız için neredeyse kayması imkansız oluyor.

1692682865255.png

Kurulumu çok basit, tak çalıştır sistemi ile çalışıyor. Pedalı direksiyona, direksiyonu kasaya takıyoruz (USB 2.0). Taktığım an algıladı bilgisayar. ETS 2'de zar zor ayarlayabildim direksiyonu. Ölü bölge oluyordu ya da bir yerden sonra hızlı dönüyordu falan filan. YouTube'da bir sürü video var sorunlarla ilgili ben oradan çözdüm. BeamNG.drive'da bir tane yabancı adamdan izledim de ayarları yaptım gene. Assetto Corsa'da ise direkt taktım çok ayarı yok zaten ileri tuşu geri tuşu falan filan ayarladıktan sonra oynayabildim. Kısacası en zor ETS 2, en kolay Assetto Corsa'yı ayarlayabildim. Ama ayarladıktan sonra fena sardı çok keyifli vallahi. Ben döndürüyorum oyun da benimle aynı anda döndürüyor.

Kısacası benim fikrimce fiyatına göre çok çok iyi bir performans sergiledi benim için. Zaten ilk direksiyonumdu bunu almadan önce el yapımı yaptığım karton direksiyonla oynuyordum :D Logitech G29 almadan bilemem tabii ki performansını belki Logitech denesem "ohoo bu kötüymüş ya." deyip çöpe atarım. Fakat dediğim gibi ilk direksiyonum ve sonucundan gayet mutluyum. Hangi siteden aldığımızı söylemek yasak galiba o yüzden söylemeyeceğim. Çoğu forumlarda insanlar "Rampage pişmanlıktır, onu alacağına şunu al, şunu alacağına bunu al." demiş fakat bence hepsi yanlış çünkü çok iyi hissettiyor ki babam 19 yıldır ehliyeti var o bile sevdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eline sağlık ama gereksiz övmüşsün. Alınacak bir tarafı yok bunun. Ayrıca G29'da ahım şahım bir direksiyon değil.

Hocam güzel tanışmışsınız fakat fazla övmüşsünüz bilgisayar başında gerçek bir direksiyon deneyimi yaşamak istiyorsanız bunu üstüne biraz fazla olacak biliyorum ama 3-4K koyup G29 alırım hem gerçekten kaliteli bir direksiyon seti hem de anlık tepki süresi gerçekten iyi.

Eline sağlık ama gereksiz övmüşsün. Alınacak bir tarafı yok bunun. Ayrıca G29'da ahım şahım bir direksiyon değil.

Attığınız forumlardaki sorunlardan ben de farkındayım ki bende hiç donma, kesik kesik dönme sorunu yaşanmadı ve ben ETS 2, Assetto Corsa ve BeamNG oynamak için aldım zaten. Ben hiçbir sorun yaşamadım + forumda çalıntı tasarım diye bir seçenek var Rampage alınmaması için bir neden değil bence direksiyon dediğimiz yuvarlak üstünde tuşları olan bir direksiyon. Benim fikrimce fiyatında göre çok iyi bir direksiyon.

Hocam güzel tanışmışsınız fakat fazla övmüşsünüz bilgisayar başında gerçek bir direksiyon deneyimi yaşamak istiyorsanız bunu üstüne biraz fazla olacak biliyorum ama 3-4K koyup G29 alırım hem gerçekten kaliteli bir direksiyon seti hem de anlık tepki süresi gerçekten iyi.

Maalesef o kadar bütçem olmadığı için zaten bunu aldım ve ilk direksiyonum sonda dediğim gibi öyle direksiyonlar alsam belki Rampage'ye "Bu ne ya kötüymüş bu." deyip çöpe atacağım.

Attığınız forumlardaki sorunlardan ben de farkındayım ki bende hiç donma, kesik kesik dönme sorunu yaşanmadı ve ben ETS 2, Assetto Corsa ve BeamNG oynamak için aldım zaten. Ben hiçbir sorun yaşamadım + forumda çalıntı tasarım diye bir seçenek var Rampage alınmaması için bir neden değil bence direksiyon dediğimiz yuvarlak üstünde tuşları olan bir direksiyon. Benim fikrimce fiyatında göre çok iyi bir direksiyon..
Sıfır olarak en düşük Logitech G29 bakılmalı, onun altındaki satılanlar kaliteli olmuyor maalesef. Konu sahibi benim. Çalıntı tasarımı yazarken altına ekledim;
6) Çalıntı Tasarım
Rampage direksiyonları yurtdışındaki Madcatz, PXN, Subsonic gibi markalardan alınarak yapılan tasarımlar. Çok sorun edilecek bir durum değil ama orijinal olmaması bana kalırsa hoş karşılanması gerekilecek bir olay değil.

İşte sadece Technopat Sosyalde olan Rampage V900-S sorun konuları;

V900-S'in daha FFB'si bile yokken bu kadar övmenizi doğru bulmadım açıkçası. Kendim de deneyimleme şansı buldum masaj koltuğu gibi titreşim yapıyor.

Maalesef o kadar bütçem olmadığı için zaten bunu aldım ve ilk direksiyonum sonda dediğim gibi öyle direksiyonlar alsam belki Rampage'ye "Bu ne ya kötüymüş bu." deyip çöpe atacağım.
2. elde aynı fiyattaki Logitech DFGT'yi de deneyimle şansınız olursa Rampage V900-S'e kötü diyeceğinizden eminim.

Sıfır olarak en düşük Logitech G29 bakılmalı, onun altındaki satılanlar kaliteli olmuyor maalesef. Konu sahibi benim. Çalıntı tasarımı yazarken altına ekledim;

V900-S'in daha FFB'si bile yokken bu kadar övmenizi doğru bulmadım açıkçası. Kendim de deneyimleme şansı buldum masaj koltuğu gibi titreşim yapıyor.

2. elde aynı fiyattaki Logitech DFGT'yi de deneyimle şansınız olursa Rampage V900-S'e kötü diyeceğinizden eminim.

Ben profesyonel ya da ciddi olarak almadım zaten direksiyonu titreşim özelliğini de kullanmayacaktım azıcık açtım zaten. Eğlenmek için vakit geçirmek için aldım amacım gerçek direksiyon süreyim, arabada olayım gibi olsun değil. Çok para vermeden fiyat performans ürün almaktı ki hala diyorum benim fikrimce güzel bir ürün. Amacım gerçek direksiyon sürmek olsaydı zaten G29 falan alırdım ama 10bin lira direksiyona verilir mi gerçek direksiyon o kadar pahalı değil.

Elinize sağlık, gayet güzel ve açıklayıcı bir anlatım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı