Ranker Cygnus kasa incelemesi

Merhabalar. Daha önce forumda, topladığım sistemimi paylaşmıştım. Sistemde kullandığım kasa ranker Cygnus'tu. Birçok kişi sık kullanılmadığı için nasıl bir kasa olduğunu merak etmiş, ben de uzun süre deneyimim olmadığı için cevaplayamamıştım. Ancak artık 3 aydır kullanmakta olduğum için tecrübelerimi bilmeyenlere aktarabilir, eksik kaldığım veya unuttuğum bir yer varsa sorarsanız cevaplayabilirim. Öncelikle değerleri paylaşmadan önce sistem bileşenlerini tekrar paylaşayım.

MB: Gigabyte B450M S2H.
GPU: Gigabyte RX 5700 XT.
CPU: AMD Ryzen 5 3600.

Geri kalan bileşenleri yazmama gerek yok sanırım, çünkü sıcaklık değerlerini ölçtüğüm ve paylaşacağım bileşenler bunlar.
Öncelikle ilk bakış olarak söyleyeyim; kasa konusunda kozmetiğe önem verenlerin uzak durması gereken bir kasa. Günümüz kasalarının yanında oldukça sade ve gösterişsiz duruyor. Artı olarak beni en rahatsız eden eksisi kasa RGB'leri kablosunu sökerek dahil kapanmıyor. Kapanıyorsa bile ben beceremedim, becerebilen varsa lütfen beni de aydınlatsın. Şimdi bence işin önemli kısmı malzeme kalitesi ve havalandırması. Öncelikle şunu söyleyeyim kasanın malzeme kalitesi gerçekten beklediğimden çok daha iyi çıktı. Kıyaslamak gerekirse eski kasam Zalman'ın Z3 Plus modeliydi ve kullanılan materyaller bu kadar kaliteli değildi. Kasa havalandırma konusunda bence oldukça başarılı. Değerlere gelecek olursak, oynadığım oyunlar Apex Legends, Call of Duty mw, ac Odyssey, GTA 5 ve Witcher 3. bu oyunları oynarken, saatlerce oynasam dahi ne ekran kartında ne de işlemcide 70 dereceyi asla görmedim. Genelde stabil olarak hem işlemcim hem ekran kartım 60-68 derece değerleri arasında değişiyor. Boştayken ise GPU sıcaklığım 50-53 derece arasında gidip geliyor. Fanların boştayken çalışmadığını belirteyim. CPU sıcaklığım ise boştayken 40-42 derece arası oluyor. Ancak AIDA64, FurMark vs. testlerini birer saat olarak yaptım. GPU 81 dereceyi geçmedi ancak 80'inde altına düşmedi. CPU ise stres altında AIDA64'te 70 ile 75 derece arasında gidip geldi. Kasanın üzerinde iki adet daha fan takılabilecek bir bölme daha var ancak ben harici bir fan takmadım. Özete gelecek olursam: Kasayı aldığıma pişman değilim. Bence fiyat performans olarak şu anda 350 TL'lik fiyatıyla ilk 3'ü rahat görür diye düşünüyorum. Eğer 600-700 TL fiyat bandına çıkamıyorsanız bu kasa gayet güzel. Dediğim gibi, beni rahatsız eden tek noktası RGB ışıkların istesek de kapatılamıyor olması. Umarım ilgilenenlerin merakını giderebilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlerdir beklediğim konu, Birkaç fotoğraf eklerseniz daha iyi olur.

PSU ile beraber mi aldınız?

Güzel inceleme. Birkaç fotoğraf eklersen daha güzel olur
Testleri tekrar yapayım madem yarımşar saatlik. Buraya fotoğraf atarak güncellerim.
PSU'yu merak ediyorum hiçbir incelemesi yok. Stres testine sokar mısınız OCCT aracılığıyla.
Yapıp fotoğrafını atacağım. Hiç test etmedim bende merak ediyorum açıkçası.
PSU'yu merak ediyorum hiçbir incelemesi yok. Stres testine sokar mısınız OCCT aracılığıyla.
Testleri resimde görünen şekilde yarım saat olarak yaptım. 95 derece görünen package nedir hiç bir fikrim yok ve beni korkuttu? Bu nedir acaba?

Dosya Ekleri

• test.jpg
    146,8 KB · Görüntüleme: 60
  • 20200311-151243-PowerSupply.png
    43,9 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Fanları nasıl bağlıyoruz? Araştırıyorum araştırıyorum sonuç bulamadım. Egsoz Fanı ile öndeki üç fanı birbirine siyah kabloları iç içe geçirerek bağladım. En son gelen siyah kabloyu da güç kaynağından çıkan ucuna uyan bir kabloya bağladım. Güç kaynağına taktım herhangi bir slota ancak sistem açılmıyor. Tam olarak görsel ile nereye takacağımızı nasıl takacağımızı anlatır mısın?

Kasayı ben de kullanıyorum, ekleme yapayım; Fanlar RGB fakat direk PSU’ya bağlanıyor, kontrolcüsü yok, yani PWM değil. Üst düzey soğutma için kesinlikle yeterli değiller fakat normal düzeydeki OC’ler için bile kasayı iyi soğutuyorlar diyebilirim, ayrıca sessiz de çalışıyorlar. Kasanın hava akışı mükemmel, malzeme kalitesi de orta derece. Fakat bu fiyata gerçekten güzel bir performansı var. Arka egzoz fan sadece 12 CM destekliyor, kasanın üst bölmesine de 2x12 ve ya 2x14 fan takabiliyorsunuz.
Fanların siyah kablolarını birbirine bağla, en arkada kalan kabloya da PSU molexini bağla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…