Rap yapmaya nasıl başlanır?

senior

Decapat
Öncelikle selamlar, rap müzik yapmak istiyorum. Hazır beatlerle birkaç deneme yaptım ama kayıt almadım. Cool edit ile ilgili videolar gördüm, sizin önerileriniz var mıdır bu konu hakkında? Söz yazarken, kayıt alırken, beat kullanırken/yaparken hangi programları kullanmalıyım, kayıt aldıktan sonra nasıl kitlelere ulaştırabilirim? Ve mahlas bulmakta zorlanıyorum, nasıl bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Söz yazarken çok tekrara düşmemeye çalış, eğer 4'lük şeklinde yazıyorsan aaaa, aabb, abab, abaa vb. gibi kafiye kalıplarının dışına çıkmamanı öneririm, kulağa hoş gelmez. Mahlas konusuna gelecek olursak, bir mahlas seçersin ve bakarsın ki bir çok amatör rapçi aynı mahlasu kullanıyor. Kendi müzik grubuma isim ararken aynı sorunla karşılaşmıştım. Önerim kendi adını kullanmak olacaktır.

Şimdiden bol bol kitap okumaya başla ve kelimelerle sevgili ol.

Gerçek Rap'te kulağa hoş gelmesi birşey ifade etmez sözler ifade eder, rap protesttir gerçekleri anlatır zaten adam akıllı söz yazarsan kafiye sen istemesende gelir.

Gerçek Rap'te kulağa hoş gelmesi birşey ifade etmez sözler ifade eder, rap protesttir gerçekleri anlatır zaten adam akıllı söz yazarsan kafiye sen istemesende gelir.
Tamamen teknik olarak söyledim onu. Kafiye yapacağım diye aynı kelimeyi birden çok yazarsan kulağa gerçekten kötü gelir. Benim dediğim olay da zaten senin dediğin yola çıkıyor zaten. ☺

Kayıt için tavsiyeleriniz var mı? İstanbul'da kayıt için yardımcı olabilecek/bildiği stüdyo olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…