Raporlama bilgilendirme uyarısı - mesajı olmalı

Morruk

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Şişli
Bazen internette sorun oluyor, yavaşlama oluyor vs. oluyor. Raporlama gitti mi, gitmedi mi anlaşılmıyor. Birden fazla göndermek zorunda kalınabiliyor. Birini raporladığımızda bildirim kısmında raporunuz alınmıştır gibi bir uyarı çıkmalı.

Ayrıca raporlama sonrası "raporunuz alındı" gibi uyarıdan sonra, moderatörler raporu görüp işlem yaptığında veya yapmadığında ne olursa olsun, "raporunuzla ilgilenilmiştir" gibi bir uyarı daha olmalı. Bakın "üye şu şu cezayı aldı - almadı" değil. Sadece bakıldığını bildiren.

Son olarak "Bize Ulaşın" kısmı çalışmıyor sanırım. Oraya yazıp da cevap alabilen varsa seçilmiş kişidir :D

Merhaba,

İnternetinizde ya da Sosyal'de yavaşlama olsa dahi, raporlama yapıldıktan sonra şu bildirimin sayfanın yukarısında belirmesi gerekiyor:

Screenshot_11.png

Bu bildirimin sizin için çıkmadığına emin misiniz? Bunun öncesinde de işleminizin hazır hale getirildiğini belirten mavi renkli yatay çizgi de, işlem hazır hale getirilene kadar sayfa yukarısında geçiş yapmaya devam eder. İncedir lakin fark edildiğini düşünüyorum:

Screenshot_12.png

Bu uyarıları almanız, raporlamanın yapıldığı ve sorunsuz bir şekilde bize ulaştığının bir göstergesidir. Merak etmeyin, her rapor için işlem yapılıyor, es geçme ihtimalimiz neredeyse hiç yok. Bazı raporlamaların gerçekleşmesi zaman alabiliyor çünkü konu hakkında bilgi sahibi olan yetkilimiz o an açık olmayabiliyor. Bu demek değil ki raporlamalarınız cevapsız kalacak / es geçilecek.

Yaptığınız raporlamaların kabul ya da red aldığına dair bildirimi herkese yollamıyoruz. Bir örnek vermek gerekirse; bazı durumlarda üye, raporlama yapmasına rağmen raporun haklı olup olmadığından emin olmadığını belirtiyor. Böyle bir durumda, üyenin de rapor sonucunu bilmesini sağlıyoruz ki ileride yine, aynı üye tarafından yanlış bir raporlama yapılmasın ve doğru diye bildiği yanlışı, başkalarına doğruymuş gibi anlatmasın. Buna benzer durumlarda da raporlama sonucu üyeye bildiriliyor lakin hep yaptığımız bir şey değil.

Burada asıl soru şu:

1- Sevmediğiniz / aynı düşünceye sahip olmadığınız üyelere karşı yaptığınız raporun kabul edildiğini ve üyenin ceza aldığını öğrenip, kendinizce sevinmek için mi bunun size bildirilmesini istiyorsunuz?

2- Amacınız, kişinin hatalarını düzeltip, yanlışını anlayıp, bu hatalara tekrar düşmesini engellemek, doğruyu öğretmek mi?

Eğer ilk soruya yanıtınız "hayır", ikinciye "evet" ise, bence yapılan raporlamalar için, raporlamayı yapan üyeye bir bildirim yollamaya gerek yok. Emin olun her rapor değerlendiriliyor, kontrol etmeden geçme şansımız yok.

Burada asıl soru şu:

1- Sevmediğiniz / aynı düşünceye sahip olmadığınız üyelere karşı yaptığınız raporun kabul edildiğini ve üyenin ceza aldığını öğrenip, kendinizce sevinmek için mi bunun size bildirilmesini istiyorsunuz?

2- Amacınız, kişinin hatalarını düzeltip, yanlışını anlayıp, bu hatalara tekrar düşmesini engellemek, doğruyu öğretmek mi?

Eğer ilk soruya yanıtınız "hayır", ikinciye "evet" ise, bence yapılan raporlamalar için, raporlamayı yapan üyeye bir bildirim yollamaya gerek yok. Emin olun her rapor değerlendiriliyor, kontrol etmeden geçme şansımız yok.

Mesajımda zaten açıkça belirttim, dikkatli okusaydınız keşke;

"Ayrıca raporlama sonrası "raporunuz alındı" gibi uyarıdan sonra, moderatörler raporu görüp işlem yaptığında veya yapmadığında ne olursa olsun, "raporunuzla ilgilenilmiştir" gibi bir uyarı daha olmalı. Bakın "üye şu şu cezayı aldı - almadı" değil. Sadece bakıldığını bildiren."

Mesajımda zaten açıkça belirttim, dikkatli okusaydınız keşke
Mesajınızı okudum, merak etmeyin. Bunu yalnızca siz istemiyorsunuz, genele ithafen yazdım. Siz o amaçla raporlamıyor olabilirsiniz lakin raporlayan bazı kişiler öyle açıklamalar yazıyorlar ki, raporlama nedenleri bariz şekilde karşı tarafın ceza almasına vesile olup kendilerini tatmin etmek.

Ayrıca raporlama sonrası "raporunuz alındı" gibi uyarıdan sonra, moderatörler raporu görüp işlem yaptığında veya yapmadığında ne olursa olsun, "raporunuzla ilgilenilmiştir" gibi bir uyarı daha olmalı.
Mesajımda zaten açıkça belirttim, dikkatli okusaydınız keşke. :)

Zaten hiçbir rapor yok olmuyor, o nedenle raporlamayı yapan kişiye bildirim yollanmasının hiçbir anlamı yok. Reddedilen raporların neden reddedildiğini açıklayan yazıları, genellikle bildirim olarak yolluyoruz lakin bunun her defasında bildirim olarak yollanmasının anlamı yok, en azından şu an için düşünmüyoruz. Yapılan haklı bir raporlamaysa, mesaj kontrolden sonra düzenlenir. Bu işlem bir saat içinde değil de, iki saat sonra yapılabilir, belki üç saat, belki beş saat. O konuda bilgi sahibi olan yetkili, raporu bizzat kontrol etmeden, o rapor kapanmaz.

Kısacası içiniz rahat olsun, raporlamanız haklıysa, bu doğrultuda düzenleme yapılacaktır ve ceza verilmesi gerekiyorsa da kullanıcı cezalandırılacaktır.

Bazen yapılıyor, bazen yapılmıyor. Bu durum, genelde raporu inceleyen kişiden kişiye değişiyor. En son aldığım geri dönüşü alta ekliyorum. Örnekteki gibi geri dönüşler olunca insan mutlu olmuyor değil :)

Adsız.png

Bilerek bu iki soruya cevap vermek istiyorum.
Bazen evet, çok aşağılayıcı ve kaba bir üslup ile eleştiren hatta hakaret eden/düşüncesizce yazan kişiler oluyor ve içtenlikle söyleyebilirim ki ceza aldıklarını görmeyi seviyorum fakat bu her ayrı düşünen için değil sadece kendi fikrini doğru zanneden züppeler için.
Bence böyle şeylerde raporlamak yerine mesajla uyarmak daha mantıklı, görürsem uyarıyorum raporlamak yerine.

Konuya geri dönersem de bazen bildirim geliyor.

Yazım yanlışı nedeniyle çok fazla mesaj rapor ediyorum fakat geri dönüş olmadığı için işe yarıyor mu yaramıyor mu anlamıyorum. O mesajların linklerini kaydedip tek tek bakmak da uğraştırıcı olur. Ben de böyle bir sistemin gelmesinden yanayım. Raporlama için seçenek de olabilir bu arada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı