Raspberry Pi 2 İçin Hangi Linux ?

Pardusu kullanmak isterim. SD Karta yazınca Windows disk bozuldu format edilmeden açılamaz diyor. Ben yinede çıkarıp taktım Raspberry Pi 2'ye ışığı yandı fakat ekrana birşey gelmedi. Ben SD Kartın 8Gb olmasından dolayı böyle bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sizce asıl sorun nedir? Dediğiniz sistemleride bu gece indirip deneyeceğim. Hepinize teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Size sorunu birde şöyle açıklayayım. Diski yazma ekranında .iso dosyası gözükmüyor (Ubuntu MATE ve Debian yüklerken böyle bir sorun ile karşılaşmamıştım.) ama adını yazınca girebiliyorum. Adını yazıp write tuşuna basınca yazmaya başlıyor ve 'Write successful' yazısı çıkıp bitiyor. Bilgisayarımdan dosyaya baktığımda gb'ını göstereceği yerde FAT32 yazıyor. Dosyaya girmeye çalıştığımda ise Windows'tan disk biçimlendirilmeli hatası alıyorum. Ben bunu dert etmeyip diski çıkarıp Raspberry Pi 2'ye taktım ama karşıma hiçbirşey gelmedi (kod vb.). Sorunuma çare bulursanız sevinirim.

Lütfen birisi yardımcı olabilir mi ?

Lxde ve Lxqt masaüstlerini kullansan iyi olur ama görünüşe önem veriyosan Mate masaüstü kur. Gnome ve kde makineyi öldürür.
Noobs imajını da kullanabilirsin çünkü içinde birsürü dağıtım var diye biliyorum.
Ve raspberry almak için önerebileceğin bir yer varmı ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı