Çözüldü Raspberry Pi 3 b+ adaptör ile çalışır mı?

• Konuyu başlatan LiXR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 107
  • Görüntüleme 2.477
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Raspberry Pi 5V ile calısıyor direkt takarsan yakarsın, voltaj regulatoru ile volt u düşürerek kullanabilirsin ancak.
Mobil veri ile ilgili bir durum yok. Mobil veriyi kapatıp bir cihazdan hotspot açın. Sonra bağlı cihazlar listesinde "raspberrypi" gibi bir isimle görünmesi lazım. Başka isim de olabilir. Daha sonra tabletteki vnc istemcisinde sunucu olarak onu yazın. O şekilde bağlanabilirsiniz. Eğer novnc kullanacaksanız tarayıcıya "raspberrypi. Local" yazıp kullanabilirsiniz. HDMI kablo konusunda dediğinizi tam anlayamadım. Eğer rpi ile tableti birbirine HDMI ile bağlamayı düşünüyorsanız sonuç alamazsınız. Eğer birini televizyon veya monitöre bağlarsanız zaten olması gerektiği gibi cihazın görüntüsünü verir.

Eğer sırf oyun için yapıyorsanız, şahsen önerim o kadar uğraşmak yerine doğrudan tablete RetroArch kurup oradan oynamanız.

Merhaba yine ben :) vnc ile bağlanırken alttaki sayılar IP yerine mi girilecek? Bir de Raspberry Pi üzerinden bir ayar açmak gerekir mi yani hiçbir şey yapmadan bağlanabilir miyim? Ona göre şu an ayarlayıp köyde yapacağım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-07-05 saat 18.45.22_89b319c9.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-07-05 saat 18.45.22_89b319c9.jpg
    27,8 KB · Görüntüleme: 17
Merhaba yine ben :) vnc ile bağlanırken alttaki sayılar IP yerine mi girilecek? Bir de Raspberry Pi üzerinden bir ayar açmak gerekir mi yani hiçbir şey yapmadan bağlanabilir miyim? Ona göre şu an ayarlayıp köyde yapacağım.
O alttaki sayılar MAC adresi. IP adresi bağladığınızda cihaza göre değişebilir. Raspberry Pi'nin local bir adresi vardır, IP gibi kullanılabilir. Onu yazarak bağlanın. IP yazmanız gereken yere RaspberryPi.local yazmayı deneyin.

O alttaki sayılar MAC adresi. IP adresi bağladığınızda cihaza göre değişebilir. Raspberry Pi'nin local bir adresi vardır, IP gibi kullanılabilir. Onu yazarak bağlanın. IP yazmanız gereken yere RaspberryPi.local yazmayı deneyin.

Denedim ve bir nevi buldum ancak şifre ve kullanıcı adını bulamadım bir şeyler kurcaladım yapamadım sonra internetten buldum ancak her şey için çok geçti format attım şu an PSP emülatörü yüklüyorum ancak çok yavaş yükleniyor :/

Şu an vnc olayını deneyemiyorum PSP emülatörü indirdiğim için Retropie'da aynı mı oluyor yine? Hiçbir ayarlama yapmadım direk kurdum sadece.

Son düzenleme:
Denedim ve bir nevi buldum ancak şifre ve kullanıcı adını bulamadım bir şeyler kurcaladım yapamadım sonra internetten buldum ancak her şey için çok geçti format attım şu an PSP emülatörü yüklüyorum ancak çok yavaş yükleniyor :/

Şu an vnc olayını deneyemiyorum PSP emülatörü indirdiğim için Retropie'da aynı mı oluyor yine? Hiçbir ayarlama yapmadım direk kurdum sadece.
PSP emülatörü derken, ayrı bir sistem görüntüsü mü yazdırıyorsınız SD karta?

PSP emülatörü derken, ayrı bir sistem görüntüsü mü yazdırıyorsınız SD karta?

Yok öyleli değil Retropie'da sanırsam isteğe bağlı paketlerden PPSSPP'yi indiriyorum ve şu an 50 yeni oldu (7 saat oldu :/)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı