Çözüldü Raspberry Pi 3 b+ adaptör ile çalışır mı?

• Konuyu başlatan LiXR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 107
  • Görüntüleme 2.477
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Raspberry Pi 5V ile calısıyor direkt takarsan yakarsın, voltaj regulatoru ile volt u düşürerek kullanabilirsin ancak.
Zaten Zero serilerinde grafik işlemcisi düşük güçlü oluyor. O yüzden arayüzlerin renderlanması sıkıntılı olur. Retropie'ın kurulumunda da uzun bir şey yok. Raspberry Pi ımager'dan diski yazdırın, zaten taktığınızda direkt çalışır. Başta bir konfigürasyon yaptırır oyun kolu ile. Plastik poşetten bir şey olmaz ama sıcak noktalara değmesin. İşlemcinin üzeri vb. boş kalması lazım. Ayrıca tamamen kapalı kutu yapmayın. Karta teğet şeklinde hava geçişi olacak delikler açarsanız daha iyi olur. Hatta yapabilirseniz bir de fan ekleyin.

Evet tam olarak böyle yapacaktım zaten hatta 2 tanen kendim fan yapacağım güzel olacak gibi. Ancak şöyle bir sorunum var USB Hub'a herhangi bir şey taktığımda ışıkları az yanıyor (büyük ihtimalle uyku modu gibi bir şey eski klavyemdi o yüzden bilmiyorum) ve mouse klavye hiçbir şey çalışmıyor USB Hub'sız mouse bağlayınca sıkıntı yok bazı yerlere baktım çip demişler bunu düzeltemez miyiz? Ayrıca çok yavaş.

Son düzenleme:
Evet tam olarak böyle yapacaktım zaten hatta 2 tanen kendim fan yapacağım güzel olacak gibi. Ancak şöyle bir sorunum var USB Hub'a herhangi bir şey taktığımda ışıkları az yanıyor (büyük ihtimalle uyku modu gibi bir şey eski klavyemdi o yüzden bilmiyorum) ve mouse klavye hiçbir şey çalışmıyor USB Hub'sız mouse bağlayınca sıkıntı yok bazı yerlere baktım çip demişler bunu düzeltemez miyiz? Ayrıca çok yavaş.
USB'den sağladığı güç yetmiyordur. Ekstra güç kaynağı takılan USB Hub'lar var. Onlardan kullanmanızı öneririm. Yavaş olması konusunda da çok yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Eğer çok iyi bir soğutma sistemi ayarlayabilirseniz CPU'ya overclock yapmayı deneyebilirsiniz.

USB'den sağladığı güç yetmiyordur. Ekstra güç kaynağı takılan USB Hub'lar var. Onlardan kullanmanızı öneririm. Yavaş olması konusunda da çok yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Eğer çok iyi bir soğutma sistemi ayarlayabilirseniz CPU'ya overclock yapmayı deneyebilirsiniz.

Yapabileceğimi hiç sanmıyorum maksimum 2-3 derece fark eder diye düşündüm.

Retropie yükledim USB'yi taktım ve kendi gerekli dosyaları indirdi Pi Zero W'de oynanacak oyun önerme imkanınız var mı? 35-40 bilemedim 25-30 FPS alsa yeter.

Son düzenleme:
Retropie yükledim USB'yi taktım ve kendi gerekli dosyaları indirdi Pi Zero W'de oynanacak oyun önerme imkanınız var mı? 35-40 bilemedim 25-30 FPS alsa yeter.
Zelda oyunlarını önerebilirim. Super Mario gibi temel oyunlara da bakabilirsiniz. Doom bile olabilir. ROM'ları indirirken dikkatli olun, exe olanlar genellikle PC'de açmak için emülatörlü dosyalar oluyor. Uzantıları hedef sistemin adı olmalı.

Zelda oyunlarını önerebilirim. Super Mario gibi temel oyunlara da bakabilirsiniz. Doom bile olabilir. ROM'ları indirirken dikkatli olun, EXE olanlar genellikle PC'de açmak için emülatörlü dosyalar oluyor. Uzantıları hedef sistemin adı olmalı.

BIOS klasörü genelde hangileri için PlayStation 1 falan var onları biliyorum sadece.

BIOS klasörü genelde hangileri için PlayStation 1 falan var onları biliyorum sadece.
Çalıştırdığınız sisteme göre değişiyor. Mesela N64, SNES gibi platformlarda sadece tek dosyayı aynı uzantıdaki klasöre atmanız yeterli oluyor. Daha yeni platformlar için dah büyük dosyalı, zip veya img halinde olabiliyor. Bildiğim kadarıyla EmulationStation'da gerekmez ama bazı sistemler için de ekstra firmware yüklemek gerekebilir. Archive.org gibi sitelerden bulabilirsiniz.

Çalıştırdığınız sisteme göre değişiyor. Mesela N64, snes gibi platformlarda sadece tek dosyayı aynı uzantıdaki klasöre atmanız yeterli oluyor. Daha yeni platformlar için dah büyük dosyalı, ZIP veya img halinde olabiliyor. Bildiğim kadarıyla emulationstation'da gerekmez ama bazı sistemler için de ekstra Firmware yüklemek gerekebilir. Archive.org gibi sitelerden bulabilirsiniz.

Emulationstation sanırsam normal yani ilk indirdiğimiz menü zaten başka menüye geçmeyeceğim yani sadece oyunları atsam yeter değil mi?

Emulationstation sanırsam normal yani ilk indirdiğimiz menü zaten başka menüye geçmeyeceğim yani sadece oyunları atsam yeter değil mi?
Sistem aslında şöyle, siz RetroPie kurduğunuzda içinde iki adet yazılım geliyor. Biri EmulationStation, diğeri RetroArch. Aslında bütün işi RetroArch yapıyor. Oyunları çalıştırma kısmını o hallediyor. Bir sürü eski sistemi çalıştırabiliyor. GameBoy, Nintendo 64, SNES, Sega Saturn, PS1 gibi bir sürü sistemin oyunlarını açabiliyor. EmulationStation ise RetroArch ile yaptığınız işlemleri kolaylaştıran bir arayüz gibi düşünebilirsiniz. Zaten sitesinde de kendisini arayüz olarak tanımlıyor. Sizin yapmanız gereken ise, bilgisayar üzerinden ROM dediğimiz, oyun dosyalarını indirip onları RPi'ye atmak. RPi'de zaten klasörler var, sistemler için gruplanmış şekilde duruyor. İndirdiğiniz dosyayı uzantısına veya hedef sisteme göre klasörlere atmanız gerekiyor.

Sistem aslında şöyle, siz retropie kurduğunuzda içinde iki adet yazılım geliyor. Biri emulationstation, diğeri RetroArch. Aslında bütün işi RetroArch yapıyor. Oyunları çalıştırma kısmını o hallediyor. Bir sürü eski sistemi çalıştırabiliyor. Game Boy, Nintendo 64, snes, Sega saturn, PS1 gibi bir sürü sistemin oyunlarını açabiliyor. Emulationstation ise RetroArch ile yaptığınız işlemleri kolaylaştıran bir arayüz gibi düşünebilirsiniz. Zaten sitesinde de kendisini arayüz olarak tanımlıyor. Sizin yapmanız gereken ise, bilgisayar üzerinden ROM dediğimiz, oyun dosyalarını indirip onları Rpi'ye atmak. Rpi'de zaten klasörler var, sistemler için gruplanmış şekilde duruyor. İndirdiğiniz dosyayı uzantısına veya hedef sisteme göre klasörlere atmanız gerekiyor.

Öncelikle teşekkürler yine bir soruyla geliyorum videoda izlediğime göre USB'ye oyunları atıyoruz ve retropie otomatik hafıza kartına atıyor yani USB'ye (flash bellek) gerek kalmıyor değil mi? Şu an sadece flash belleği taktım ve dosyalar oluştu.

Öncelikle teşekkürler yine bir soruyla geliyorum videoda izlediğime göre USB'ye oyunları atıyoruz ve retropie otomatik hafıza kartına atıyor yani USB'ye (flash bellek) gerek kalmıyor değil mi? Şu an sadece flash belleği taktım ve dosyalar oluştu.
Klasörler oluştuysa dosyaları içine atmanız yeterli olur. Ayrıca, flash bellek kullanmadan Wifi üzerinden de atabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı