Raspberry Pi ile server oluşturmak doğru karar mı?

d4rk0gr33n

Centipat
Katılım
5 Kasım 2022
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sizce Raspberry Pi ile server oluşturmam doğru bir karar mı?

Aslında 2.000-3.000TL arası laptop alma gibi bir seçeneğim de mevcut ama sadece merak ediyorum; işlemcisi USB portları ve Disk/RAM durumları nasıl, bir serverı içine alabilir mi?

Serverımın yani web sitemin içeriğini size şu şekilde özetleyerek açıklamaya çalışayım:
Altyapı neredeyse sadece üyeleri kapsar, sitenin içeriğini üyeler oluşturur mesela örneğin "hukuki özel haklarınız" adı altında bir kişi metin hazırlayıp bunu paylaşabilir. Altyapıyı fazla düşünmedim ama göz ağrıtıcılığı ve baş döndürücülüğü en aşağı indirmeye çalışacağım. Grafiksel olarak düşünürsek daha kapsamlı bir sunucu alacak düzeye gelene kadar video veya fotoğraf gibi içerik paylaşımı eklemem ama simgeleri kullanabilirim.

Sağlacakla kalın!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 3000TL ye çok sağlam bir laptop alıp server kurma taraftarıyım. Ama pi ile de yapılabilir, özellikleri yeterli.
 
Ben 3000TL ye çok sağlam bir laptop alıp server kurma taraftarıyım. Ama pi ile de yapılabilir, özellikleri yeterli.
Tavsiyen için teşekkür ederim! "Technopc NB14C34 Intel Celeron N3450 4GB 128GB eMMC 14″ Full HD FreeDOS Notebook" gayet sevildiği için almayı ve içine Kali Linux kurmayı düşünüyorum. İşletim sistemini sonra tercih ederim aslında ama demek istediğim laptopu sadece sunucu için değil, siber güvenlik için de kullanabilirim. Herhangi bir önerin var mı laptoplardan neredeyse hiç anlamıyorum.

İyi akşamlar dilerim!



Eğer tahminlerimden daha yüksek bir bütçeye sahip olursam hem laptop hem de RaspBerry PI alırım bu sayede çift işleme gerek kalmaz ve deneyimlerimi buraya aktarabilirim :)
 

Geri
Yukarı