Hocam sesli asistan her sene muhakkak birkaç ekip tarafından deneniyor. Son 5 yıldır onlarca projeyle karşılaştım. Bunun için profesyonel seslendirme gerekli. Yoksa bir işe yaramaz. Onun için de ya kendiniz öğreneceksiniz ya da dışarıdan parayla tutacaksınız. Var olan bir şeyin üzerine koymayı deneyin."Tabi ki böyle bir şeyi yaparsanız kalitenizi kanıtlamış olursunuz. Ama bunu yapabilen bir sürü insan var zaten. Siz onlardan daha iyi ne yapacaksınız önemli olan o." Bu size jürinin cevabı olacaktır. Mesela lise 1'e giden kardeşim geçtiğimiz eylül ayında Teknofest'te kameranın önüne koyulan yazıyı sese çeviren bir proje yaptı. Jetson nano kullandılar.15. oldu siz düşünün. Yani zaten var olan bir şeyi yapmanız size bir ödül kazandırmayacak. Veya derece yapıp göze girmenizi sağlamayacak."TÜBİTAK'a değil Teknofest'e çalışın. Her yıl yüzlerce şirket kalifiye eleman hasat ediyor bu fuarda." Hiçbir başarı yakalayamazsanız bile başarılı insanlardan fikirler alıp kendinize daha düzgün bir yol çizersiniz. Teknofest bütün proje maliyetinizi karşılıyor ve fuarda kalacağınız yere kadar tahsis ediyor. Tabi ben üniversitedeyim benim kalma maliyetimi ödemiyorlar ama. Ben işten arta kalan vaktimi projelerime harcarken bazen de bu foruma girip vakit geçiriyorum zevkli oluyor tavsiye ederim.