Rastgele Kapanan GTX 1060 Sistem ve Kernel 41 Hatası

ValenDrax

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Aşağıda özelliklerini yazdığım sistemimi toplayalı yaklaşık 6 ay oldu. Son 2 aydır rastgele kapanıp yeniden açılma problemi yaşıyorum.

Anakart: MSI H110-M Pro-VD
İşlemci: Intel i5 6500
Ram: Kingston HyperX Fury DDR4 2133 CL14 8 GB
GPU: EVGA GTX 1060 SC ACX 2.0 6 GB
HDD: WD Caviar Blue 1 TB SATA III
Kasa: Everest Rhino 420 + 550 W PSU

Bu bileşenlerden sadece kasa 6 aydan eski. 80+ güç kaynağı olmadığı için yetersiz denebilir elbette ama bundan 1 yıl önceki AMD FX 4300 ve R9 270'li sistemimde bu sorunu hiç yaşamadım. TDP yani dizayn güç değerleri Intel ve Nvidia (hatta 1.25 Volt DDR4 RAM) sayesinde daha da düşmüş olmalı diye düşündüm. Windows 10 Event Viewer'a baktığımda Kernel 41 hatası olarak gözüküyor. Bunu nette arattım ve önerilen tüm çözümleri denedim: Hızlı başlatmayı kapama, güç seçeneklerini değiştirme, HDD kapanma ayarı, BIOS güncellemesi, birden fazla ses sürücüsü (HDMI) çakışmasını kontrol etme vs vs. En son 1 gün önce yaşadığım problemin bir öncesi 20 gün, onun öncesi 6 gün... şeklinde rastgele zaman ve sayıda yaşanıyor. Sistem sıcaklıklarını pek çok farklı yazılımla kontrol ettim (Afterburner, MSI Control Center, SpeedFan vs) ve olağandışı bir durum görmedim. Hatta bir defa 6 saatlik, bir defa da 8 saatlik stress testler sırasında bu olay bir defa bile yaşanmadı. Sizce sorun ne olabilir?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı