Kernel-Power 41 63 sistem hatası

Sadece XMP kapatmak yeterli olmayabilir. BIOS ayarlarını default ayarlar yapıp kaydedip çıkman gerekiyor.
Şuan restore default yaptım tekrar bi deneyeceğim bu şekilde ardından haberdar ederim sizleri. Bu arada ekran kartını servise göndermeyi planlıyorum.

Sorun aynen devam ediyor.

Son düzenleme:
Ben Display Port kullanıyorum.

Bize kullanım sonunda sonucu iletebilirmisin.

Dün akşam XMP pasife aldım. Bir kaç gün kullanım sonunda bilgi vereceğim. Bu test sonrasında ise biosu XMP açtığım zaman hata vermediği sürüme downgrade yapıp onu da paylaşacağım. Umarım yardımcı olur sorun yaşayanlara

Az önce furmarkla ekran kartına stres testi yaptım. Test boyunca gözlemlediğim kadarıyla 75 derecede %100 kullanımda bir sorun çıkmadı taa ki kapatana kadar. Testi kapatır kapatmaz siyah ekran aldım ve rebootladı.

Az önce furmarkla ekran kartına stres testi yaptım. Test boyunca gözlemlediğim kadarıyla 75 derecede %100 kullanımda bir sorun çıkmadı taa ki kapatana kadar. Testi kapatır kapatmaz siyah ekran aldım ve rebootladı.
Biostan XMP ve Core Performance Boost kapalı değil mi?

Her şey kapalı. Burda verilen her öneriyi denedim ama sonuç alamadım gerçekten çaresiz bir durumdayım. Sorunun kaynağını bulmadan ne yapacağım bilmiyorum. 😭

Bu sorunu yaşayan arkadaşlar birde XMP yi açıp daha sonra ram frekansını manuel olarak 2933 e ayarlayıp birde öyle deneyebilirlermi acaba.
Olumlu olumsuz geri döenebilirseniz sevinirim. belki başka birilerinede faydamız dokunur.

Burda konuda çözüme Gidilmiş, isıne yarayan burdanda devam edebılır..

Hocam bu sorun sadece PSU dan kaynaklı değilki. Oradaki kişi kendine göre çözmüş olayı.
Arkadaşlar benim sorun çözüldü. AMD Ryzen işlemci sayfasında her bir işlemci için desteklenen RAM frekansı mevcut. Mesela Ryzen 5 2600 için 2933 mhz. XMP açtıktan sonra manual olarak da ram frekansını 2933 yapınca sorun ortadan kalktı. Belki diğer kişilere yardımcı olur.

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim eski sistem rx 470li 2400mhzli 16gb ram'e sahipti. 600w gold sertifikalı psu filan

Birden kernel power 41 hatası almaya başladım dedim ki:
"Tamam artık birşeyleri değiştirmenin vakti geldi"
Gittim rx 580 8gb msi aldım 2 ram aldım ve yeni kasa aldım aerocool'un p7c1'ini.
Neyse 1 2 hafta olmadı kapanma falan.
intel i5 6600 kullanıyordum.
Dedim ki: "acaba amd mi dönsem."
Gittim r5 2600 aldım anakart'ı sıfır aldım
Kısacası herşeyi sıfır aldım psu'yu değiştirdim 750w gold sertifikalı filan
Hala bu hatayı alıyorum.
9 saat boyunca ac oddysey oynadım günde. Aylarca bu şekilde devam etti
Battlefield 5 oynadım 700 saatim var ve 1 kere kapanmadı.
Ama pubg lobide kapanıyor Apex legend oynarken karakter seçme ekranında gidiyor.
Şimdi yeniden topladığım sistemi tekrardan satıp baştan toplamayı düşünüyorum.
Güncellemediğim hiç birşey yok eski sürümleri de denedim. Temiz format ta attım
Hdd ve ssd biçimlendirdim sata kablolarını ve pirizimi
Hatta monitör, internet kablosu, Oturduğum evden bile taşındım yok olmuyor ne yaptıysam bu hatanın çözümü yok bence...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı