RAT sonrası ne yapılmalı?

Aynen hocam, şu attığım şeyde çok uzunca anlattım. Artık konu sahibi denemeye karar verirse belki silebiliriz virüsü.

Bilgisayari acmaya korkuyorum o derece hocam.

Hocam bari su bilgisayar için dediklerimi yapın? Ortada bir sorun var ancak siz hiçbir eylem almıyorsunuz bu soruna karşı.

Bilgisayari pazartesi formatlayacagim zaten yapayim mi simdi.

Yav ne diyeyim hocam? İnternet bağlantısını kes öyle aç desem Av'leri yükleyemeyeceksin.

@508438'ye sorun demek zorundayım artık. Aklıma bir şey gelmiyor.

Annenizin babanızın kardeşlerinizin hepsinin format atması gerekiyor böyle bulaşıcı bir RAT hiç görmedim ama tedbiri alalım anlattıklarınıza göre konuşuyorum yoksa çoğu RAT kolayca silinir.

Dedigim gibi bulasici RAT mi bilmiyorum adam uydurmusta olabilir.

Banka hesaplarina girmek kolay mi girerlerse hukuki surec baslatamaz miyiz?
Tam bilmediğimden sildim, büyük ihtimalle başlatabilirsiniz banka hesabınızı çalarsa.
Arkadaşlar bu konu ile ilgili artık ilgilenmek istemiyorum, zira tam bir ikilemde kaldım format mı attırsam yoksa AV'ler ile mi temizletmeye çalışsam diye. Diğer ilgilenen arkadaşlara başarılar.

Konu sahibi öncelikle baştan yapacaklarınızı yazim

1. adım.
Tüm cihazlara anti virüs indirin önerim: BitDefender, Kaspersky, MBAM ve Windows 7 uzmanının önerdiği AVG ve Avast tarama yapın (tam tarama) MBAM da rootkitleri ara diye bir ayar olur onu açın ve öyle de tarama yapın olmadı 2.adıma geçin.
2.tüm cihazlara format atın mobil cihazlar ve modem dahil.
3.adım tüm şifrelerinizi değişin mailler dahil aynı şifre veya benzer şifre kullanmayın asla.
Ailenizden korkuyorsanız korkmayın ve söyleyin elbette kızacaklar saçma birley indirmişsiniz sonuçta ayrıca üşenmeyin de.

Bilemiyorum. RAT atma sebepleride Discord'da OwO adli botta 12 m oldugu icin.
Bilmiyorum hocam, bence format atın virüslü ağa bağlı tüm cihazlara. Hatta bence format atmadan ve attıktan sonra da resetleyin modemi.

Konu sahibi öncelikle baştan yapacaklarınızı yazim

1. adım.
Tüm cihazlara anti virüs indirin önerim: BitDefender, Kaspersky, MBAM ve Windows 7 uzmanının önerdiği AVG ve Avast tarama yapın (tam tarama) MBAM da rootkitleri ara diye bir ayar olur onu açın ve öyle de tarama yapın olmadı 2.adıma geçin.
2.tüm cihazlara format atın mobil cihazlar ve modem dahil.
3.adım tüm şifrelerinizi değişin mailler dahil aynı şifre veya benzer şifre kullanmayın asla.
Ailenizden korkuyorsanız korkmayın ve söyleyin elbette kızacaklar saçma birley indirmişsiniz sonuçta ayrıca üşenmeyin de.
Hocam ben zaten bunları çok daha detaylı bir şekilde anlatmıştım ancak arkadaş bilgisayarı bile açmaktan korktuğunu söylüyordu. Ondan ne diyeceğimi bilemedim bende.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı