RAT yenilen bilgisayarda ne yapılmalı?

Formatlamadan önce 2 kere tam tarama yaptım. Çıkan tüm tehditleri sildim. Yine de yapayim mi?

Yerinizde olsam bu durumda diskleri formatlardım çünkü bu virüsler antivirüslerden iyi saklanabiliyor.
 
Niye hepsini formatlamadınız, böyle ne anlamı kaldı ki? En baştan temiz bir format atın tüm disklere. Hem içiniz rahat eder kurtulmuş olursunuz.

Şöyle bir şeyde varki HDD'de RAT veya virüs kalmışsa bile USB bellek sistemde takılı şu an orayada bulaşıp yeni kuracağı Windows'a da bulaşabilir.
 
Formatladığın için startupuna sızamayacak, yani diğer disklerine kendini kopyalasa bile çalıştırılamadığı sürece virüsün bir anlamı yok. Diğer disklerini sıfırlamana gerek yok o yüzden bence, yine de bir tarama yapın. Son zamanlardaki virüslerinde kendini tüm disklere kopyalama gibi bir davranışını görmedim.
 
Şöyle bir şeyde varki HDD'de RAT veya virüs kalmışsa bile USB bellek sistemde takılı şu an orayada bulaşıp yeni kuracağı Windows'a da bulaşabilir.

E hocam indireceğim ISO dosyasını yazdırırken ne olacak? Rufus'u indirdim, ISO'yu indirdim interneti kapattım. Sonra Flaşı yazdırdım. İnterneti kapatmadan önce yine bulaşmıyor mu?
 
E hocam indireceğim ISO dosyasını yazdırırken ne olacak? Rufus'u indirdim, ISO'yu indirdim interneti kapattım. Sonra flaşı yazdırdım. İnterneti kapatmadan önce yine bulaşmıyor mu?

Mümkünse başka bilgisayara yazdırın bu virüsler lanet bir virüs.
 
Verilerimi yedekleyebileceğim bir yontem var mı? Formatlayacağım.

Veri dediğiniz şey oyunlar ve programlar ise bunları tekrar yükleyebilirsiniz ancak fotoğraf veya video ise WhatsApp üzerinden kendinize gönderebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı