Nasıl kurtulabilirim? O şekilde düşünemiyorum çünkü antivirüs peri atlatabilen virüsler var sanırım.

Hocam çok takmayın, takıntı haline getirmişsiniz. Bundan kurtulmak çok daha zor...

Hocam size kötü bir haberim var OKB'ye yani obsesüf komposül bozukluğuna yakalanmışsınız bir nevi takıntı hastalığı diyelim aynı sorun bende de vardı PC'me sürekli virüs bulaştığını düşünüp format atıyordum bu takıntı zamanla temizlik takıntısına dönüştü sonra evde birler unuttum mu diye gitti ancak birkaç ay sanırım 2-3 ay ilaç kullandım ilk 1 ay 50mm sonra doktor kontrolü ile 100mm kullandım sonra kendiliğinden bıraktım psikoloka da gittim 1 ay ve bazı lafları dışında hiçbir işe yaramadı bu hastalığı atlamanın sırrı kendin takmamaya çalış bulaşırsa bulaşsın ne yapayım de bulaşa ne olur de eğer bunu atlatmaya çalışmassan bu şey ilerlicel bende olacığı gibi ve 2 ay ilaç tedavisi bana iyi geldi yani bunlarla başa çıktığımı fark ettirdi bana hala var ancak eskisi kadar takmıyroum sorun olursa cevaplarım.

Hocam anksiyete ve OKB hastası olduğumu zaten düşünüyordum dediğiniz temizlik vb takıntılar bende de var. Mesela gün içinde uzun süre bilgisayar kullandığımdan ekipman temizliğine özellikle dikkat ederim bilgisayar başında yemek vs yemekten çekinirim. Size profesyonel destek alınır mı? Yoksa işi kendi irademle çözebilir miyim?

Google Play'de her şeyi kurmamak lazım, root atmamak ve en önemlisi "abi ben ROM atıyorum Android 12 kullanıyorum" diyenlere güvenip ROM atmamanız lazım. Ayrıca dışarıdan APK indirmemeniz lazım.

Biraz daha güvenlisi ise iOS kullanmak olur.

RAT genelde mobil cihazlarda yenir ve oradan banka veya kripto hesaplarına ulaşırlar. Diğer verileriniz; fotoğraflar vs. pek önemli değildir bu RAT atanlar için. Büyük şeylerin peşindeler.

Hocam zaten APK vs kullanmam ve Google Play'de ise indirdiğim uygulamaların indirme sayılarına bakarak indiriyorum ne kadar koruma sağlar bilmiyorum fakat +10M'den az olanları indirmiyorum. Kaspersky dışında önereceğiniz antivirüs var mıdır Android için?

Size profesyonel destek alınır mı? Yoksa işi kendi irademle çözebilir miyim?
Bu paranoyaklığı hayatınızdaki her olaya yansıtıyorsanız ve bu hayat kalitenizi etkiliyorsa psikolojik destek alınmalı bence ama ilk başta durumu kendi başınıza çözmeye çalışmanın bir eksisi yok. Paranoyaklık yaptığınızı kendinize ikna ettirmek işe yarayabilir.

Kaspersky, Malwarebytes gibi sistemleri atlatabilen virüsler belli bir süre sonra yakalanır. Yani bir virüs sonsuza kadar anti malware programlarından kaçamaz. Bunun haricinde bu tarz virüslere yakalanmak kolay değil, çok düşük bir olasılık.

Bu paranoya size zarar verir, bu kadar umursamayın.

Hocam bunun düşük olasılık olduğunu her zaman tahmin ediyordum fakat işte o olasılık milyonda bir olabilecek bir şey belki ama beni tedirgin ediyor.

Nasıl kurtulabilirim? O şekilde düşünemiyorum çünkü antivirüs peri atlatabilen virüsler var sanırım.

Hocam anksiyete ve OKB hastası olduğumu zaten düşünüyordum dediğiniz temizlik vb takıntılar bende de var. Mesela gün içinde uzun süre bilgisayar kullandığımdan ekipman temizliğine özellikle dikkat ederim bilgisayar başında yemek vs yemekten çekinirim. Size profesyonel destek alınır mı? Yoksa işi kendi irademle çözebilir miyim?

Emin ol profesyonel desteğinde aldım psikolok hiçbir işe yaramadı sadece doktora görünün size ilaç adını verecek onu için 1 ay sonra tekrar gelin diyecek ilacın dozunu yükseltin deyin sonra kendinize güvendiğinde ilacı anıden bırakın kendi kendinize hayatım boyunca bu ilaç ile yaşayamam diye bahane edin veya başka birey ben böyle bıraktım sonra bana babam takıntı yapma bir zaman sonra eşine çocuğuna bize başkalarına da takıntı yaparsın güven sorunları oluşur der bunu düşünüp takma yani taksan bile bilerek üstüne git onun bir zaman sonra anliyacaksın zaten takmadığını ben öyle atlatıyorum.

Hocam zaten APK vs kullanmam ve Google Play'de ise indirdiğim uygulamaların indirme sayılarına bakarak indiriyorum ne kadar koruma sağlar bilmiyorum fakat +10M'den az olanları indirmiyorum. Kaspersky dışında önereceğiniz antivirüs var mıdır Android için?
Anti virüs önermiyorum hocam. Anti virüslerde aslında mobilde kendi elinizle kurduğunuz bir RAT yazılımı oluyor. Hiç kurmamak en doğrusu. Google Play'den güvenilir uygulamalar indiriyormuşsunuz zaten bir sıkıntı olacağını sanmam.

Hocam bir şekilde işte ağ yolu ile vs virüs bulaşma ihtimali var mıdır?

Evet ağ yolu ile virüs bulaşma ihtimali var ancak çok profesyonel birisinin bunu yapması gerekiyor ve o kişide sizi bulmaz zaten onun ile bir sorununuz olmaz ise. Çünkü bu gibi işlemler genellikle para için yapılır başka bir amacı yok yani millet 200-300₺ için sizin bilgilerini satarım bana para ver deyip riske girmez.

Hocam bir şekilde işte ağ yolu ile vs virüs bulaşma ihtimali var mıdır?
Var tabi, yazılım sektöründe sınır yoktur. Ancak paranoyak olmaya gerek yok. Zaten bunlar olmasa bile bilgilerimiz Instagram, Facebook veya Google, Apple gibi firmalarda zaten var. Daha da kötüsü kimlik bilgileri bile internette dolaşıyor. Çok fazla takılmamak lazım.

Emin ol profesyonel desteğinde aldım psikolok hiçbir işe yaramadı sadece doktora görünün size ilaç adını verecek onu için 1 ay sonra tekrar gelin diyecek ilacın dozunu yükseltin deyin sonra kendinize güvendiğinde ilacı anıden bırakın kendi kendinize hayatım boyunca bu ilaç ile yaşayamam diye bahane edin veya başka birey ben böyle bıraktım sonra bana babam takıntı yapma bir zaman sonra eşine çocuğuna bize başkalarına da takıntı yaparsın güven sorunları oluşur der bunu düşünüp takma yani taksan bile bilerek üstüne git onun bir zaman sonra anliyacaksın zaten takmadığını ben öyle atlatıyorum.

Hocam takmazsam bir belirsizlik oluşuyor kafamda ve çok rahatsız ediyor yani bu hayatımı bu bahsettiğim önlemlerden daha fazla kısıtlıyor.

Var tabii, yazılım sektöründe sınır yoktur. Ancak paranoyak olmaya gerek yok. Zaten bunlar olmasa bile bilgilerimiz Instagram, Facebook veya Google, Apple gibi firmalarda zaten var. Daha da kötüsü kimlik bilgileri bile internette dolaşıyor. Çok fazla takılmamak lazım.

Evet ağ yolu ile virüs bulaşma ihtimali var ancak çok profesyonel birisinin bunu yapması gerekiyor ve o kişide sizi bulmaz zaten onun ile bir sorununuz olmaz ise. Çünkü bu gibi işlemler genellikle para için yapılır başka bir amacı yok yani millet 200-300₺ için sizin bilgilerini satarım bana para ver deyip riske girmez.

Hocam yani %100 şekilde kendimizi koruyamaz mıyız? Yani her zaman bir ihtimal var mı?

Hocam o dediğiniz şey bende de oluyor mesela benim takıntım yattığım yeri yani yatağımı temiz tutmak eğer kirli hissedersem o halde o yatağa hatta odaya girmemek istiyorum banyo yapıp öyle girmek istiyorum ancak bir anda her şeyi unutup direk odaya yatağın içine giriyorum kendi kendine diyorum madem pisim attık burasında pis diyorum ve o şey zamanla gidiyor takıntıları unutmaya çalıştıkça daha çok kafanda belirir onun üstüne gidersen bir anda kaybolur bu sadece bende olan birler değil doktorlarda psikolaoklar da öyle diyor.

Hocam benim sahip olduğum takıntı özelinde bakarsak mesela kendi temizlik takıntım ekipmanlar ilgili bunların kirlenir kirlenmedieğini görebiliyorum. Bununla ilgili tek sorunum bilgisayarın başına geçmeden önce elimi temizleme ihtiyacı ve bu o kadar da zor olmuyor. Fakat öbür yani bu RAT virüsleri ile ilgili olan konuda ne kadar önlem alırsam alayım bir belirsizlik oluşuyor. " birisi beni izliyor olabilir mi? " gibisinden düşünceler yani takıntımın üstüne gidip bir anda önlemleri kaldırırsam bile sonraki süreçte bu belirsizlik durumu beni çok rahatsız ediyor ve pişman ediyor sonra takıntı devam ediyor daha da artarak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı