Çözüldü RAW olan HDD diskimi biçimlendiremiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TogiBaba

Centipat
Daha fazla  
Hard diskim RAW şeklinde içindeki verileri alabildim ama biçimlendirmeyi bir türlü yapamadım programlarla denedim olmadı kendi bilgisayarım seçeneğinden biçimlendirmeyi denedim olmadı aygıt yöneticisinden denedim olmadı CMD'den chkdsk /f komutu ile işlem yapmaya çalıştım ama RAW olduğu için uyarı verdi bu sorunumu nasıl halledebilirim bilgisayarımı yavaşlatıyor sadece hard diski sökünce işlemlerime devam edebiliyorum bir fikri olan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Diskte yazma koruması olabilir. Yazma korumasını kaldırmayı deneyiniz.
Ve bu hatayı Low level format programında mı aldınız?

Hatayı düzelttim. Sizden çok teşekkür ederim. Benim için biraz uğraştınız, sorunun çözümünü buraya yazayım, yapamayanlar yapsın. Öncelikle HD Tune ile taradım, HD Tune programı bana "RAW read error Rate" hatasını verdi. Bu hatanın temel nedeninin bad sectorden kaynaklandığını araştırarak anladım ama halen HDD'm %75 sağlam gözüküyordu. Ben de bad sector onarımı yapan bir program aradım ve "HDD Regenerator" programı ile sadece 5 saniye taramasıyla sorunumu anında hallettim. Şu an kullanımdayım, umarım ileri safhada bir şey olmaz. Şu an mutluluktan uçuyorum. Haftalardır uğraşıyordum. Assecred, gerçekten çok teşekkür ederim. Çok sağ ol :) :)
evet biçimlendirmeye çalışırken hata veriyor bende aygıt yöneticisinden biçimlendirmeyi denedim oradan da hata aldım cmdden chkdsk biçimlendirmeyi denedim bu seferde şöyle bir hata aldım ''RAW diskleri için geçersiz CHKDSK'' şuanda da diskpart yöntemini deniyorum ama aynı zamanda buraya yazim dedim bundan başka bir çözümüm kalmadı bilen birileri vardır inşAllah

dediğinizi yaptım ama bu seferde ''dosya başka bir işlem tarafından kullanıldığından bu işlem dosyaya erişemiyor'' hatası alıyorum

HDD kullanan bir program yapmadığınızdan eminseniz diski çıkarıp tekrar takınız. Çıkaracak durumda değilseniz sistemi yeniden başlatıp tekrar deneyin. Olmadı disk yönetiminden diski silip tekrar deneyin.

Son düzenleme:
Diskte yazma koruması olabilir. Yazma korumasını kaldırmayı deneyiniz.
Ve bu hatayı Low level format programında mı aldınız?
Biçimlendirme işlemi başarılı olarak tamamlanmadı uyarısı alıyorum bu seferde :(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı