İnceleme RAWM Leviathan V4

Herkese selam. Sosyal'de sürekli önerdiğimiz RAWM markasının Leviathan V4 modelini inceleyeceğim. Ürünü de bana tavsiye eden @Michael_Kaiser hocama teşekkürler.

RAWM markasının açılımı RAW MOUSE değil. Run Away With Me.

Kutusundan başlayalım. Bana göre standartların altında kalmış. Minimalist tasarım sevenler için uygun. Benim gibi az çok da olsa kutu toplamayı seven biri için sönük kalıyor. Oduna hücum yeleği giydirilmiş gibi duruyor.

1768664786370.png


Örnek olması açısından yanımda olan diğer mouseların kutularıyla beraber fotoğrafları. Scyrox ve Duckbill kutusu çok büyük ama çok güzel bir mekanizmayla açıldıkları için lafım yok.

1768664808758.png


Kutu içerisinden çıkanlar :
  • 8K Dongle
  • Type A - Type C Kablo
  • Grip Tape seti
Ekstradan yedek skates beklerdim. Tipik olarak kullanılan U şekil skateslar yerine RAWM büyük skates takmayı tercih etmiş. Skatesleri gerçekten çok kaliteli. Karşılaştırma yaparsak Ice V2 seviyesinde diyebilirim.

1768664837641.png


Tutuş olarak RAWM her türlü tutuşa uyum sağlayabildiğini söylüyor. Elim 19.5cm, normalde de relaxed claw tutuyorum. Benim elime tam uyuyor.

1768664893243.png


Dongle konusuna gelirsek rakiplerine göre biraz daha farklı ve büyük bir dongle ile geliyor. Dongle 6 cm uzunluğunda. Üzerinde bölünmüş ve ışıklandırılmış Hz bölümleri yer alıyor. Dongle üzerindeki tuş ile Hz değerleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Not : RAWMHUB üzerinden Gaming moduna almadığınız sürece 1000 Hz üzerine çıkmıyor. Yazılım yerine geldiğimde göreceksiniz.

1768664910379.png


Gelelim bence Leviathan'ın en parladığı noktaya, malzeme kalitesi. Kullandığım bütün mouselar arasında tartışmasız en sağlamı bu. Yanlarına, tepesine, altına her yerine abartı güç uyguladığımda bile hiçbir ses çıkmıyor. RAWM Whale Bone adını verdiği bir sistem ile çalışmış, şahsen muazzam bir işçilik. Kaplama kalitesi olarak da yine en üst sıraya aday. Mouse elimi ne zaman üzerine atsam soğuk geliyor.

1768664951533.png


Geldik teknik detaylara. İçerisi Şampiyonlar Ligi gibi desem sanırım fazla demiş olmam. RAWM normalde ER21 Pro'nun prototip versiyonunda Raesha kullanmış, gelen olumsuz yorumlardan mıdır bilmiyorum ardından TTC kullanmış. Leviathan'da da TTC switchler mevcut. Bence daha iyi bir karar olmuş. Ses olarak bana daha çok hitap ediyor. Raesha çok ağır geliyor kulağıma.

RAWM bu kadar donanım basmasına rağmen bir de gidip ürüne optic encoder koymuş. Optic encoder, Razer ürünlerinde sıklıkla karşılaştığımız ve gördüğümüz scroll probleminin kalıcı çözümü.

3950 sensör ve 54L15 MCU ile geliyor. 54L15 bence şu anda piyasada alınabilecek en iyi ve en mantıklı MCU. Çok detaya girip baymak istemiyorum sadece küçük bir karşılaştırma yapacağım. Yabancı kaynaklarda kardeşi 54H20 daha performanslı, 54L15 ise daha verimli denilmiş. Elimde ATK Duckbill de mevcut. 54H20 kullanıyor. Aralarında kesinlikle performas farkı yok.

1768665008317.png


Yüzdüz yüzdük kuyruğuna geldik. Yazılım kısmı ve ürünün kanayan yarasına. Üründe optimizasyon problemi var. Benzer donanıma sahip ürünler 600,700,800 saat pil ömrü sunabiliyorken Leviathan teknik veride sadece 150 saat sunuyor. 150 saat yüksek bir rakam ama tam potansiyelinde değil, orası kesin. Yazılımın ciddi bir problemi kesinlikle yok, onu da belirteyim. Bazı kullanıcılarda hızlı düşüş ya da artış gözükebiliyor. Yazılımı ortalama ama geliştirilmesi lazım.

Uygulamayı açtığınızda bizi bu kısım karşılıyor. Şarj, bağlı olduğu dongle, firmware durumu vb. şeyleri görmek mümkün. Ekranda çıkan mouseun da renginin değiştirebilir olması güzel ama küçük bir detay.

1768665061609.png


Mouse üzerine tıkladığınızda sizi bu sefer mouse ayarlarına atıyor. DPI, Hz gibi ayarları buradan değiştiriyoruz.

1768665095349.png



En aşağı kısımda Advanced bölümü var. Üst tarafta RAWM Gaming kısmı ile ekstradan bazı ayarlar açılıyor, bazıları da kilitleniyor. Farkı anlamanız için iki halinin de fotoğrafını yine yüklüyorum.

1768665142400.png


1768665155324.png


Son olarak fiyat. Ürün Wraith üzerinden 3.700 liraya satılıyor.


1768665194145.png


Ürün bence bütçenin en iyi ürünü. Yazılım ve optimizasyon problemleri, evet var. Darmoshark kadar ürünü kullanılamayacak hale getiren kesinlikle bir şey yok ama, ondan eminim. Normalde sürekli ürün değiştiren biriyim, 1 mouse ortalama 1 ay falan kalıyor neredeyse. Satmaya kıyamadığım tek ürün bu. Kardeşime hediye ettim, o kullanıyor. 10 Kasım'da yazmıştım normalde ilk incelemeyi, zaman geçince güncellemek istedim.

İncelemedeki asıl amacım Sosyal'de birine RAWM önerdiğimizde "Bu ne markası, ilk defa duydum", "Çin markasından kalite beklenmez, Razer al geç", "Ben X mouse kullanıyorum, o varken bu alınır mı ?" gibi sorulara atılabilecek hazır bir kaynak olmasıydı.

Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Bende hiç olmadı aynısı ya bende Allah ne verdiyse gidiyor ben en son 100 olunca 30 dakika bıraktım şarjda öyle emin oldum
Birkaç şarj döngüsünde bazen telefonlar bile böyle yapabiliyor. Siz şimdi döngünüze alışıyorsunuz. Pil %20'leri veya %10'ları görene kadar kullanın. Sonrasında yine şarja takıp kontrol edin. Belli bir aşamadan sonra artış hızı normale dönüyorsa bence bir sorun yok demektir. Ya da %20'ye 10'a gelene kadar gayet yeterli bir süre geçiyorsa pilde de sorun yok demektir.
 
@ca9an Hocam size teşekkür etmek istiyorum. Viper v3 mouse'um geldi inanılmaz şekilde elime oturdu. Performans olarak vxe r1 pro ile farkını pek anlayamadım e-sporcular anlar herhalde sadece :D Fakat elime oturuşu verdiği kalite hissiyatı içinden çıkan dongle filan derken kafam çok rahatladı eğer adam vuramazsam hatanın benden kaynaklandığını artık eminim :)

Bu süreçte yardımcı olduğun ve mouse alırken de hayırlı olsun sorunsuz güzel mouse diyip motive etmeniz içimi rahatlattı. Teknolojik aletlerde biraz paraya kıyıp güzel ürün alınca karşılığını alıyorsunuz kolay gelsin size :)
 
Merhabalar ben de satın aldım ve 1 haftadır kullanıyorum. Gerek ergonomi gerekse performans olarak mükemmel. Cs2 oynuyorum, 12 saatlik kullanımda %100 den %30 a düşüyor sizce bir sorun mu var çok kısa geldi konuyu okuyunca (1000 hz gaming modda kullanıyorum)
 
Merhabalar ben de satın aldım ve 1 haftadır kullanıyorum. Gerek ergonomi gerekse performans olarak mükemmel. Cs2 oynuyorum, 12 saatlik kullanımda %100 den %30 a düşüyor sizce bir sorun mu var çok kısa geldi konuyu okuyunca (1000 hz gaming modda kullanıyorum)

Yazılım kaynaklıdır hocam. Yukarda baya bir tartıştık bu konuyu. Kendi şarj kablosuyla, bilgisayardan mı şarj ediyorsunuz?
 
evet hocam dongle a taktığımız kutusundan çıkan kablo ile şarj ediyorum %100 ü görüyorum daha sonra oynamaya başlıyorum 10-12 saat sonra %30 şarj görüyorum uygulamada, kendi web yazılımında da %32 28 gibi yakın değerler görüyorum. Acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum bilemedim
 
evet hocam dongle a taktığımız kutusundan çıkan kablo ile şarj ediyorum %100 ü görüyorum daha sonra oynamaya başlıyorum 10-12 saat sonra %30 şarj görüyorum uygulamada, kendi web yazılımında da %32 28 gibi yakın değerler görüyorum. Acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum bilemedim

Yazılımı silip tekrar kurmayı ya da dongle ile tekrar eşleştirmeyi deneyin hocam. 10-12 saat çok düşük gerçekten. RAWM’a mail de atabilirsiniz. Global garanti veriyor diye biliyorum, sorun varsa yardımcı olurlar.
 
Tam olarak nasıl yapmalıyım hocam, yazılımı denetim masasından kaldırayım orası tamam, web yazılımı üzerinden fabrika ayarlarına mı döneyim öyle bir seçenek var ise yani eşleşmiş olan mouse u nasıl kaldırıp tekrar eşleyebileceğimi tam bilemedim yardımcı olabilir misiniz?
 
Tam olarak nasıl yapmalıyım hocam, yazılımı denetim masasından kaldırayım orası tamam, web yazılımı üzerinden fabrika ayarlarına mı döneyim öyle bir seçenek var ise yani eşleşmiş olan mouse u nasıl kaldırıp tekrar eşleyebileceğimi tam bilemedim yardımcı olabilir misiniz?

Yazılımda mouse altında dongle logosuna tıkladığınızda geliyor eşleştirme kaldırma yeri. Tekrar bağlanması biraz dert ama kitapçıktaki adımlar uygularsınız.
 
hocam dediğiniz gibi uygulamadan eşleşmeyi bitirdim artık eşleşemiyorum :D napıcaz

şuan sadece kablo ile kullanabiliyorum dongle ile hiçbir şekilde eşleşmiyor
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı