Ray Tracing için NVIDIA almaya değer mi?

Bütçe
35000

Arrow0878688

Decapat
Daha fazla  
Yakında yeni bir sistem alacağım bütçem 35 bin bu bütçem ile 7800 XT alabiliyorum ama arkadaşlarım NVIDIA al diyor AMD Ray Tracing'i çok kötüymüş ekran kartlarından çok anlamıyorum 4070 de pahalı işlemciyi falan düşürmek zorunda kalacağım büyük ihtimal tavsiyelerinizi bekliyorum + Ray Tracing seven biri değilim ama güzel olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Yakında yeni bir sistem alacağım bütçem 35 bin bu bütçem ile 7800 XT alabiliyorum ama arkadaşlarım NVIDIA al diyor AMD Ray Tracing'i çok kötüymüş ekran kartlarından çok anlamıyorum 4070 de pahalı işlemciyi falan düşürmek zorunda kalacağım büyük ihtimal tavsiyelerinizi bekliyorum + Ray Tracing seven biri değilim ama güzel olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.
Ray Tracing sadece FPS yiyor. Diğer Nvidia Reflecs, Broadcast falan diğer teknolojilerini bilmem ama Ray Tracing sadece azıcık yansıma veriyor ve FPS'inizi 2 kat düşürüyor.

RTX 4070 1080p de sana iyi bir Ray Tracing deneyimi sunabilir o bakımdan 4070 Ray Tracing yapar ama çok da iyi sayılmaz bu yüzden AMD alman daha mantıklı olacaktır bence.

Kesinlikle değer.

Ray Tracing sadece FPS yiyor. Diğer NVIDIA reflecs, broadcast falan diğer teknolojilerini bilmem ama Ray Tracing sadece azıcık yansıma veriyor ve FPS'inizi 2 kat düşürüyor.

Sence gelecekte Ray Tracing önemli yerlere gelecek mi? Ona göre bir yatırım yapmak daha mantıklı olur.

Kesinlikle değer.

4070'in 12 GB VRAM olması sıkıntı yaratmaz değil mi? 4K oynasam bile.

RX 7800XT, 4070'e göre biraz daha güçlü. İşlemciyi falan da düşürmem gerek diyorsun, değmez.
RT o kadar önemli bir teknoloji değil, eğer 1080p oynayacaksan 7800XT ile rahatlıkla RT kullanabilirsin zaten. Ben 6700XT ile bile Cyberpunk gibi oyunlarda oynanabilir değerler alıyordum, 7800XT ile sen düşün.

Sence gelecekte Ray Tracing önemli yerlere gelecek mi? Ona göre bir yatırım yapmak daha mantıklı olur.
Bir kaç sene önce çok heyecan vericiydi ama günümüzde sadece azıcık grafik veriyor. Bence gereksiz ve fazla gelişmeyecek.

AMD 7000 serisi ile ışın izlemeyi ilerletti. NVIDIA kadar değil ama yine de Cyberpunk'ta ultra ayarda ışın izleme açık 30-40 FPS veriyor. Bütçen hangisine yetiyorsa onu al ama AMD'nin 7000 serisi de iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı