İnceleme Razer BlackShark V2 Pro

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oynadığınız oyuna göre sanal surround ihtiyacı değişir. Mesela R6 Siege'de sanal surround açmayınca yön tayini çok değişiyor olumlu anlamda. Ses kartınız ve yazılımı iyi değilse 3.5 MM jack ile elde edilen sesin kalitesi, yüksekliği ve oyuna yardımı az olur.
3.5 MM jacklı HyperX Cloud 1 kullandım ama o kulaklığı kullandığım sürede iki anakart değiştirdim. İkisinin de ses çipleri ve yazılımları çok iyiydi. Standart Realtek yazılımıyla çok kısıtlı deneyim elde edersiniz. Önceki anakartımda Realtek sürücüsüne ek olarak Creative yazılımı vardı ve efsaneydi. Sonraki anakartımda da Realtek sürücüsüne ek olarak Nahimic yazılımı vardı. Bu ek yazılımları kurunca kulaklığın ses kalitesi ve ses yüksekliği artıyordu.
Özetle bu tarz iyi bir ses kartın yoksa USB kulaklıklara yönel ama bunların da yazılımının olmasına ve EQ ayarının olmasına dikkat et. Özellikle EQ ile oyunlarda ses kasmak için istediğin ayarı verebilirsin az çok.

Biraz konuyu dağıtıyorum ama, V2 X önerir misiniz? 1 ay gibi bir sürede almayı düşünüyorum.
Eğer 600TL'yi aşabiliyorsanız HS60 Pro öneririm. V2 X'ten daha iyidir. Genelde bütçesi 550-570 TL arası sınırlı olanlara öneriyorum V2 X'i.

Zoom ile canlı ders verirken bir şey farkettim:
Sesli video vs. paylaşırken katılımcılara videonun sesi gitmiyordu. Çözümü basit. Masaüstünde sağ altta yürütme cihazını Razer BlackShark V2 Pro'yu seçin.

Bir şey farkettim güç tuşuna bir defa basmak play/pause özelliğinde. VLC Player aktif/seçili uygulama iken çalışırken tarayıcılarda ( Firefox ve Edge ile denedim) simge durumunda ve seçili olmasalar da çalışıyor.
Audiophile diye tabir edilen ses tutkulu insanların da bahsettiği kulaklığın burn in olayı gerçekleşiyor sanırım. Son seste 1 günden fazla şarkı dinkedikçe sesin ilk kullandığımdan daha güzel ses vermeye başladığını fark ettim.
Burn in ile ilgili:

Son düzenleme:
THX ayarında sesi manuel'e alınca zaten sesler tizleşiyor bilerek oluyor eğer resmi olarak 7.1 olarak destekliyorsa mesela manuel seçip oradan R6 oyunu için Competitive Mode kısmını seçince kendisi sesi rekabetçi moduna alıyor R6'da bu kötü oluyor tüm sesler tizleşiyor rahatsız ediyor ama COD, APEX yada Resident Evil 2 gibi oyunun da oldukça iş yapıyordu bi deneyin derim.

Önerin için teşekkürler. Denedim. Competitive Mod aşırı tiz. Bass Boost %100 yaparak bir şeye benzedi ses BF5'te ama R6 Siege'de sorun çevresel sesin yetersiz kalması bu modda. Bu modda iken R6 Siege'de yön tayini çok kötü oluyor. Sanki sanal surround devreden çıkıyor ve aşırı tiz ağırlıklı stereo mod oluyor.

R6'da evet kötü çok tizli oluyor bas boost'u fazla açmanız gerekiyor zaten dediğim gibi. Apex, Cod gibi oyunda çok daha işlevli çalışıyordu. R6 için yapamamışlar olmamış. Auto modu yada Game modu daha mantıklı oluyor R6'da.

Kulaklığın şarjı bayağı iyi gidiyor. Tam dolduktan kapanıncaya kadar 24 saat gitti. Bu kullanımların %60-70 kadarı %50 ses seviyesinde (oyunlarda bu seviye yetiyor da artıyor), kalan kullanımda ise %100 ses seviyesinde (son ses müzik dinledim) kullandım. Tam şarj ise 3 saate yakın sürdü galiba. Tam süre tutmadım tam şarj için.
Rakibi olan Logitech Pro X Wireless ne kadar gidiyor bilmiyorum.

Hocam izlenimleriniz nasıl bende pro modeli almak istiyorum ama kenardaki kulaklıkğın boyutunu ayarlama çubuklarının sağlamlığı dan şüpheliyim bir yerde gördüm adam ayarladım ama bir süre sonra hafifçe aşağı doğru kayıp gevşiyor yazmış bilgi verebilirmisiniz ölçü ayarlama yeri hakkında sağlamlığı felan?
Hocam izlenimleriniz nasıl bende pro modeli almak istiyorum ama kenardaki kulaklıkğın boyutunu ayarlama çubuklarının sağlamlığı dan şüpheliyim bir yerde gördüm adam ayarladım ama bir süre sonra hafifçe aşağı doğru kayıp gevşiyor yazmış bilgi verebilirmisiniz ölçü ayarlama yeri hakkında sağlamlığı felan?
Biraz konuyu dağıtıyorum ama, V2 X önerir misiniz? 1 ay gibi bir sürede almayı düşünüyorum.
Aldınız mı hocam bende pro modelini almayı düşünüyorum da izlenimleriniz nasıl kenardaki kulaklıklığın boyutunu ayarlama çubuklarının sağlamlığından şüpheliyim bir yerde gördüm adam ayarladım ama bir süre sonra hafifçe aşağı doğru kayıp gevşiyor yazmış bilgi verebilirmisiniz ölçü ayarlama yeri hakkında sağlamlığı felan?

Mayıs'ın altısında aldım kulaklığı. Gevşeme filan yok şimdilik. Teli dayanıklı, öyle kırılacak cinsten çok ince değil. Bırak kırılmayı teli bükmek zor.
Kulaklık yükseklik ayar mekanizması ya mıknatıslı ya da süspansiyonlu. Büyük ihtimalle süspansiyonlu çünkü yukarı ittirirken kolay ama aşağı indirirken dirençli.
Gevşeme şu şekilde olur olursa: İki tarafı eşit yükseklikte ayarlamazsan ağırlık merkezi farkından oluşan kuvvetle diğer taraf aşağı iner haliyle. Bunu denedim. Bir taraf kısa bir taraf biraz uzun yapınca ilk başta sorun yok ama kafanızı hareket ettirdikçe bir tarafı çok hafif aşağı iniyor. Aynı şekilde taç kısmını kafanızın oturmayacak kısmına (taç ovalliği ile kafanızın ovalliğine oturacak şekilde koymak lazım) koyarsanız ve kulaklarınız ucu ucuna sığdıysa çok hafif gevşeme yapıp kulağa tam oturuyo gibi. Belki de taç kısmı kayarak kulağıma tam oturup kavrayacak hale geliyor.
Ama süspansiyonunda sorun görmedim.
Evlerin mutfak gözlerinde süspansiyonlu açılıp kapağı açık tutan sistemleri bilirsiniz. Üstten itme olmadıkça kapanmazlar. O sistem uygulanıyor sanırım.
Sonuç olarak bir sıkıntı görmedim. Ek olarak şunu belirteyim, Razer ve Logitech gibi firmalar bu tür kendilerinden kaynaklı sorunlarda ürün değişimi yapıyorlar. Satıcıyla vakit kaybetmeden üretici firmaya ulaşmak tercih edilmeli. Satıcılar süte düşen zibili bile görmezden gelebiliyorlar. Hani bişey yok ki, tadı da güzel derler.
Firmalar bazen bu tür ürünlerde çıkan üretimsel hataları bile piyasaya sezdirmeden servis yoluyla yenilenmiş/sağlam modelle değiştirtirme yoluna gidebiliyorlar. Bir ürünü raftan toplatmak hem genel marka değeri hem de o model bazında kötü imaja sebep olmasın diye direkt değiştiriyorlar.
Üst seviye Logitech kulaklık, klavye ve farelerinde çokça olan bir durum. Arkadaşlarım Logitech ekipman kullanır çoğunlukla ve sebebi budur. Kimisi durumu fotoğraf veya video ile belgeleyip beyan edince eski ürünü istemeden yenisini yolluyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…