İnceleme Razer BlackShark V2 Pro

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Almadan önce bir sürü yerli ve yabancı incelemeye baktım. Kablolu oyuncu kulaklığı gibi kayıpsız olduğu söylenmesi tercih sebeplerindendi.
Evet eskiye göre iyi bir gelişme var gibi görünüyor. Çoğu insan hala ön yargılı gördüğüm kadarıyla en azından zamanla bu ön yargı kırılacak.

Şu THX'e bir türlü alışamadım. Razer Surround Pro uygulaması vardı. Yaklaşık 6 yıl önce 80$'a satın almıştım. O kaliteyi yakalayamıyorum. Şimdi yeni Windows sürümlerinde sıkıntı çıkarıyor. Razer sağolsun indirme linkini bile silmiş internetten. Ama en iyi çalışan 7.1 programına haksızlık ettiğini kendi de bilmiyor. Deneme şansım olsa başka kulaklığa geçerdim.

Merhaba, hangi kulaklığı kullanıyorsunuz, alışamadığınız yada sevmediğiniz kısımlar neresi?

Merhaba, hangi kulaklığı kullanıyorsunuz, alışamadığınız yada sevmediğiniz kısımlar neresi?
Merhaba, Blackshark v2 USB modelini kullanıyorum. 7.1 yön deneyimi benim daha önceki deneyimlerime göre THX kulaklıklarda kötü. Yönü tam algılayamıyorum. Kraken modelleri sanırım o dediğim Surround Pro yazılım altyapısına sahip. Onlarda yön hissi daha keskindi. (internet kafe deneyimime göre söylüyorum.) Derinlik hissini bu kulaklıklarda alamadım. Normal bir kulaklığa 3D ses efekti vermiş gibi ses çıkarıyorlar. Müzik dinlemek aslında keyifli ama profesyonel bir kulaklık gibi değil. Tabi THX'i kapatmak gerek çünkü nasıl bir yazılımsa sesin %70'ini bozuyor. Ayak sesleri Surround Pro yazılımında birisi davula vurur gibi dum dum diye geliyordu mesela. Bu kulaklıklarda hiç öyle bir etki alamadım, o kadar equalizer ayarı yapmama rağmen. Bu kulaklıkla anca sinema filmi izlenir ancak şunu söyleyeyim; onda bile keyif almadım. Tüm ekosistemim Razer ama kulaklık tarafında başka bir marka tercih edeceğim. Arayış içerisindeyim.

Ben de zamanında key almıştım:

Bunu almadan önce triali vardı, onu Hyperx Cloud 1 ile kullandım. Bassı arttırıyordu. Senaryolu oyunlarda ve filmlerde güzel geliyordu ama Rainbow Six Siege gibi rekabetçi oyunlarda Nahimic 3'ten üstün yanını görmemiştim. Bu keyi de USB olan 1More H1007 için almıştım. Malesef bu kulaklıkta deneyemedim. 3.5 MM jacklı Sony kulak içi kulaklıkla denedim. Call of Duty'de sesi fazla dağıtıp yön kasamıyordum.

FPS oyunlarında %90 oranında yön tayini yapmama vesile oldu bu program. Tabi şimdi de doğru düzgün çalışsaydı daha iyi olurdu. Yeni Windows sürümleriyle birlikte düzgün çalışmıyor. Arkada sanal bir bilgisayar çalıştırmak gerekiyor, nedenini hâlâ anlayamadım. USB'li hangi cihaz olursa olsun çalışmıyor. Zaten mantığı surround olmayan bir 3.5mm çıkışa sahip stereo kulaklığı surround yapmak. Nahimic'i denemedim ama markaların anakartların yanlarına verdiği standart yazılımlardan hiç bir zaman verim alamamışımdır. Buna hazır satılan Dolby de dahil. (Atmos hariç) Kulak içi kulaklıkların içine sıkışmış bir sesi var. Daha çok kulaküstü kulaklık ile denemenizi tercih ederim özellikle derinlik verebilecek kulaklıklar ile. Ben Sony XB950BT ile kullanıyordum. Kırılınca B1 modeline geçmiştim aynı sesi alıyordum. Hyper X Cloud kullanmadım ben de. O nasıldı? Hâlâ kullanıyor musun?

Cloud 1'i yeğenime yolladım. Cloud 2 ile aynı kulaklık. Benzer değil, gerçekten aynı. Kutulama ve içerik bile aynı. Cloud 2'de fazladan USB ses kartı var. Kullandığım Nahimic 3 Cloud 2'nin ses kartından daha iyi idi, orası kesin.
Cloud 1'i 366 TL'ye almıştım. Cloud 2 se 100-150 TL daha pahalı idi.
Şu an Cloud 2 fiyatına bakıyorum. 800 TL'den başlıyor. Kesinlikle o para etmez. Blackshark V2 varken Cloud 2 veya Steelseries Arctis 5 gibi ürünler alınmaz. Logitech Pro X ve Razer Blackshark V2 arasında ise yine Blackshark V2 öneririm. Oyundaki ses başarımı Logitech'den daha iyi V2'nin. İki ürünü de karşılaştıran testlere baktım. Blackshark V2'nin ses başarımını beğenmediysen diğer markalarda iş daha kötü olur büyük ihtimalle.

Gerekirse Sennheiser veya Astro gibi değişik markalar tercih edeceğim. Yeter ki aradığımı versin. Yanıtlar için teşekkür ederim. Ses konusunda takıntılıyım biraz. Hatta şöyle açıklayım: Kullandığım kulakiçi kulaklığın 3 sürücüsü vardı. Sol kulaklıktaki sürücünün birisi çalışmadığı için ses biraz daha az çıkıyor. Senkronizasyonu bozduğu için sırf bu yüzden yeni kulaklık aldım. Dayanamıyorum.

Önereceğim incelemeler:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu eleman bayağı oyuncu gözüyle de ince noktalara değiniyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…