Razer BlackShark v2 THX Spatial Audio Farkı

bufspnedirlo

Centipat
Daha fazla  
Razer BlackShark V2 Special Edition Deneyimim

Razer BlackShark V2 Special Edition modelini yaklaşık 1 yıldır aktif olarak kullanıyorum. Bu süre zarfında cihazın genel performansından oldukça memnun kaldığımı belirtmeliyim. Özellikle ses kalitesi gerçekten tatmin edici seviyede ve mikrofon kalitesi de oldukça başarılı. Ancak, oyun oynarken arkadaşlarımın zaman zaman "Sağdan ya da soldan gelen sesleri duymuyor musun?" şeklinde uyarılarda bulunuyordu. Başlarda bu durumu çok önemsemesem de zamanla bir sorun olup olmadığını test etmek istedim.

Yaptığım denemelerde kulaklığı kendi USB ses kartı üzerinden değil de doğrudan jak girişiyle kullanmayı denediğimde ise seslerin yön algısı belirgin şekilde iyileşti. Her ne kadar jak bağlantısı üzerinden alınan ses USB ses kartına kıyasla daha düşük kalitede bir seviyedede olsa, yine de özellikle Valorant gibi rekabetçi oyunlarda rakiplerin konumlarını çok daha net bir şekilde tespit edebildiğimi gözlemledim.

USB ses kartını tekrar kullanmaya başladığımda ise sesin genel kalitesi daha temiz ve güçlü olmasına rağmen, adım sesleri gibi detaylı çevresel seslerin yön tayini konusunda aynı performansı alamadım.

Bu sorunu araştırırken, Razer’ın THX Spatial Audio isimli yazılımını keşfettim. Ve ücretsiz deneme sürümünü kullanmaya karar verdim. Deneme sürecine dün başladım ve ilk izlenimim oldukça olumlu oldu. Programı kurar kurmaz oyunlarda denemeler yaptım. Ses kalitesi çok daha üst seviyeye çıktı ve özellikle seslerin yönlerini ayırt etme konusunda büyük bir fark oluştu.

Özellikle poligon gibi ses odaklı ortamlarda test yaparken; merminin hedefe ulaşması ve yankılanan ses detayları gibi unsurların çok daha net ve gerçekçi olduğunu fark ettim. Bu deneyim sonrasında şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; BlackShark V2, THX Spatial Audio yazılımı olmadan potansiyelinin önemli bir kısmını yansıtamıyor.

Satın aldığımız bir ürünün tam performans alabilmesi için ek ücretli bir yazılım gerekmesi açıkcası bana çok saçma geldi. Ancak deneme sürümünü edinerek farkı gözlemlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Kendi deneyimimi paylaşmak istedim, umarım almak isteyen ya da kullanan arkadaşlara fikir verebilir.

Razer BlackShark V2 Special Edition deneyimim.

Razer BlackShark V2 Special Edition modelini yaklaşık 1 yıldır aktif olarak kullanıyorum. Bu süre zarfında cihazın genel performansından oldukça memnun kaldığımı belirtmeliyim. Özellikle ses kalitesi gerçekten tatmin edici seviyede ve mikrofon kalitesi de oldukça başarılı. Ancak, oyun oynarken arkadaşlarımın zaman zaman "sağdan ya da soldan gelen sesleri duymuyor musun?" şeklinde uyarılarda bulunuyordu. Başlarda bu durumu çok önemsemesem de zamanla bir sorun olup olmadığını test etmek istedim.

Yaptığım denemelerde kulaklığı kendi USB ses kartı üzerinden değil de doğrudan jak girişiyle kullanmayı denediğimde ise seslerin yön algısı belirgin şekilde iyileşti. Her ne kadar jak bağlantısı üzerinden alınan ses USB ses kartına kıyasla daha düşük kalitede bir seviyedede olsa, yine de özellikle Valorant gibi rekabetçi oyunlarda rakiplerin konumlarını çok daha net bir şekilde tespit edebildiğimi gözlemledim.

USB ses kartını tekrar kullanmaya başladığımda ise sesin genel kalitesi daha temiz ve güçlü olmasına rağmen, adım sesleri gibi detaylı çevresel seslerin yön tayini konusunda aynı performansı alamadım.

Bu sorunu araştırırken, Razer'ın THX spatial Audio isimli yazılımını keşfettim. Ve ücretsiz deneme sürümünü kullanmaya karar verdim. Deneme sürecine dün başladım ve ilk izlenimim oldukça olumlu oldu. Programı kurar kurmaz oyunlarda denemeler yaptım. Ses kalitesi çok daha üst seviyeye çıktı ve özellikle seslerin yönlerini ayırt etme konusunda büyük bir fark oluştu.

Özellikle Poligon gibi ses odaklı ortamlarda test yaparken; merminin hedefe ulaşması ve yankılanan ses detayları gibi unsurların çok daha net ve gerçekçi olduğunu fark ettim. Bu deneyim sonrasında şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; BlackShark v2, THX spatial Audio yazılımı olmadan potansiyelinin önemli bir kısmını yansıtamıyor.

Satın aldığımız bir ürünün tam performans alabilmesi için ek ücretli bir yazılım gerekmesi açıkçası bana çok saçma geldi. Ancak deneme sürümünü edinerek farkı gözlemlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Kendi deneyimimi paylaşmak istedim, umarım almak isteyen ya da kullanan arkadaşlara fikir verebilir.

Merhaba konuya şimdi cevap verdiğim için özür dilerim. Bende aktif olmasa da bu kulaklığı kullanmaktayım. Synapse 4 uygulamasını kullanıyorsanız sizlere derhal Synapse 3 sürümünü geçmenizi öneririm. blackshark v2 thx spatial audio issue after recently synapse 4 update | Razer Insider şöyle bir sorun var. Sağdaki sesler soldan, soldaki sesler sağdan gelmekte. Ayrıca kullandığınız USB ses kartının içinde THX özelliği zaten bulunmakta ek bir satın almanıza gerektirecek bir durum yoktur. Razer çalışanları da böyle demekte ama hangi yerde gördüm hatırlamıyorum onu. Eğer CS, Valorant, CoD tarzı oyunlar oynuyorsanız THX özeliğinin daha çok kullanıldığı, desteklediği oyunlar var (THX Game Profiles - Supported Games | Razer United States) bunu da Audio>Sound sekmesinde aşağıdaki oyun listesinden tıklayarak THX İmmersive mode yi seçerseniz daha iyi kalite elde edersiniz. Son olarak eğer güncel olarak oynadığınız FPS tarzı Online oyunlar için aşağıdaki arkadaş

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekolayzır ayarı yapmış kendi denemeleri ile. Tabii ki siz kendinize göre de yapabilirsiniz ama örnek almak açısından rehber bir video olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı