Razer Blackwidow V3 klavye su teması sonrası temassızlık yapıyor

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3-4 yıllık Razer klavyeme 1-2 hafta önce su dökülmüştü. Normalde temizleyip sorun düzelirdi fakat bu sefer düzelmedi. Hatta 5-6 tuş temassızlık yaptı ve basılı kalıyor. Klavye pahalı olduğundan tamir ettirilebiliyorsa tamir olsun istiyorum. Mümkün müdür? Mümkünse nasıl tamir edebilirim ve nerede edebilirim? İstanbul'da yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı temasından sonra hemen gücü kesip, temizleyip en az 24 saat elektrik vermemeniz gerekiyor iyica kuruması amacıyla. Eğer hemen kurulayıp kullanmaya devam ettiyseniz geçmiş olsun. Ben klavye yıkadım bile, bir şey olmadı. Ama yıkadıktan sonra 24 saat sıcak bir yerde (güjneş gören cam önü) kuruttum.

Sıvı temasından sonra hemen gücü kesip, temizleyip en az 24 saat elektrik vermemeniz gerekiyor iyica kuruması amacıyla. Eğer hemen kurulayıp kullanmaya devam ettiyseniz geçmiş olsun. Ben klavye yıkadım bile, bir şey olmadı. Ama yıkadıktan sonra 24 saat sıcak bir yerde (güjneş gören cam önü) kuruttum.

Hocam ilk başta 1 tuş temassızlık yapıyordu geçince tamam dedim 1-2 gün kullanmadım bir baktım klavye 5-6 tuşu takılı kalmış temizlesem dahi geçmiyor. Tamir etme yolu yok mudur? Ayrıca dediğim gibi 3-5 kez aynısı oldu temizleyince hemen geçmişti. Bir de su döküldü dediğim çeyrek bardak falan.

Hocam klavyeyi uzun çabalar sonucunda 5-6 tuşun çalışmaması düzeyine getirdim. Shift,<,Z, X, V, B, M, Ö, ç. Tuşları çalışmıyor şu an sadece. Umarım tamamen çözülür.

Son düzenleme:
Hocam klavyeyi söküp alkol ile temizlemeyi de deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı