Elektronik Razer Blade 18 4080 89000 TL

Arkadaşlar selam, acaba 4080 modelini alıp memnun kalan var mı? Çok derin düşüncelere daldırdı bu bilgisayar beni.

Alıp kullanan memnun olan arkadaşlar var. Alıp dönüş yapmayan arkadaşlarda var.

Merhaba Arkadaşlar. Ben oğluma bu laptopu almak istiyorum. Ama aklımda 1-2 soru var. N11 de Razer blade 18 ve Razer blade 16 var. İkiside özellik olarak aynı gibi duruyor. İkiside 4080 ekran kartı var. 16” olan bir tık daha pahalı. 16” olan acaba yukarda okuduğum kadarı ile mini led olduğu için mi fiyat böyle. Bir de hangisini almak daha mantıklı.

Merhaba Arkadaşlar. Ben oğluma bu laptopu almak istiyorum. Ama aklımda 1-2 soru var. N11 de Razer blade 18 ve Razer blade 16 var. İkiside özellik olarak aynı gibi duruyor. İkiside 4080 ekran kartı var. 16” olan bir tık daha pahalı. 16” olan acaba yukarda okuduğum kadarı ile mini led olduğu için mi fiyat böyle. Bir de hangisini almak daha mantıklı.
Merhaba, 4090 olan versiyonda MiniLED olması lazım sadece ve onun stoğu yok gibi. 4080 modelleri aynı ancak 16 versiyonunda sıcaklık sorunları ortaya çıkabilir, şikayetçi olan insanlar var yabancı forumlarda ve sürdürülebilir performansının düştüğünü öne sürüyorlar ağır işlemlerde. 18 olanın kasanın büyük olması sebebiyle daha stabil performans vereceği kesin uzun oyun seanslarında. P3 IPS paneller de gayet güzel bu arada, tercih edebilirsiniz ve MiniLED'in kendine has problemleri ile uğraşmadan cihazı sorunsuzca kullanabilirsiniz.

Bu arada bu ürünlerin fiyatı ne olursa olsun çok absürt düşük piyasaya göre ve birinin diğerinden biraz daha az ya da pahalı olmasını sorgulamaya hiç gerek yok bu kadar düşükken, satıcı rastgele unutarak birini 89, diğerini 90 girmiş bile olabilir. Özellik farkından kaynaklı bu farkın oluştuğunu hiç sanmıyorum cihazın ederinin en az 30K+ olması gerektiğini düşünürsek şu anki fiyatlarına nazaran.

Son düzenleme:
Merhaba, 4090 olan versiyonda MiniLED olması lazım sadece ve onun stoğu yok gibi. 4080 modelleri aynı ancak 16 versiyonunda sıcaklık sorunları ortaya çıkabilir, şikayetçi olan insanlar var yabancı forumlarda ve sürdürülebilir performansının düştüğünü öne sürüyorlar ağır işlemlerde. 18 olanın kasanın büyük olması sebebiyle daha stabil performans vereceği kesin uzun oyun seanslarında. P3 IPS paneller de gayet güzel bu arada, tercih edebilirsiniz ve MiniLED'in kendine has problemleri ile uğraşmadan cihazı sorunsuzca kullanabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yardımınız için. Aslında Asus Rog strix g16 alıyordum. Araştırırken bu konuya rastladım. Çok açıklayıcı güzel şeyler yazılmış. Teşekkürler tekrardan.

Çok teşekkür ederim yardımınız için. Aslında Asus Rog strix g16 alıyordum. Araştırırken bu konuya rastladım. Çok açıklayıcı güzel şeyler yazılmış. Teşekkürler tekrardan.
Çok iyi denk gelmişsiniz, bu fiyata bu fırsat kaçmaz denecek nadir ürünlerden birisi malum Türkiye gibi bir ülkeye çok nadir böyle cihazlar geliyor ve bu fiyatlardan satılıyor. G16 da iyi bir ürün ancak düşündüğüm gibi 13650HX'li G16'yı almayı planladıysanız Razer Blade 18 o ürüne göre çok daha üstün gelir her yanıyla.

@Akarulez hocam ben bugün blade 16 4090 modelini iade ediyorum yaşadığım sorundan ötürü. Bu üründe stok kalmamış görünüyor bu sebeple baska ürünlere yönelmeliyim.

Şimdi n11 uzerinde 130bin tl-Legion 7 4090 i9 13900hx var. Bu bilgisayar da cok uygun geldi normale gore bence. Ama bunun yerine 90bin tl Razer blade 18 4080 i9 13950hx olan daha mi mantıklı?

Cok fazla performans farkı olur mu açıkçası bunu merak ediyorum, Mimari render programlari için kullanacağım. 18 inc avantaji ne kadar etkiler

Dosya Ekleri

• IMG_20250127_115138.jpg
    IMG_20250127_115138.jpg
    109,1 KB · Görüntüleme: 33
@Akarulez hocam ben bugün Blade 16 4090 modelini iade ediyorum yaşadığım sorundan ötürü. Bu üründe stok kalmamış görünüyor bu sebeple baska ürünlere yönelmeliyim.

Şimdi N11 uzerinde 130bin TL-Legion 7 4090 i9 13900HX var. Bu bilgisayar da cok uygun geldi normale gore bence. Ama bunun yerine 90bin TL Razer Blade 18 4080 i9 13950HX olan daha mi mantıklı?

Cok fazla performans farkı olur mu açıkçası bunu merak ediyorum, mimari render programlari için kullanacağım. 18 inc avantaji ne kadar etkiler.

Arada 40k performans/kalite farkı yok. O Lenovo modelin paneli %100 sRGB. Her yönden Razer daha iyi seçim olur.

@Akarulez hocam ben bugün blade 16 4090 modelini iade ediyorum yaşadığım sorundan ötürü. Bu üründe stok kalmamış görünüyor bu sebeple baska ürünlere yönelmeliyim.

Şimdi n11 uzerinde 130bin tl-Legion 7 4090 i9 13900hx var. Bu bilgisayar da cok uygun geldi normale gore bence. Ama bunun yerine 90bin tl Razer blade 18 4080 i9 13950hx olan daha mi mantıklı?

Cok fazla performans farkı olur mu açıkçası bunu merak ediyorum, Mimari render programlari için kullanacağım. 18 inc avantaji ne kadar etkiler
Performans olarak %15'lik bir fark var 1600P'de 4080 ile 4090 arasında, özel olarak CUDA çekirdeklerini kullanabileceğiniz işlemler yapmıyorsanız @745396 hocamın da dediği gibi Razer ürününün 4080'ine yönelmeniz daha iyi olur. Panel olarak da ciddi fark var aralarında renk gamutu yüzünden, 9. jenerasyon olsa belki derdim ama 8 için 130 vermeye değmez gibi. Bu modeli tercih etmenizdeki tek sebep reliable 36 aylık garanti süreci olur Razer'ın ithalatçı garantisine nazaran.

Performans olarak %15'lik bir fark var 1600P'de 4080 ile 4090 arasında, özel olarak CUDA çekirdeklerini kullanabileceğiniz işlemler yapmıyorsanız @745396 hocamın da dediği gibi Razer ürününün 4080'ine yönelmeniz daha iyi olur. Panel olarak da ciddi fark var aralarında renk gamutu yüzünden, 9. jenerasyon olsa belki derdim ama 8 için 130 vermeye değmez gibi. Bu modeli tercih etmenizdeki tek sebep reliable 36 aylık garanti süreci olur Razer'ın ithalatçı garantisine nazaran.

Konudan yarı bağımsız.
Bizim ülke ne kadar boş hocam. MSI Stealth Studio 16 4K MiniLED Ultra 9 185 4080 1800 dolar!
Şimdi 2000 dolar(Amazon)
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1811269-REG/lenovo_83dg00agus_16_legion_5_laptop.html 1150 dolar biz neredeyse 4050/4060 alabilirken adamlar i9 alır.
Bu fiyatları görüp bu rezil piyasa da Razer tercih etmenin riski etmemekten ileri dönük çok daha büyük risk.

Konudan yarı bağımsız.
Bizim ülke ne kadar boş hocam. MSI Stealth Studio 16 4K MiniLED Ultra 9 185 4080 1800 dolar!
Şimdi 2000 dolar(Amazon)
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1811269-REG/lenovo_83dg00agus_16_legion_5_laptop.html 1150 dolar biz neredeyse 4050/4060 alabilirken adamlar i9 alır.
Bu fiyatları görüp bu rezil piyasa da Razer tercih etmenin riski etmemekten ileri dönük çok daha büyük risk.
Evet kesinlikle katılıyorum, ürünler olması gerektiği fiyata asla satılmıyor ve 5000 serisini bekleyen insanlar hayal kırıklığı ile karşılaşacak. 5070 Ti'nin bile minimum 120'den satılacağını düşünüyorum ben ve 4080'e nazaran daha güçsüz bir kart olacak her şekilde, şu anda 4080 alabilmek varken beklememek gerekiyor daha yüksek para ödemek için. Belki OLED ekranlı LP5 almak için beklenebilir ama yine pahalı olacak dediğim gibi. En iyisi Razer ürünü ucuzken alabilmek ya da benim gibi sağlam satıcılardan sıfır ürünleri bulmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı