Razer DeathAdder V3 vs Basilisk V3

Deathadder V3 teknik olarak çok daha iyi. Basilisk V3'ün tek artısı fazladan ayarlanabilir tuşlarının olması.
Basilisk V3'den Deathadder V3 Pro'ya geçtim, farenin şekli de benim için daha rahat.
 
Razer DeathAdder V3 vs Basilisk V3 hangisi daha iyidir?

DeathAdder V3 70G 750IPS gücünde bir sensöre sahipken Basilisk V3 50G 650IPS bir sensöre sahip.

Dav3 8KHz polling rate desteğiyle gelirken Basilisk V3 1KHz polling rate desteğiyle geliyor.

Dav3 59gram ağırlıyla hafif fare isteyenler için ideal bir fare iken Basilisk V3 101gramlık ağırlığıyla ağır fare isteyen kullanıcılara yönelik bir fare.

Ayrıca Basilisk V3 hyperscroll teknolojisine sahip, scroll tekerleğinizi isteğinize göre özelleştirmenize olanak sağlıyor. Dav3 ise bu teknolojiye sahip değil. Scroll tekerleğinin direncini ayarlamak gibi özellikler bulunmuyor.

Ben olsam dav3 tercih ederdim.
 
Bende şu an 2'si arasında seçim yapıyorum Basilisk V3 370 TL daha ucuz ama sanırım DeathAdder V3 alacağım.
2 yıldır kullandığım mouse hiç ergonomik değil sensör kalitesinden bahsetmiyorum bile,
Fazla macro kullanmadığım için daha iyi sensör kalitesini tercih edeceğim sanırım..
 
Arkadaşım deathadder kullanıyordu onda deneme fırsatı buldum ve bu sabah basilisk v3'üm kargodan geldi. 2 fareninde özellik olarak birbirinden çok büyük bir artısı yok. 150IPS'ten yukarısı için bile şov deniyor, hele 300IPS üstü olduğunda 750-650 olması çok bir şey değiştirmeyecek hayatında o yüzden IPS seni yanıltmasın. Aynı şey HZ değerleri için de geçerli. 1000 HZ üstü olması sana artı sağlamıyor. Bunu testlerde de görebiliyoruz. Zaten 1000hz üstünü destekleyen bir oyun mu var. Yani deathadder, razer'ın gövde gösterisi için eklediği şeylerle dolu. Kendini daha iyi hissedeceksen tercih edebilirsin. Alemin kralı benim, rakiplerimiz teknolojimizle yarışamaz diye bağıran bir fare. Ama rakiplerine bağırıyor sana faydası yok.
Bunun dışında ikisini de aynı performansla kullanacaksın, o halde neye dikkat etmen gerekiyor?
-Birincisi makro tuşları. Basiliskte şu anda 7 tane aktif kullandığım makro tuşum var, moba olsun fps olsun her oyunda mutlaka o tuşlara bir şeyler tanımlarım ben. Eski faremde de 6 makro tuşu vardı. Bazı insanlar bu tuşlar fazlalık deyip eksi bile yazıyor basiliske. Ama nihayetinde insan alışınca ayarlanabilir tuş sayısı azaldığında eksik hissediyor hiç benlik değil. Burada basilisk önde.
-İki fareninde yüksekliği, uzunluğu ve genişliği hemen hemen birebir aynı olmasına rağmen tasarımda farklar var, baş parmak dinlendirici dediğimiz farenin solundaki o çıkıntı benim hoşuma giden elimin alıştığı bir tasarım. Çok rahat yapmışlar. Dokusu da çok güzel. Bu konuda makro tuşlarının sayısı eşit olsaydı bile tasarım ve malzeme dokusu için yine basilisk tercih ederdim.
-Son olarak da ağırlık kısmına değinelim. Ben çok yüksek sensivity kullanan insanım. Bileğimi hiç kaldırmadan-yerinden oynatmadan parmaklarımla 360 dönebileceğim kadar yüksek bir hızda kullanıyorum fareyi. Mobalarda skill tutturmak veya FPS oyunlarında nişan almak hafif bir fareyle benim için imkansız hale gelir. Elimden gelse daha ağır olan basilisk'e ağırlık bile eklerdim. İnsanların kulaç atar gibi yaptığı hamleyi bileğimi kaldırmadan döndürerek yapıyorum. Bu yüzden daha ağır olan basilisk bu konuda benim için önde.

Parmak dinlendirici tasarımı, rgb ışıkları sevmiyorum ve fareyi değil de elimi hareket ettireyim fare yokmuş gibi elimin altından kaysın istiyorum diyorsan, çok satan model olsun teknik özellikleri duyanları şok etsin diyorsan Deathadder senin için.
Makro atayacağım, parmak dinlendirici gibi eli rahatlatan tasarımlar hoşuma gidiyor, fare elime otursun yaptığım hareketi hissedeyim-bir ağırlığı olsun diyorsan Basilisk senin için. Basiliskin tasarımı elini daha rahat ettirecek diye bir şey yok tabi bu herkese göre bi tasarım değil basiliskten deathaddera geçip daha rahat eden arkadaş var yukarda gördüğün gibi.
Ayrıca da kime sorarsan sor, ne kadar forum araştırırsan araştır, nereye gidersen git basilisk vs deathadder karşılaşmasında insanların çoğunluğu deathadder diyecektir istisna hiç görmedim. Deathadder kullanan arkadaşım vardı onda denedim diye bahsettiğim arkadaşım bile basilisk alma deathadder al dedi bana ama basiliskle çok daha rahat ettim. Kendi kullanım amacına ve rahatlığına uygun olanı seçmelisin.

Elimden gelse daha ağır olan basilisk'e ağırlık bile eklerdim.
Güncelleme: Basilisk alırken bir de mouse pad alayım dedim. Şu an çok zor durumdayım. Fare o kadar hafif ve mouse pad üzerinde o kadar rahat kayıyor ki kontrol etmekte zorlanıyorum. Neredeyse hiç kuvvet uygulamamama rağmen fare havada duruyormuş gibi hareket ediyor. Ciddi anlamda ağırlık eklemem gerekiyor keşke öyle bi seçeneğim olsa. Şu an daha zor kaysın diye serçe parmağımı fren gibi kullanıyorum ve daha ağır hissettirsin diye biraz üstten yükleniyorum yani bastırıyorum ağırlık veriyorum ama çok bi faydası yok. Bundan hafif bir fareyi nasıl rahat kullanabiliyorsunuz tebrikler, sizlere çok özeniyorum. Kaymayı azaltmak için mouse pad'i ıslatmak dışında öneriniz varsa alırım.
 
Son düzenleme:
DeathAdder V3 dünyadaki en iyi kablolu faredir. Rekabetçi oyunlar için eğer elinize uyuyorsa direkt en iyisidir. Kablosuz halinden de iyi yani.

8000'e kadar çıkan polling Rate'i ile dünyadaki en iyi sensöre sahip -sadece Razer'a özel-, ileride 4000Hz yeni standart olacak o yüzden geleceğe çok iyi bir yatırım.
Tuşları yani Switch'leri dünyanın gene en iyisi, en hızlı tepki vereni ve en dayanıklısı.
Kocaman fare olmasına rağmen sadece 58 gram olması inanılmaz iyi, elde hissedilmiyor hızlıca refleks verebiliyorsunuz. Ağır fare seven de vardır ama fare ne kadar hafifse o kadar hızlı olursunuz mantıken, rakibe göre daha hızlı refleks vermek önemli.
Üstündeki kaplama materyali bayağı iyi, elde gerçekten kaymıyor.
Tuşları hafızaya kayıt oluyor yani macro atayıp bunda da kullanabilirsiniz yan tuşları istediğiniz gibi.
Ergonomik fare olarak dünyanın en iyi şekline sahip bence, el orta boy veya büyükse direkt alın.

Basilisk'in tek artısı fazladan tuşu olması ki ağırlığı aşırı fazla, iş için bile alınacaksa bence o ağırlık gereksiz artık. Şekil olarak dav3 sevmeyen yok denebilir orta/büyük elli insanlarda. 50 tane tuş lazımsa ve her birine bir şey atayacaksanız Basilisk deneyin ama iş için fare alınacaksa zaten MX Master alın daha iyi. İş için alsam bile DeathAdder alırdım gerçi ben, fare eli dinlendirirken çok rahat.
 

Geri
Yukarı