İnceleme Razer Huntsman V2 TKL

Merhabalar, bugün Razer Huntsman V2 TKL oyuncu klavyesi ile ilgili inceleme yazacağım.

Razer markasının genel olarak FPS oyuncuları için ürettiği Huntsman V2 TKL klavyesi tenkeyless yapısı ile masasında çok yer olmayan kullanıcılar için güzel bir çözüm olmuş. Razer optik mekanik mor anahtarlar ile inanılmaz bir hassasiyet ve geri tepki süresi bizlere sunuluyor. Ürünün kasasının havacılık sınıfı alüminyum ile üretilmesine rağmen ağır olmaması beni hoşnut etti. Yastık formundaki bilek desteği benim için piyasadaki en güzel bilek desteğidir fakat bilek desteği kısmının mıknatıslı yapıya sahip olmaması da bir dezavantaj. Doubleshot pbt tuşlar uzun kullanımda aşınmaları azaltıyor ve daha kaliteli bir hissiyat sunuyor fakat ışıklandırmayı sadece tuşlarda göstermesi ve etrafa aşırı az yayması benim pek hoşuma gitmiyor. Mekanik klavyelerde çok ses sevmeyen bir kullanıcı olarak klavye içerisinde bulunan ses azaltma köpüğü ve optik mekanik mor anahtarlar benim hoşuma gitti, gece kullanımda aile evinde yaşamama rağmen bir şikayet veya uyarı almadım. Çıkarılabilir Type-C kablosu ile kabloda bir sıkıntı yaşarsanız değiştirme şansınızın olması güzel bir düşünce olmuş. Gelelim en sevdiğim kısım olan RGB adınlatmaya, Razer benim için piyasadaki "Işıklı mışıklı" lafını piyasaya çıkaran markadır, gerek neredeyse tüm ürünlerinde Chroma RGB özelliği bulunması gerek ürünlerindeki ışık seviyesinin yüksekliği gerçekten dikkat çekici ve tatmin edici. Tabii ki bu RGB konusunu bir de Synapse gibi kaliteli bir yazılım ile destekleyince gerçekten harika oluyor.

Genel bakış: Gerek sessizliği, gerek ergonomisi, gerek ışıklandırması gerek de yazılım desteği ile gerçekten toplamda başarılı bir klavye. Ekosistem olarak Razer ürünlerini birleştirirseniz Synapse yazılımı üzerinden tüm ürünlerinizin ışıklandırmasını tek uygulamada rahatça yapabiliyorsunuz. Eğer bir klavyeye ayırabilecek bu seviyede bir bütçeniz varsa bence TKL klavye grubunda rakipsiz.

Artıları:
+Uçak sınıfı alüminyum kasa yapısı
+Razer Synapse uygulaması
+Bilek desteği
+TKL tuş yapısı
+Çıkarılabilir Type-C kablosu
+Razer optik mekanik anahtarlar

Eksiler:
-Bilek desteğinin mıknatıslı yapıya sahip olmaması
-Işık yayılmasını sevenler için tuş odaklı aydınlatma
-Bazı durumlarda Synapse uygulamasının donması
-Fiyatı
-Çok yüksek olmasa da yay sesi

Umarım almayı düşünen veya merak eden arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir. İlk incelememdi bir hata varsa affola.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı