Razer Kraken 7.1 Gümrüğe Takılır mı?

Sylvestre

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Öncelikle hepinize iyi forumlar, iyi günler dilerim. Yaklaşık 2 haftadır bu konu üzerinde araştırma yapıyorum fakat sipariş vermeden önce emin olmak istedim. Amazon.com dan Razer Kraken 7.1 adlı kulaklığı sipariş etmek istiyorum. 95 dolar şu anda ve satan firma kendisi, yani yine Amazon.com satıyor. Acaba bu ürünü alırken gümrükte takılma sorunu olur mu? Duyduğuma göre Amazon kendi sattığı ürünlerin fiyatı içerisinde ufak bir gümrük vergisi de bulunduruyor ve olası durumda bu parayı kullanıyormuş. Bu sebepten dolayı özellikle kendi sattığı ürünü tercih ettim. @er36po Hocam siz bu konuda benden kat kat tecrübelisiniz. Eğer mahsuru yok ise bu konuda bana biraz bilgi verebilir misiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız? Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
75 Euro ve üstü her ürün gümrüğe takılır. 95 Dolar'ın kaç Euro'ya tekabül ettiğine bak. Bu gümrüğe takılma olayı birazda gümrük memurunun insafına kalmış bir şey. Ben senin için baktım şuan 95 Dolar 86,690 Euro'ya tekabül ediyor, yani evet gümrüğe takılır.

@er36po Hocam takılmadan bu ürünü edinmenin hiç yolu yok mudur ? Malum şu an Amazon'da ücretsiz Prime seçeneği ile kargo da ücretsiz oluyor. Bu ürün burada en aşağı 600-650 tl civarı.

@Tyler Deinsburg'nın da dediği gibi, bu fiyat aralığındaki ürünlerin gümrüğe takılıp takılmaması tamamem gömrük memurunun insafına kalmış...
Daha öncesinde ortalama aynı fiyata (80-100 $) aldığım bazı ürünlerde gümrük bedeli tabi tutulmazken bazılarunda da tersi bir durum olup gümrük bedelinin kesildiğini gördüm.

Yanılmıyorsam @Akif'ön de son zamanlarda yurtdışı bir kaç ürün siparişi olmuştu, onun da fikrini almak gerek.

@er36po Hocam gümrükte takılmaktan kastım yani benim gidip bu ürünü belli bir yerden almam gerekir mi ? Yani gümrükte takılınca belli bir gümrük bedeli aldığım ürünün fiyatından mı kesiliyor o kısmı tam çözemedim. Dediğiniz gibi biraz da benim şansıma kalmış. Ona göre bu ürünü sipariş vermek istiyorum çünkü gerçekten çok met edilen bir ürün.

Hayır, hiç bir şey yapmanız gerekmiyor.
Eğer ürününüz gömrük bedeline tabi tutulursa, siz o gömrük bedelini kargonun kapıda yani verdiğiniz adreste ödüyorsunuz. :)

Örneğin; aldığınız ürün kargo dahil 300 TL, buna ek olarak gömrük bedeli dahil edilir.
Yanılmıyırsam aldığınız bu ürünün gümrük bedeli yaklaşık 40 TL civerindadır.

Ürünün kargosunun ücretsiz olma durumu nasıl olur ? Yani biraz baktım ama tam çözemedim yine. Kusura bakmayın bu yurtdışından alışveriş yapma konusunda cahilim.

Dosya Ekleri

• Amazon.PNG
    Amazon.PNG
    13,4 KB · Görüntüleme: 271
Görünen o ki; 9,74 dolar kargo 46,04 dolar da gümrük (Vergi) bedelini ödeme zorunluğunuz var.

Sanırım @Akif' bir alış verişinde kargo bedelini ödememişti. Bunu nasıl yaptığını ben de öğrenmek istiyorum?
Bende bu akşam bir arkadaş için Amazon'dan alış-veriş yapacağım. Bu vesile ile kargo bedelini ödememiş oluruz belki.

Gümrük için ayrıca ücreti hiç ödemedim. Sadece Amazon'a tek seferlik ödeme yaptım. Sebebi aldığım ürünlerin fiyatının belli miktardan düşük olması sanıyorum. Yani öyle görüyoruz sürekli.

Aldığım ürünlerin en pahalısı 80 dolar falan zaten.

@Akif, peki bu Kargo bedelini iptal etme şansımız var mı, var ise bunu nasıl yapıyoruz?
Açıkçası birçok defa yurt dışı alışverişlerimde kargo iptali vb. gibi durumlarla karşılaşmadım.:kararsız: Ancak böyle bir durumun yani kargo iptalinin mümkün olduğu söyleniyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı