Razer Ornata V2 vs Razer Blackwidow V3 TKL

Auburntusk

Hectopat
Makaleler
3

Linklerdeki 2 üründen birini almayı düşünüyorum, küçük ve kompakt olmasından hatta mekanik olmasından dolayı Black Widow beni cezbediyor(daha önce hiç mekanik kullanmadım), ama çok gürültülü olduğuna dair yorumlar da bir o kadar korkutuyor. Videolarda evet gürültülü gibi ama gerçek kullanıcıları varsa ve bilgi aktarırsa çok sevinirim. Siz ikisi arasından hangisini önerirsiniz? İtopya'da Black Widow V3 799'a düşmüştü bugün ama yakalayamadım...

Blackwidow v3 kullanıyorum ve öneririm. Evet gürültüsü fazla ama sessiz olmak gibi bir iddiası yok zaten. Fiyat konusunda da sık sık indirime giriyor. Ben olsam bu fiyatlara mekanik klavye alırdım eğer gürültü problemim yoksa. V3 sık sık 700 liraya düşüyor bu arada fiyatını gözetlersen.

Black Widow V3 kullanıyorum ve öneririm. Evet gürültüsü fazla ama sessiz olmak gibi bir iddiası yok zaten. Fiyat konusunda da sık sık indirime giriyor. Ben olsam bu fiyatlara mekanik klavye alırdım eğer gürültü problemim yoksa. V3 sık sık 700 liraya düşüyor bu arada fiyatını gözetlersen.

Hocam odamda tek değilim en büyük sıkıntım bu gece gerçekten kafa ütüleyen bir yapısı mı var? Eğer çok gürültülü sana gelmez diyorsanız önerdiğiniz bir mekanik klavye var mıdır? Çok Razer'den şaşmak istemiyorum ama Green Switch biraz korkutuyor açıkçası

Odada tek değilsen bence katiyen alınmaz, ben odada tek başıma olduğum hâlde geceleri dayanamıyorum bazen sesine. Öneri konusunda da arkadaşlar daha iyi tavsiyeler verecektir, ben V3 hakkında bilgi verebilirim kullandığım için.

Bana göre memur değilseniz tam boy klavye alan işgalinden başka bir şey değil. Onun için bu karşılaştırmada TKL olanı seçerdim ama onda da bilek desteği yok yada fotoğrafa koymamışlar. Razer Yeşil Switch de Cherry mavi switch gibi gürültülü, onun yerine kırmızı switch veya kırımızı switch'in Razer'daki karşılığı ne ise öyle bir klavye bakmanız daha hayrınıza olacaktır.

Ornata sahibiyim, pek sessiz sayılmaz. Ancak mekanik bir klavye olmamasına rağmen, mekanik gibi bir klavye bunu ilk dokunuşta anlıyorsunuz. Ayrıca güzel bir bilek desteği var. Fakat ben zamanında 500 liradan almıştım, 700 gibi bir fiyata mekanik klavye almanız daha iyi olabilir. RGB aydınlatması olarakta Blackwidow daha iyi (efekt anlamında, Razer Synapse custom profil indirirseniz dediğimi anlarsınız.)

Fakat en nihayetinde mekanik takıntınız yoksa Ornata alınabilir, ben kesinlikle tavsiye ediyorum. Membran bir klavye olupta mekaniğe bu kadar yakın, hatta bazılarını geçen bir klavye henüz görmedim.

Bana göre memur değilseniz tam boy klavye alan işgalinden başka bir şey değil. Onun için bu karşılaştırmada TKL olanı seçerdim ama onda da bilek desteği yok yada fotoğrafa koymamışlar. Razer Yeşil Switch de Cherry mavi switch gibi gürültülü, onun yerine kırmızı switch veya kırımızı switch'in Razer'daki karşılığı ne ise öyle bir klavye bakmanız daha hayrınıza olacaktır
razerdaki kırmızı switch muadilleri yoklar piyasada olanlar da ateş pahası. diğer parçalar da razer olunca dediğim gibi çok razerden çıkmak istemiyorum ama gözüme takılan 1-2 model daha var

Ornata sahibiyim, pek sessiz sayılmaz. Ancak mekanik bir klavye olmamasına rağmen, mekanik gibi bir klavye bunu ilk dokunuşta anlıyorsunuz. Ayrıca güzel bir bilek desteği var. Fakat ben zamanında 500 liradan almıştım, 700 gibi bir fiyata mekanik klavye almanız daha iyi olabilir. RGB aydınlatması olarakta Blackwidow daha iyi (efekt anlamında, Razer Synapse custom profil indirirseniz dediğimi anlarsınız.)

Fakat en nihayetinde mekanik takıntınız yoksa Ornata alınabilir, ben kesinlikle tavsiye ediyorum.

mekanin takıntım yok hatta bundan 1 ay önceki bir kaç konuda mekanik önermeyen biriydim :D ama merak ediyorum artık açıkçası ve deneyimlemek istiyorum. biraz araştımalarıma göre kırmızı switch veya mesela logitechin romer g switchi bana göre. ama iş model bulmay agelince uygun model bualmıyorum

Son düzenleme:
razerdaki kırmızı switch muadilleri yoklar piyasada olanlar da ateş pahası. diğer parçalar da razer olunca dediğim gibi çok razerden çıkmak istemiyorum ama gözüme takılan 1-2 model daha var

mekanin takıntım yok hatta bundan 1 ay önceki bir kaç konuda mekanik önermeyen biriydim :D ama merak ediyorum artık açıkçası ve deneyimlemek istiyorum. biraz araştımalarıma göre kırmızı switch veya mesela logitechin romer g switchi bana göre. ama iş model bulmay agelince uygun model bualmıyorum
Blackwidow almanızı tavsiye ederim, eğer deneyimlemek istiyorsanız. Fakat tam olmayan klavyeler bana oyuncak gibi geliyor, o yüzden bilemedim. BlackWidow'un aslında tam klavyesi de var.

Corsair'de güzel bir klavye bu arada. Fakat Razer'da öyle bir RGB düzenlemesi var ki diğerlerinde olduğunu sanmıyorum. İnternette de çok fazla custom profil var. Resmen sınırsız bir içerik söz konusu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı