Razer Tiamat 2.2 V2 inceleme

• Konuyu başlatan Femto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.008
Çok sesli. Bu incelemeye kulaklığı 2 kelime ile özetleyerek başlamak istiyorum, çok sesli. Tam seste Sennheiser HD 400S ile ses karşılaştırmasını koyacağım, kulaklık gerçekten çok sesli. İncelemeye başlayalım hafiften.

Kutu;
Kutu tasarımını gerçekten çok beğendim. Tasarım ve hissiyat olarak gerçekten premium bir hissiyat veriyor, her ne kadar içerik olarak dolu dolu olmasa da. Kutu içerisinden kulaklığımız, 2 metrelik 3.5mm ayırıcı kablomuz ve Razer ile bütünleşmiş "Teşekkür" mektubumuz çıkıyor. Kulaklık sert bir süngerin üstünde bırakılmış ve aşağıda "Welcome to The Cult of Razer" yazıyor.

Malzeme Kalitesi;
Kulaklığın kasası alüminyumdan ve sert plastikten yapılma, plastik o kadar sert ki metalmiş gibi bir hissiyat veriyor. Şu ana kadar kullandığım ve en dayanıklı hissettiren oyuncu kulaklığı bu, diğerleri bununla yarışamıyor bile. Ürünü 7 Nisan 2020 tarihinde satın almıştım ve üründe kozmetik olarak neredeyse hiçbir sorun yok hala, sağ kulağın arka kısmında 7 milimetrelik bir boya atması var o kadar. Süngerler hala çok kaliteli, hiçbir şekilde yırtılma, aşınma yok. Hem ayırıcı kablo hem de kendi kablosu tamamen örgü ve şu ana kadar kırıştığını görmedim hiç .Neredeyse 1 yıllık bir Razer kulaklığında bunu görmek bana şaşırtıcı geldi, çok önceden kullandığım Kraken 7.1 ile karşılaştırınca, Tiamat 2.2 V2 çok daha kaliteli duruyor diyebilirim.

Ergonomi;
Kulaklık ergonomi ve rahatlık olarak da çok hoşuma gitti diyebilirim, her gün yaklaşık 10 saat takıyor olmama rağmen hiçbir ağrı yaşamadım şu ana kadar, sadece saçım ıslakken toplayarak kullandığımda kafamın üstü kaşınıyordu biraz. Onun da kafa desteğinin alt kısmının file olmasından dolayı normal olduğunu düşünüyorum (üst kısmı değil, üst kısmı yapay deri. Yapay derili süngerler gayet rahat ve esnek, ayrıca kulağınızı da içine alıyor, üstünde durmuyor. Kulaklığı kullanırken yaklaşık 4 saatlik aralıksız kullanımdan sonra kulağımın terlediğini ve silmem gerektiğini hissettiğimi söylemem gerek. Ayrıca, kulaklıklar içe doğru katlanabiliyor ve bu sayede boynunuza takarken rahatsızlık çekmiyorsunuz.

Mikrofon Kalitesi;
Mikrofon kalitesi gayet normal/sıradan diyebiliriz. Aşağıda Sennheiser HD400S'in mikrofonuyla olan karşılaştırmalarını bulabilirsiniz. Mikrofonun frekans aralığı 100hz-10kHz, 1kHz frekansındaki hassasiyeti "-38 dB ±3 dB" ve >58dB değerinde bir sinyal/gürültü oranına sahip. Ayrıca mikrofonun türü ECM ve yönsüz olarak belirtilmiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videoyu yükledikten sonra fark ettim, Camtasia nedenini bilmediğim bir şekilde boost eklemiş seslere, sesler bu kadar yüksek değil normalde. Bu kadar dip ses olmadığını canı gönülden söyleyebilirim, isteyen olursa Discord üzerinden atabilirim bu sesleri.

Ses Kalitesi;
Ses kalitesi benim için bu kulaklığa şaşırmamı sağlayan en önemli sebepti. Bir oyuncu kulaklığı alıp bu kadar güzel seslerle şarkı dinleyebileceğimi hiç düşünmemiştim. Evet tabii bu bir oyuncu kulaklığı olduğundan 250Hz kısmında yüksek bir boost var, ancak bu gayet doğal ve kritik dinleme yapmıyorsanız kötü bir şey değil. Ahım şahım olmasa da kaliteli midleri, sıradan düzeyde tizleri belirtiyor. Tizler çok öne vurulmasa da temiz olarak verildiğini söyleyebilirim, gürültü oranı gayet düşük. En alışılması zor durum ise ses yüksekliği oldu benim için, kulaklıkta toplam 4 tane 50mm titanyum kaplama diyaframlı Neodymium sürücüler bulunuyor. Frekans aralığı 20hz-20KHz, ön sürücüler 32 Ohm dirence ve arka sürücüler 16 Ohm dirence sahip. Ayrıca kutu üzerinde maksimum girdi gücünün 50mW olduğu belirtilmiş. Aşağıda Sennheiser HD400S ile ses yüksekliği karşılaştırmasını görebilirsiniz. Ses kalitesi olarak sayamayacağım bunları, çünkü telefonumun mikrofonunun çok iyi olduğunu düşünmüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eksiler;
Benim gözümde bu kulaklığın iki eksi yönü var, onlar da mikrofon ve stokta bulunamıyor olması. Arkadaşlarım discord üzerinde konuşurken bazen kendilerini duyabiliyorlar, bu belki ses yüksekliğindendir tam olarak bilemiyorum ama böyle bir sorun var. Onun dışında, ben geçen sene bu kulaklığı 400TL gibi bir fiyata aldım. Geçenlerde bu kulaklığın stokta kalmadığını ve olan yerlerde 800TL civarına satıldığını gördüm, çok mantıksız geldi bu fiyatlar. Bazen 450-500TL civarında stoklara geliyor, o zaman alınabilir.

Puanlama;
Puanlamasını yapmak benim için zor ancak Arctis 1 ve 3'e fark attığını söyleyebilirim. Verdiğim fiyatı hesaba katıp, Discord üzerindeki gürültü engelleme özelliklerini de hesaba katarsak 4.5/5 diyebilirim. Herkese önerebileceğim bir kulaklık bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…