Razer Viper Pro V2 dongle ile mi geliyor?

Bütçe
3.000 - 4.500 TL
Arkadaşlar kusura bakmayın konuyu tekrar hortlatıyorum, Razer deathadder V3 Pro için de geçerli mi bu 8K Hz dongle çıkmama olayı?
Evet geçerlidir ama 8k hz dongle gerçekten gereksiz şuan aktif hs oranım %62'de mouse'u 1 haftadır kullanıyorum.

1. İnsan gözü o kadar farkı algılayamaz: 1K, 2K ya da 4K Hz polling rate bile zaten çok yüksek hızlarda veri gönderiyor. 8K Hz, teoride daha düşük gecikme sağlar ama pratiğe geldiğinde fark hissedilmeyecek kadar küçük olur.
  2. Sistem gereksinimi ağır: 8K Hz düzgün çalışsın diye sistemin de güçlü olması lazım. CPU’ya ciddi yük bindiriyor, özellikle düşük/orta seviye sistemlerde performans düşüşü bile yaşanabilir.
  3. FPS oyunlarda fark minimal: Profesyonel CS2 ya da Valorant oyuncularının bile çoğu 1K-2K kullanıyor. 8K’yı kullanan çok az kişi var ve çoğu farkı hissetmiyor bile.
  4. Fiyat/performans orantısız: 8K Hz dongle ve mouse’lar pahalı. O paraya daha iyi sensörlü ya da daha hafif bir mouse almak, performansa daha çok katkı sağlar.
  5. Gelecek için bile erken: 8K Hz daha çok bir pazarlama olayı şu an. Gerçek anlamda bir fayda sağlayabilmesi için hem yazılım hem donanım tarafında daha çok gelişme lazım.”
  6. İnsan gözü o kadar farkı algılayamaz: 1K, 2K ya da 4K Hz polling rate bile zaten çok yüksek hızlarda veri gönderiyor. 8K Hz, teoride daha düşük gecikme sağlar ama pratiğe geldiğinde fark hissedilmeyecek kadar küçük olur.
  7. Sistem gereksinimi ağır: 8K Hz düzgün çalışsın diye sistemin de güçlü olması lazım. CPU’ya ciddi yük bindiriyor, özellikle düşük/orta seviye sistemlerde performans düşüşü bile yaşanabilir.
  8. FPS oyunlarda fark minimal: Profesyonel CS2 ya da Valorant oyuncularının bile çoğu 1K-2K kullanıyor. 8K’yı kullanan çok az kişi var ve çoğu farkı hissetmiyor bile.
  9. Fiyat/performans orantısız: 8K Hz dongle ve mouse’lar pahalı. O paraya daha iyi sensörlü ya da daha hafif bir mouse almak, performansa daha çok katkı sağlar.
  10. Gelecek için bile erken: 8K Hz daha çok bir pazarlama olayı şu an. Gerçek anlamda bir fayda sağlayabilmesi için hem yazılım hem donanım tarafında daha çok gelişme lazım.

Hayır Türkiye de çıkmıyor diye biliyorum.
123123.png

2 kez sordum ikisinde de çıkıyor dediler hocam güvenip alıcam artık yarın, şekli vs çok hoşuma gitti :D 8000hz dongle çıkmıyorsa da iade edip scyrox V8 almayı düşünüyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Eki Görüntüle 2471455
2 kez sordum ikisinde de çıkıyor dediler hocam güvenip alacağım artık yarın, şekli vs çok hoşuma gitti :D 8000Hz dongle çıkmıyorsa da iade edip Scyrox V8 almayı düşünüyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

O zaman çok iyi zaten birçok insana göre şu an en üst seviye farelerden biri hatta en iyi mouse Viper V3 Pro.

O zaman çok iyi zaten birçok insana göre şu an en üst seviye farelerden biri hatta en iyi mouse Viper V3 Pro.
Belirtmeyi unutmuşum pardon, viper V2 Pro için sormuştum bunu gaming gen'e, bu cevabı verdi onlar da.. V3 çok pahalı geldi ve sensör farkı da çok yok sanırım Viper pro V2 ile arasında?

Belirtmeyi unutmuşum pardon, Viper V2 Pro için sormuştum bunu Gaming Gen'e, bu cevabı verdi onlar da. V3 çok pahalı geldi ve sensör farkı da çok yok sanırım Viper Pro V2 ile arasında?

V2 Pro da çok iyi hocam fakat şimdi gördüm de V3 Pro 8KHz de 17 saat şarj süresi veriyormuş.

V2 Pro da çok iyi hocam fakat şimdi gördüm de V3 Pro 8KHz de 17 saat şarj süresi veriyormuş.
Konu çok uzun süredir açık olduğu için artık mesaj yazmaya utanıyorum da, V2 pro ne kadar şarj süresi veriyor V3'e nazaran? Razer'in sitesinde öyle bir veri bulamadım.

Edit: Buldum, V3'de olduğu gibi onda da 17 saat yazıyor. Fakat V3'ün batarya kapasitesi 302 mAh'miş, V2'nin ise 500 mAh olduğu yazıyor. Bu değerler her türlü çok iyi benim için zaten, umarım dedikleri gibi 8K Hz dongle ile beraber gelir :D

Son düzenleme:
Konu çok uzun süredir açık olduğu için artık mesaj yazmaya utanıyorum da, V2 pro ne kadar şarj süresi veriyor V3'e nazaran? Razer'in sitesinde öyle bir veri bulamadım.
8000 Hz destekli dongle çıkmaktadır.Demişler ama 8000 hz'i sağlayan hyperpolling dongle çıkmıyor diye biliyorum çünkü sadece dongle 30 dolar.Çıkarsa çok iyi olur ama sanmıyorum.

8000 Hz destekli dongle çıkmaktadır.Demişler ama 8000 hz'i sağlayan hyperpolling dongle çıkmıyor diye biliyorum çünkü sadece dongle 30 dolar.Çıkarsa çok iyi olur ama sanmıyorum.
Ben o dongle'in kutu içerisinden çıkıp sormadığını sormuştum evet demişler, adam akıllı kutu açılımı/inceleme falan da bulamadım ki 2025 yılından. Evet çıkıyor dedilerse çıkıyordur diye düşünüyorum baya baya detaylı yazmıştım çünkü göreceğiniz üzere. Çıkmazsa da iade kabul ederler umarım.

Viper V2 Pro'da 8k olanı çıkmıyor. Anam babam kendi Dongle'ı çıktı, uzatma + usb hub ile birlikte. Bir de Razer'in bu dongleları biraz şans işi. Bende 1 kere oldu ama yabancı forumlarda çok gördük bir süre sonra çalışmayı bırakıyor, PC tanımıyor. Bende tüm mouse garanti kapsamında değişti.

Diğer bir sorunda scrool wheel encoderi kalih encoderi kullanıyorlar ve birçok Razer gibi tekerlek bir süre sonra jumping sorunu yaratıyor. Alideden alacağın bir ttc Gold 12mm encoderi sonradan lehimle değiştirdinmi sorunsuz oluyor.

Bu arada mouse çok hafif ve içinden çıkan griplerde bir o kadar kalitesiz bilgin olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı