Rehber Razer'ın Focus+ sensörü neden piyasanın en iyisidir?

Tamamdır çok teşekkür ederim lakin 3359 yazdım ben siz 3389 yazmışsınız bir de focus+ ın fiyatları pahalı geldiği için 3359 ile Razer 5G arasında tercih yapmak zorunda kaldım ikisinden birinin illaki ufak da olsa bir üstünlüğü vardır diye düşünüyorum sizce hangisini tercih etmeliyim aralarındaki fark nelerdir?
Yanlış okumuşum, kusura bakmayın.

Razer Focus+ > Razer 5G > 3359

Sensörlerin özelliklerine buradan bakabilirsiniz.
 
Anladım Razer DeathAdder Elite'den Viper Mini'ye geçicektimde Viper Mini'nin sensörü daha kalitesizse geçiş yapmam pek mantıklı olmaz o halde.
Selamlar, şu an a4tech x7-F6 modelini kullanıyorum. Elim 18-9. Viper mini ve deathadder v2 arasında gidip geliyorum ben de. Kararsızlığımın sebebi fiyatın gözüme çok gelmesi. Genelde fps ağırlıklı oyunlar oynuyorum. Öneriniz var mıdır?.

@hadwiger Açtığınız sensör konuları ve bilgi paylaşımınız için size teşekkür ederim. Üstteki soruyu siz de değerlendirebilir misiniz?
 
Selamlar, şu an a4tech x7-F6 modelini kullanıyorum. Elim 18-9. Viper mini ve deathadder v2 arasında gidip geliyorum ben de. Kararsızlığımın sebebi fiyatın gözüme çok gelmesi. Genelde fps ağırlıklı oyunlar oynuyorum. Öneriniz var mıdır?
FPS ağırlıklı oyun oynayan birisi Viper Mini le Deathadder V2 arasındaki fiyat farkını hissedecektir. El ölçülerimiz aynı, Deathadder V2 elinize uyar yüksek ihtimalle. Eğer bütçe sıkıntı değilse DA V2 öneririm kesinlikle.
@hadwiger Açtığınız sensör konuları ve bilgi paylaşımınız için size teşekkür ederim. Üstteki soruyu siz de değerlendirebilir misiniz?
Rica ederim.
 
FPS ağırlıklı oyun oynayan birisi Viper Mini le Deathadder V2 arasındaki fiyat farkını hissedecektir. El ölçülerimiz aynı, Deathadder V2 elinize uyar yüksek ihtimalle. Eğer bütçe sıkıntı değilse DA V2 öneririm kesinlikle.

Rica ederim.
Teşekkür ederim tekrardan. Sol tuşta herhangi bir sıkıntı var mı peki v2'nin? Bazı mağaza değerlendirmelerinde sol tuşun fazla hassas olduğundan bahsedilmiş. Kaygan pedler ve mouse ağırlığının çok (80 gr bence çok da hafi değil aynı fikirde değilim tabii) az olduğunu ve elin dinlenme pozisyonunda bile imlecin hareket ettiğinden bahsediyorlar. Basit bir mouse pad im mevcut. Bu konular hakkında da bir yorum getirir misiniz? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bu arada
 
Teşekkür ederim tekrardan. Sol tuşta herhangi bir sıkıntı var mı peki v2'nin? Bazı mağaza değerlendirmelerinde sol tuşun fazla hassas olduğundan bahsedilmiş. Kaygan pedler ve mouse ağırlığının çok (80 gr bence çok da hafi değil aynı fikirde değilim tabii) az olduğunu ve elin dinlenme pozisyonunda bile imlecin hareket ettiğinden bahsediyorlar. Basit bir mouse pad im mevcut. Bu konular hakkında da bir yorum getirir misiniz? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bu arada.
Şu an kullanmıyorum ama daha önce kullandım.

Deathadder V2'nin tuşları biraz hassas evet. Ama şahsen rahatsız edecek kadar hassas olduğunu düşünmüyorum. Daha önce bir arkadaşım bu hassaslıktan rahatsız olduğu için fareyi iade etmişti. Biraz da kişisel bir şey.
 
Merhabalar.

Bugün, barındırdığı teknolojiler ve özellikler ile piyasanın en iyisi olan focus+ sensörün neden "en iyisi." olduğu anlatmaya çalışacağım.

Razer focus+
Razer'ın geçen yıl piyasaya sürdüğü ve yeni nesil farelerinde kullandığı sensördür. Pixart ile ortak bir ekip kurularak tasarlanan bu sensör, %99, 6 çözünürlük hassasiyeti ile sınıfın lideridir.

focus+'ın özellikleri ve teknolojileri;
  • 650 IPS.
  • 20.000 DPI.
  • Smart tracking.
  • Asymmetric cut-off
  • Motion Sync.
Razer focus+, sunduğu 650 IPS tarama hızı ve 20, 000DPI ile en hassas fare hareketlerine rahatlıkla ayak uydurabiliyor. Eğer Razer marka bir mouse Pad'iniz varsa, asymmetric cut-off sayesinde sensörün harekete geçme mesafesini dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Kalitesiz sensörlerde çok sık meydana gelen, fareyi havaya kaldırdığımızda sensörün çalışmaya devam etmesi durumu focus+ sensöründe asymmetric cut-off sayesinde engelleniyor.

Asymmetric cut-off ile Smart tracking beraber çalışarak farenin her yüzeye kolayca ayak uydurabilmesini sağlar.

Normal sensörlerde bilgisayarınız sensörden bilgi aldığında, bunu farenin gönderdiği sinyalle iyi bir şekilde hizalamayamaz. Bunun sonucunda farelerde donma, takılma, lag gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Motion Sync, focus+ sensörün daha yüksek bir sensör duyarlılığına sahip olmasını sağlar. Gönderdiği sinyallerini bilgisayarınızın bilgileri ayıkladığı aralıklarla senkronize ederek, daha tutarlı bir izleme yolu oluşturur ve gecikme süresini minimuma indirir.

Eki Görüntüle 819395

Razer focus+ sensörünü kullanan fareler
  • Razer Viper Ultimate.
  • Razer DeathAdder v2.
  • Razer DeathAdder V2 Pro.
  • Razer Basilisk v2.
  • Razer Basilisk Ultimate.
  • Razer naga Pro.
  • Razer naga left-hand

Razer focus+ ortalama fiyatı
şu anda bu sensöre sahip olan fareler arasında en ucuzu 450TL'lik fiyatı ile Basilisk v2.
En pahalısı ise 1200TL'lik fiyatı ile Basilisk Ultimate.

Razer focus+ sensörün rakipleri
Teknik özellik bakımından focus+'a rakip olabilecek tek sensör Logitech'in Hero 25k sensörüdür. 25.000DPI ile focus+'tan üstün olsa da ms ve IPS olarak üstün değil.

Umarım düzgün bir şekilde anlatabilmişimdir. Biraz aceleye geldi, çok fazla detaya giremedim. Herhangi bir sorunuz varsa sorabilirsiniz, iyi sosyaller.


Hocam güzel konu güncel olarak piyasada ki en iyi sensör hala Razer focus+ mı yoksa değişti mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı