Çözüldü RDR 2 görüntüde karıncalanma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehmet Körük

Hectopat
Daha fazla  
2 haftadır girmiyordum, bugün girdim ve ekran böyle oldu. Ekran kartım güncel. Alt+Tab yapınca bu hale geliyor. Oyunu kapatınca gidiyor, diğer oyunlarda hiçbir problem yok. Alt+Tab yapınca bile.
Laptop özelliklerim:
Lenovo Ideapad Gaming 3
Ryzen 5 4600H.
GTX 1650 Ti.
120Hz ekran.

1617316785238.png

Çözüm
Nasıl hallettiniz.

Rockstar Support'tan AMD'nin yazılımını indirdim orada paylaşmışlar o yazılım driverları kaldırdı sonra tekrar yükledim sorun çözüldü 3 gün uğraştım en sonunda oldu ilk başta güncellmiştim ama olmadı sonra formatladım yine olmadı artık düzeldi çok şükür.
Sendeki o olabilir. Arkadaşında seninkiyle aynı olmayabilir. Arıza yaptığı zamanda görüntü böyle oluyor.

Dostum yazdığımı okumayacaksın sanırım. Ben dün aynı karıncalanmayı yaşadım. Oyun DX12 yle oyunu açtığı için böyle yapıyor. Vulkan API yi kullanmıyor. Rockstar Support bunu yapmamı önerdi ve işe yaradı, başka bir çözümü yok boşuna iade vs yapmasına gerek yok.

Dostum yazdığımı okumayacaksın sanırım. Ben dün aynı karıncalanmayı yaşadım. Oyun DX12'yle oyunu açtığı için böyle yapıyor. Vulkan API yi kullanmıyor. Rockstar Support bunu yapmamı önerdi ve işe yaradı, başka bir çözümü yok boşuna iade vs yapmasına gerek yok.

DX12 de açıyorum ben bir sorunla karşılaşmadım. Altada attım tekrarda girdim oyuna.

Alakası yok öyle bir şey olsa her oyunda yapar ve FurMark benchmark testlerine soktum Lenovo ile görüştüm donanımsal olmadığı ortaya çıktı.
Senin adına sevindim.

Bu arada Furmark GPU stress testidir. Bahsettiğim Vram artifact farklı bir arıza tipi. Her oyun aynı Vram miktarını aynı saat hızında kullanmaz. Ekran kartı sadece grafik işlemciden oluşmaz. Bu sebeple sorunu Furmark testinde görmemiş olma olasılığın var.

Çözüldü: RDR2 Online "ERR_GFX_D3D_DEFFERED_MEM" hatası açtığım konu da aynı sorunları yaşıyorum ve çözümünü yazdım.

Senin adına sevindim.

Bu arada FurMark GPU stress testidir. Bahsettiğim VRAM artifact farklı bir arıza tipi. Her oyun aynı VRAM miktarını aynı saat hızında kullanmaz. Ekran kartı sadece grafik işlemciden oluşmaz. Bu sebeple sorunu FurMark testinde görmemiş olma olasılığın var.

Biliyorum ama şu an o yunda yapmaya devam ediyor Lenovo ile görüştüm onlarda kontrol etti ama doananımsal değil.
Çözüldü: RDR2 Online "ERR_GFX_D3D_DEFFERED_MEM" hatası açtığım konu da aynı sorunları yaşıyorum ve çözümünü yazdım.
sen hangisini güncelledin knk geçmedi benim sorun

Sizin dediğinizde her oyunda olur RDR açılırken olmuyor oynuyorum olmuyor Alt Tab yapıyorum oluyor diğer oyunlarda Alt Tab'da bir sorun yok sizce bunun ekran kartından olma olasılığı var mı 😂

Konuyla ilgili fikrimi belirtmiştim zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı