RDR 2 iade edilmeli mi?

Yahu yok, bana gelse dese ki RDR2'ye zam geldiğinde dolar 20 TL civarıydı, hiç bölgesel fiyatlandırma yapmadan 60 X (o zamanki kur) olarak fiyat koydular, bölgesel fiyatlandırma yapmadılar; şu an kur arttığı için dolar bazında düşmüş görünüyor; eyvallah başım gözüm üstüne diyeceğim ki doğrusu da bu işin. Şu anda fiyatın globale göre uygun olmadığını söylemek ise bariz yanlış. "çok basit" matematik işlemiyle bulunabiliyor hani bu sonuç.

Yok dostum araştırmanı öneririm yerel fiyatlandırma ile dolar artsa bile fiyat artmamalı buna yerel fiyatlandırma denir (!)

Arkadaşın dediği aylardaki kur da yüksekti lakin hiçbir firma kur güncellemesi yapmadı. Bir anda yükselttiler ve dolayısıyla arttı ve şu anki fiyatlar üzerinden konuşuyoruz. Dünkü fiyat arkadaşı ne kadar ilgilendirirse ilgilendirsin realitede şu anki fiyat üzerinden konuşmak zorundayız. Arkadaş dünkü fiyatın çıktısını alıp odasına poster olarak yerel fiyatlandırma diye asabilir isterse.

Oyun şu anda 100Tl değil 300Tl ve mevcut pazarda fiyatı rekabetçi. Geçmişi anlatıyorum çünkü bilmiyorsun olayları sadece tek cümleyi biliyorsun onu da yarım yamalak.

Yok dostum araştırmanı öneririm yerel fiyatlandırma ile dolar artsa bile fiyat artmamalı buna yerel fiyatlandırma denir (!)

Arkadaşın dediği aylardaki kur da yüksekti lakin hiçbir firma kur güncellemesi yapmadı. Bir anda yükselttiler ve dolayısıyla arttı ve şu anki fiyatlar üzerinden konuşuyoruz. Dünkü fiyat arkadaşı ne kadar ilgilendirirse ilgilendirsin realitede şu anki fiyat üzerinden konuşmak zorundayız. Arkadaş dünkü fiyatın çıktısını alıp odasına poster olarak yerel fiyatlandırma diye asabilir isterse.

Oyun şu anda 100TL değil 300TL ve mevcut pazarda fiyatı rekabetçi. Geçmişi anlatıyorum çünkü bilmiyorsun olayları sadece tek cümleyi biliyorsun onu da yarım yamalak.

Bak dostum. Kesinlikle anlayacağın bir örnekle sana anlatıyorum. Bir muz var pazarda 1 TL. 1 ay sonra gidip almaya karar veriyorsun. Fiyatı ne? 370 TL. "çüş ya çok pahalanmış daha bir 1 ay önceki fiyatı 100TL'ydi kazık fiyata aldık" diyorsun ve muzunu alıyorsun. Sonra aklına "acaba iade mi etsem ya çok pahalıya aldım." diyorsun. Ama 1 ay önce alsaydın böyle olmazdı.

De bağlacının konuyla alakası yok yine "de" falan anlatıyorsun bir şeyler. Sen konuyu gör ardı et, yarın de nasıl yazılır öğreneceğim söz olsun!

Bak dostum. Kesinlikle anlayacağın bir örnekle sana anlatıyorum. Bir muz var pazarda 1 TL. 1 ay sonra gidip almaya karar veriyorsun. Fiyatı ne? 370 TL. "çüş ya çok pahalanmış daha bir 1 ay önceki fiyatı 100TL'ydi kazık fiyata aldık" diyorsun ve muzunu alıyorsun. Sonra aklına "acaba iade mi etsem ya çok pahalıya aldım." diyorsun. Ama 1 ay önce alsaydın böyle olmazdı.

Muz hesabından anlatayım galiba bundan anlıyorsun.

1 ay önce almadın çünkü muz ihtiyacın yoktu. Şu an muz ihtiyacın var ve aldın. Eğer "önceden 100TL imiş şu an 370TL iade mi etsem" dersen o muzu iade edersin ve paran elinde kalır. Eski muz fiyatından satan başka yer yok çünkü. Ve ileride tekrar muz fiyatının artacağı konuşulurken şu an muzunu iade edersen tekrar o fiyata bile muz alamayacaksın. O yüzden eski muz önemsiz yeni muz önemli anladın mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı