RDR 2 kumarbaz mücadelesi

Ozzy34

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Veri Merkezi Mühendisi ve Sanallaştırma Uzmanı
Merhaba arkadaşlar

230. Saatten sonra oyundaki her şeyi yaptım ve oyun bitti John kısmına geçtim. Oyun şu anda tüm ilerleme kısmı %90 gösteriyor mücadelelerin sadece 4' D'ünü bitirdim tek sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm mücadele kumarbaz olan ben hayatımda hiç poker, blackjack, domino oynamadım bu mücadeleleri kolay geçme şansımız var mıdır acaba? Ya da bir yöntem mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar

230. Saatten sonra oyundaki her şeyi yaptım ve oyun bitti John kısmına geçtim. Oyun şu anda tüm ilerleme kısmı %90 gösteriyor mücadelelerin sadece 4' D'ünü bitirdim tek sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm mücadele kumarbaz olan ben hayatımda hiç poker, blackjack, domino oynamadım bu mücadeleleri kolay geçme şansımız var mıdır acaba? Ya da bir yöntem mi?
Hocam ben de normalde domino, blackjack ya da poker oynamadım ama Rdr2 sayesinde dominonun uzmanı oldum desem yeridir. Blackjack ve pokeri ben de pek anlayamadım ama domino konusunda zorluk çekmezsiniz. Oyunda domino mekanına gidin birkaç el atın kavrarsınız. Diğer ikisi içinse YouTube'den videolarını izleyin ya da gerçek hayatta bilen birisine sorun, o şekilde kavrayabilirsiniz. Hilesi falan var mı onun hakkında bilgim yok maalesef.

Yapılamayacak challenge yok, sadece çok zaman alıyor. Kumarbaz 6-8 ve 9 kanser edici, kolay geçme yöntemi ve glitch maalesef yok. Uğraşmanız ve sabırla vakit ayırmanız gerek. Poker'in ustası değilim, ama zorlanmadım. BJ zaten basit birkaç kez oynasan direk kavrarsın, Domino'da mutlaka ve mutlaka yüksek sayılı taşları ilk önce elinden çıkarmaya bak, 6-6 taşı ilk attığında rakip sürekli taş çekebiliyor şansa bağlı olarak, ve daha erken elindeki taşları bitiriyorsun.

Hocam ben de normalde domino, blackjack ya da poker oynamadım ama Rdr2 sayesinde dominonun uzmanı oldum desem yeridir. Blackjack ve pokeri ben de pek anlayamadım ama domino konusunda zorluk çekmezsiniz. Oyunda domino mekanına gidin birkaç el atın kavrarsınız. Diğer ikisi içinse YouTube'den videolarını izleyin ya da gerçek hayatta bilen birisine sorun, o şekilde kavrayabilirsiniz. Hilesi falan var mı onun hakkında bilgim yok maalesef.
Hocam nasıl yaptınız? kafayı yiyeceğim, yardım edin.

Evet hocam, lütfen şu göreve yardım edin, 1-2 saatir oynuyorum 1 el dahi kazanamadım.

Hocam hangi görev anlamadım ama dominonun mantığı basit. Mesela şöyle başlayayım; taşların puan değerleri var. Taşlar ortadan ikiye bölünmüş şekilde (dikkat ederseniz görebilirsiniz) ve sağ sol ayrı olmak üzere sayı değerleri var. Zar gibi düşünün; sağda 1, solda 6 nokta varsa toplam değeri 7'dir o taşın. Boş taşlar da var (direkt hiç nokta olmayan) onların da boş kısımlar 0 puan geçiyor.

Şimdi oyunun mantığıysa elinde en yüksek puan değerine sahip taşı olan ilk başlar. Rdr2'de zaten buna dikkat etmenize gerek yok çünkü oyun sizi uyarıyor siz mi başlıyorsunuz yoksa rakip mi konusunda.

Mesela rakip sol tarafı 6 nokta, sağ tarafı 5 noktalı bir taş attı. Siz de bunu devam ettiriyorsunuz. Oyunda 2 yol var; sağ ve sol olarak. Sağdaki 5 noktaya uygun sizde de bir kenarı 5 nokta olan bir taşı koyacaksınız oraya. Rakip de belki oraya belki diğer tarafa koyar taşını.

Burada yapmanız gereken analiz rakip siz koydukça oraya koymaktan çekiniyor mu konusu. Çünkü mesela siz sürekli kenarı 3 ve 5 ile biten taşları koyuyorsunuz sağ tarafa ve rakip sağ tarafa 1 tane bile taş koymuyor. Sol tarafa koyduklarında da hiç 3 ve 5 mevcut değil. Bu genelde rakibin elinde o taşın olmadığı anlamına geliyor ve kazanmanıza olanak veriyor işleri güzel yürütürseniz. Neyse burası biraz ilerledikten sonra sana lazım olur.

Yani yukarıdaki yazıyı sana özetleyecek olursam yapman gereken köşedeki nokta sayısı mesela 3 ise sen de bir kenarı 3 olan bir taşı oraya koyacaksın. İki kenarı da aynı olan taşı koyarsan sayı değişmez yani yine o yola 3 koyabilirsin mesela. Elinde koymaya uygun taş olmadığında da doğal olarak pas geçersin ve rakip de pas derse senin ardından oyun biter.

Not: Telefondan elimden geldiğince güzel yazmaya çalıştım ama bu kadar oluyor maalesef, anlatabildiysem ne mutlu.

Hocam hangi görev anlamadım ama dominonun mantığı basit. Mesela şöyle başlayayım; taşların puan değerleri var. Taşlar ortadan ikiye bölünmüş şekilde (dikkat ederseniz görebilirsiniz) ve sağ sol ayrı olmak üzere sayı değerleri var. Zar gibi düşünün; sağda 1, solda 6 nokta varsa toplam değeri 7'dir o taşın. Boş taşlar da var (direkt hiç nokta olmayan) onların da boş kısımlar 0 puan geçiyor.

Şimdi oyunun mantığıysa elinde en yüksek puan değerine sahip taşı olan ilk başlar. Rdr2'de zaten buna dikkat etmenize gerek yok çünkü oyun sizi uyarıyor siz mi başlıyorsunuz yoksa rakip mi konusunda.

Mesela rakip sol tarafı 6 nokta, sağ tarafı 5 noktalı bir taş attı. Siz de bunu devam ettiriyorsunuz. Oyunda 2 yol var; sağ ve sol olarak. Sağdaki 5 noktaya uygun sizde de bir kenarı 5 nokta olan bir taşı koyacaksınız oraya. Rakip de belki oraya belki diğer tarafa koyar taşını.

Burada yapmanız gereken analiz rakip siz koydukça oraya koymaktan çekiniyor mu konusu. Çünkü mesela siz sürekli kenarı 3 ve 5 ile biten taşları koyuyorsunuz sağ tarafa ve rakip sağ tarafa 1 tane bile taş koymuyor. Sol tarafa koyduklarında da hiç 3 ve 5 mevcut değil. Bu genelde rakibin elinde o taşın olmadığı anlamına geliyor ve kazanmanıza olanak veriyor işleri güzel yürütürseniz. Neyse burası biraz ilerledikten sonra sana lazım olur.

Yani yukarıdaki yazıyı sana özetleyecek olursam yapman gereken köşedeki nokta sayısı mesela 3 ise sen de bir kenarı 3 olan bir taşı oraya koyacaksın. İki kenarı da aynı olan taşı koyarsan sayı değişmez yani yine o yola 3 koyabilirsin mesela. Elinde koymaya uygun taş olmadığında da doğal olarak pas geçersin ve rakip de pas derse senin ardından oyun biter.

Not: Telefondan elimden geldiğince güzel yazmaya çalıştım ama bu kadar oluyor maalesef, anlatabildiysem ne mutlu.
Ah işte, keşke bilgisayarda olsaydım da bu yazıyı görsellerle destekleyebilseydim. Aklına takılan bir şey olursa yazmaktan çekinme hocam.

Hocam buradaki yazı gerçekten çok işime yaradı, anlattıklarınız yarısın biliyorum teşekkürler, fakat üstte cevapladığım yazı gerçekten işime yaradı, böyle birkaç taktik verebilir misiniz? Kazanmam için, tekrar teşekkürler sağ olun.

Hocam buradaki yazı gerçekten çok işime yaradı, anlattıklarınız yarısın biliyorum teşekkürler, fakat üstte cevapladığım yazı gerçekten işime yaradı, böyle birkaç taktik verebilir misiniz? Kazanmam için, tekrar teşekkürler sağ olun.
Hocam ben de mayıstan beri pek oynamıyorum domino ama aklımdaki taktikleri vereyim. Önceliğiniz zaten puanı büyük olan taşları atmak olsun. Sonra kombo yapabileceğiniz taşları atın mesela 3 5- 5 1- 1 0 gibi taşlardan bahsediyorum. Rakip kombonuzu bozmadığı sürece avantajlı konumda kalırsınız zaten. Onun haricinde rakipte bir taşın olmadığına eminseniz mesela 2 diyelim; her iki köşenin ucunu da 2 yapmaya çalışın ve rakibe en azından 1 tur pas geçtirtin. Onun haricinde iş %70 şans ve %30 analize kalıyor. Mesela yukarıda yazdığım analiz tipi şeylere dikkat etmeniz lazım. Ha bir de kesinlikle oyun sonuna büyük taş bırakmamaya çalışın. Eğer ikiniz de pas geçerseniz sizdeki taş değeri daha büyuk diye o turu rakip kazanmış sayılır. Yanlış hatırlamıyorsam 60 puan değerini geçen kazanıyordu. Bu yazdıklarım haricinde aklıma başka bir şey gelmiyor şu anlık, başarılar dilerim hocam. Keşke bilgisayar bozuk olmasaydı da şu an girip 2- 3 el atıp hem eğlenebilseydim hem de size verebilecek taktik bulsaydım.

Hocam ben de mayıs'tan beri pek oynamıyorum domino ama aklımdaki taktikleri vereyim. Önceliğiniz zaten puanı büyük olan taşları atmak olsun. Sonra kombo yapabileceğiniz taşları atın mesela 3 5- 5 1- 1 0 gibi taşlardan bahsediyorum. Rakip kombonuzu bozmadığı sürece avantajlı konumda kalırsınız zaten. Onun haricinde rakipte bir taşın olmadığına eminseniz mesela 2 diyelim; her iki köşenin ucunu da 2 yapmaya çalışın ve rakibe en azından 1 tur pas geçtirtin. Onun haricinde iş %70 şans ve %30 analize kalıyor. Mesela yukarıda yazdığım analiz tipi şeylere dikkat etmeniz lazım. Ha bir de kesinlikle oyun sonuna büyük taş bırakmamaya çalışın. Eğer ikiniz de pas geçerseniz sizdeki taş değeri daha büyuk diye o turu rakip kazanmış sayılır. Yanlış hatırlamıyorsam 60 puan değerini geçen kazanıyordu. Bu yazdıklarım haricinde aklıma başka bir şey gelmiyor şu anlık, başarılar dilerim hocam. Keşke bilgisayar bozuk olmasaydı da şu an girip 2- 3 el atıp hem eğlenebilseydim hem de size verebilecek taktik bulsaydım.

Hocam dün akşam tam 2 el kazandım, sonuncu El'de adam şansa yendi, sinir krizi geçirdim PC'yi kapattım, çok teşekkürler hocam, sağ olun. Dediklerinizi yapacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı