RDR2 abartılmış bir oyun mu?

GoW 2018 bence bu başlıkla uyumlu olabilirdi. Bence aşırı abartılmış bir oyun. Bazı oyunlar kıymet görmez hak ettiği seviyeye çıkartılmazken örneğin son dönemde çıkan dünyanın en iyi RPG'si olan Baldur's Gate 3 gibi, bazı oyunların da arşa göğe çıkartılması çok saçma.

Sizce Baldur's Gate 3 çok abartılmış bir oyun mu?

GoW 2018 bence bu başlıkla uyumlu olabilirdi. Bence aşırı abartılmış bir oyun. Bazı oyunlar kıymet görmez hak ettiği seviyeye çıkartılmazken örneğin son dönemde çıkan dünyanın en iyi RPG'si olan Baldur's Gate 3 gibi, bazı oyunların da arşa göğe çıkartılması çok saçma.

Dedikleri gibi beklenti önemli, GoW neredeyse her 3 senede bir çıkan belirli bir beklentiye sahip oyunken RDR2 hiç beklenilmeyen adı bile duyulmamış bir oyundu. Baldur's Gate 3'te aynı şekilde. Bu yüzden çok övülmeleri normal.

Siz galiba oyundan çok hikayeyi sevmediniz. Yani olabilir ama sonunu daha görmediyseniz hikaye hakkında yorum yapmak için erken.

Ama işte böyle bir oyunu çıktıktan uzun zaman sonra oynayınca da belli başlı spoilerler yiyorsunuz bende maalesef malum kişinin öleceği spoilerini yemiştim belki bu oyun sonu zevkini baltalayabilir.

Sizce Baldur's Gate 3 çok abartılmış bir oyun mu?
Hayır tam tersi. Baldur's Gate 3 türü dolayısıyla hakkı verilmeyen bir oyun. Yanlış anlaşılmasın Baldur's Gate 3 hakkı verilmeyen bir oyun (henüz). Bana göre tarihin en iyi RPG'si. Oyun dünyasının en iyi oyunlarından biri.

Ama işte böyle bir oyunu çıktıktan uzun zaman sonra oynayınca da belli başlı spoilerler yiyorsunuz bende maalesef malum kişinin öleceği spoilerini yemiştim belki bu oyun sonu zevkini baltalayabilir.
O spoilerı ben de yemiştim. Hem de hiç alakası olmayan bir konuyu araştırırken saçma sapan bir sitede. Sonra tabii biraz sayıp sövdüm ama bir işe yaramıyor maalesef. Ama yine de oyundan aldığım zevkte gram azalma olmadı çünkü bu oyun başyapıt.

Mainstream tarafından en çok sevilen yapımların çok ciddi bir çoğunluğu abartılmış yapımlardır çünkü popüler kültür dediğimiz şey gerçekten de var ve insanların fikirlerini etkileyebiliyor. RDR2 bunlar arasında en çok göze batanı çünkü hayranlarının RDR2'yi savunduğu veya övdüğü kadar başka hiçbir oyunun komünitesi övmemiştir.

Hal böyle olunca, insanlar "kainatın en iyi oyunu, bunu oynadıktan sonra başka oyun oynamanıza gerek yok" şeklinde saçma sapan cümleler kurunca ister istemez uçuk kaçık beklentilere giriyor insan. Sizin konunuz biraz farklı ama sadece hikayesini beğenmediğiniz için abartıldığını düşünüyorsunuz çünkü, RDR2'nin bundan çok daha ciddi problemleri olduğu halde üstelik.

Bana göre evet RDR2 abartılıyor ama bunun sebebini az çok anlayabiliyorum, globalde de başlamış bu prodüksiyon aşkı yüzünden Türkiye'deki oyuncular da hangi oyun daha kaliteliyse o daha iyidir algısına kapılmış durumda. Kısa bir süre önce ben de bu algıdaydım ve iyi ki bu algıdan kurtulmuşum diyorum, Nintendo ve game design sağ olsun bana aslında bunların çok yanlış bir düşünce tarzı olduğunu öğretti.

Mainstream tarafından en çok sevilen yapımların çok ciddi birçoğunluğu abartılmış yapımlardır çünkü popüler kültür dediğimiz şey gerçekten de var ve insanların fikirlerini etkileyebiliyor. RDR2 bunlar arasında en çok göze batanı çünkü hayranlarının RDR2'yi savunduğu veya övdüğü kadar başka hiçbir oyunun komünitesi övmemiştir.

Hal böyle olunca, insanlar "kainatın en iyi oyunu, bunu oynadıktan sonra başka oyun oynamanıza gerek yok" şeklinde saçma sapan cümleler kurunca ister istemez uçuk kaçık beklentilere giriyor insan. Sizin konunuz biraz farklı ama sadece hikayesini beğenmediğiniz için abartıldığını düşünüyorsunuz çünkü, RDR2'nin bundan çok daha ciddi problemleri olduğu halde üstelik.

Bana göre evet RDR2 abartılıyor ama bunun sebebini az çok anlayabiliyorum, globalde de başlamış bu prodüksiyon aşkı yüzünden Türkiye'deki oyuncular da hangi oyun daha kaliteliyse o daha iyidir algısına kapılmış durumda. Kısa bir süre önce ben de bu algıdaydım ve iyi ki bu algıdan kurtulmuşum diyorum, Nintendo ve Game design sağ olsun bana aslında bunların çok yanlış bir düşünce tarzı olduğunu öğretti.

Aslında zela oyunlarını çok merak ediyorum ama PC'ye sağlam para harcadıktan sonra bir de Nintendo alamam keşke Zelda oyunları da PS oyunları gibi zamanla PC'ye gelse hepimiz nasiplensek.

Aslında zela oyunlarını çok merak ediyorum ama PC'ye sağlam para harcadıktan sonra bir de Nintendo alamam keşke Zelda oyunları da PS oyunları gibi zamanla PC'ye gelse hepimiz nasiplensek.
Şahsen son 2 Zelda'nın açık dünya formülü RDR2'den çok daha iyidir diye düşünüyorum. Evet RDR2 kadar immersive bir açık dünya değil ancak keşfetmesi çok daha eğlenceli bir dünyaya sahipler.

Ekran görüntüsü 2023-10-24 122931.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı